ΟΦΗ, ο πιο έμπειρος νεοφώτιστος

ΟΦΗ, ο πιο έμπειρος νεοφώτιστος

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
ΟΦΗ, ο πιο έμπειρος νεοφώτιστος

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον ΟΦΗ που παραδίδοντας μαθήματα στελέχωσης ρόστερ έχει καταφέρει να έχει την πιο έμπειρη νεοφώτιστη ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τα blog, αλλά και συνολικά το ενδιαφέρον στο βόλεϊ, έχουν αυτή την περίοδο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός και στο πρόσφατο παρελθόν και ο Ηρακλής. Φέτος ωστόσο υπάρχει μία ακόμα ομάδα που αγωνιστικά θα δούμε αν μπορεί να μπει σφήνα (κάτι εξαιρετικά δύσκολο), αλλά στο μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει την δική της αίσθηση με τις κινήσεις της.

Φυσικά μιλάμε για τον ΟΦΗ, με τους Κρητικούς να παραδίδουν μαθήματα στελέχωσης ρόστερ και να γίνονται οι νεοφώτιστοι (και μάλιστα ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους) με την μεγαλύτερη εμπειρία. Προσωπικά δεν θυμάμαι στο παρελθόν ομάδα να ανεβαίνει στην Volley League, ακόμα και αν δεν είναι πρώτη της φορά και να έχει καταφέρει να αποκτήσει τόσους πολλούς έμπειρους παίκτες.

Οι Ηρακλειώτες κλείνοντας ουσιαστικά το ρόστερ τους, καθώς μένει ακόμα ένας κεντρικός που θα πλαισιώσει τον Κολομβιανό Καραμπαλί, με τον Τσέλιο να είναι ο επικρατέστερος, έχουν καταφέρει στην πρώτη τους χρονιά στα μεγάλα σαλόνια να έχουν μια εξάδα (επτάδα μαζί με λίμπερο) από έμπειρους και διεθνείς παίκτες. Αυτό αρχικά τους μειώνει στο ελάχιστο το άγχος της συμμετοχής στην Volley League και τους κάνει επικίνδυνους από τον πρώτο αγώνα.

Πάμε να δούμε ξεχωριστά τις μεταγραφές των Κρητικών, ξεκινώντας από την πρώτη, τον Μίλος Τσούλαφιτς. Ο 33χρονος Μαυροβούνιος διαγώνιος είναι ένας παίκτης που αν ερχόταν στην χώρα μας σε μεγάλη ομάδα πριν μια τριετία όλοι θα έγραφαν για σπουδαία μεταγραφή. Και τώρα φυσικά είναι ο παίκτης που χρειάζεται μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Ένας ηγέτης που θα καθαρίζει τις δύσκολες μπάλες, ενώ μην ξεχνάμε και τον παράγοντα σερβίς, όπου στο δύσκολο γήπεδο των Κρητικών θα παίξει ρόλο και ο Τσούλαφιτς θα είναι ένα επιπλέον... όπλο.

Απέναντί του και στον ρόλο του οργανωτή-πασαδόρου, βρίσκεται ένας ακόμα διεθνής ο Ντμίτρι Στοροζίλοφ. Ο 33χρονος Ουκρανός έχει παίξει σε Τουρκία, Ρωσία, Ισπανία και Πολωνία, είναι διεθνής και έχει υπάρξει και αρχηγός της Εθνικής του ομάδας και με την εμπειρία του είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε νεοφώτιστος και όχι μόνο. Παίζει γρήγορο βόλεϊ, ενώ και με το ύψος του (1.97), είναι καλός και στο μπλοκ.

Όσον αφορά τους άλλους δύο ξένους, οι Κρητικοί προτίμησαν την αγορά της Κολομβίας, παίρνοντας τον κεντρικό, Κέβιν Αλεξάντερ Καραμπαλί και τον ακραίο, Ιβάν Αντρές Ουρτάδο Μίνα. Το σημαντικό και με τους δύο είναι πως η απόκτησή τους κινήθηκε στην λογική που αναφέραμε στο ξεκίνημα, Είναι και οι δύο έμπειροι και διεθνείς, κάτι που για μία ομάδα που δεν έχει παίξει ποτέ της στο παρελθόν στην μεγάλη κατηγορία, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Εκτός από τους ξένους, ο ΟΦΗ έκανε προσεγμένες κινήσεις και στους Έλληνες. Αρχικά πήρε τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, τον Ηρακλειώτη ακραίο, με τον Δημήτρη Ζλατιλίδη να περιμένει από αυτόν να κάνει ότι και στο παρελθόν. Να κρατήσει εξαιρετικά στην υποδοχή και να τελειώσει τις σχετικά λίγες επιθέσεις που θα παίρνει στο ματς. Ένας ρόλος που ο ο αριστερόχειρας ακραίος έχει δείξει πως του πηγαίνει γάντι.

Τελευταία και φυσικά όχι καταϊδρωμένη, αφήσαμε την απόκτηση του Δημήτρη Γκαρά. Ο 33χρονος διεθνής λίμπερο συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το ρόστερ του ΟΦΗ, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία ο οποίος μάλιστα ήταν από τους βασικούς συντελεστές στους συνεχόμενους τίτλους του ΠΑΟΚ. Η θέση του λίμπερο είναι από την πλέον σημαντικές και οι Ηρακλειώτες έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως με την συγκεκριμένη κίνηση έκαναν μια εξαιρετική προσθήκη.

Ουσιαστικά στον ΟΦΗ έχουν καταφέρει όπως προαναφέραμε να φτιάξουν μια αρχική εξάδα με έμπειρους και διεθνείς παίκτες, αλλά αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως η ομάδα θα πηγαίνει από νίκη σε νίκη. Πλέον το βάρος πέφτει στον Δημήτρη Ζλατιλίδη και τον Γιάννη Δανδάλη. Ο προπονητής μαζί με τον συνεργάτη του Ανέστη Γιαννακόπουλο έχουν μπροστά τους το δύσκολο έργο να δέσουν μια ουσιαστικά καινούργια ομάδα η οποία μάλιστα δεν έχει παίξει ποτέ της στην μεγάλη κατηγορία. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, όμως από την άλλη δεν θα προσπαθήσουν να το κάνουν με νέα παιδιά, αλλά με παίκτες που έχουν γράψει τα χιλιόμετρά τους στο άθλημα. Επίσης και οι δύο είναι έμπειροι προπονητές που αν και έχουν την καριέρα τους, η συγκεκριμένη πρόκληση είναι μεγάλη και το κίνητρο για να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερο.

Όσον αφορά την διοίκηση, θα πρέπει από την πλευρά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της όχι μόνο για να μην υπάρχει γκρίνια στην ομάδα, αλλά και για να δείξει εμπράκτως πως ανέβηκε για να μείνει στην κατηγορία. Η αλήθεια είναι πως το βόλεϊ έχει ανάγκη από φρέσκο αίμα. Φρέσκο αλλά υγιές αίμα και αν και ακόμα είναι νωρίς για μεγάλα λόγια, ο ΟΦΗ δείχνει με το μεταγραφικό του ξεκίνημα πως μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό. Μένει αυτό να φανεί και στο τάραφλεξ...

ΥΓ: Στα συν των Κρητικών είναι και η έδρα. Ο ΟΦΗ είναι από τις ομάδες που έχουν κόσμο και όσοι κατεβαίνουν στο Ηράκλειο δεν θα περνάνε και το πιο εύκολο απόγευμα.

ΥΓ1: Προσωπικά τον ΟΦΗ με τα έως τώρα δεδομένα, θα τον έβαζα εξάδα και θα του έδινα πολλές ελπίδες ακόμα και για τετράδα, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

ΥΓ2: Μακάρι η ΕΣΑΠ να κάνει το αυτονόητο. Να δώσει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα σε ομάδα που μπορούν να φέρουν κάτι το διαφορετικό. Πέρσι με την Ρόδο δεν το έκανε, ας το κάνει τώρα με την Κοζάνη και συνολικά ας το κάνει με όσες ομάδες στο μέλλον πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΥΓ3: Για χρόνια ο Παμβοχαϊκός ήταν μια ομάδα που οι παίκτες την θεωρούσαν ο ορισμός του κακοπληρωτή. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως οι Βραχατιώτες έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και έχουν καταφέρει πολλά. Αυτό φάνηκε και με τον φάκελο που κατέθεσαν για το ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά και με την πιάτσα που πλέον μόνο τα χειρότερα δεν λέει για την ομάδα της Βόχας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...