Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0

bet365

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον πρώτο τελικό ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με έναν εντυπωσιακό Σμιτ επικράτησαν με 3-0 του ΠΑΟΚ και έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών.

Στην Ιεράπετρα και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός παρά την ήττα και τον αποκλεισμό, έκανε εμφάνιση τίτλου, καθώς παίζοντας χωρίς τον Αλεξίεφ, αλλά και τον Κουμεντάκη, πάλεψε και με το παραπάνω απέναντι σε μια ομάδα που ήταν δεδομένο πως θα βρει μπροστά του και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Σήμερα στο Ρέντη και στον πρώτο τελικό, οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί καθώς όχι μόνο επικράτησαν με 3-0 (25-22, 25-22, 25-21), αλλά έδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο πως είναι άλλη ομάδα με τον Βούλγαρο ακραίο στην σύνθεσή τους. Και μπορεί ο Αλεξίεφ να μην ήταν εντυπωσιακός, όμως ανέβασε συνολικά την ψυχολογία της ομάδας του και κυρίως αυτή του Σμιτ.

Ο Καναδός βλέποντας πως δεν ήταν μόνος του ήταν ασταμάτητος οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο 1-0 στην σειρά των τελικών. Μια νίκη που εκτός του ότι φέρνει τους «ερυθρόλευκους» δύο βήματα μακριά από το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, τους ανεβάζει την ψυχολογία, που μετά τον χαμένο ημιτελικό, αλλά και τις κακές εμφανίσεις με Φοίνικα Σύρου δεν ήταν και στα πάνω της.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και σίγουρα η εμφάνισή του δεν είχε καμία σχέση με αυτή της Ιεράπετρας. Με τραγικό Κλαπβάικ (ο Ολλανδός έκανε την χειρότερη εμφάνισή του από την ημέρα που αποκτήθηκε) και κακό Σαφράνοβιτς, δεν μπορούσε να κοντράρει τους αντιπάλους του, όσο εντυπωσιακός και αν ήταν ο Όκολιτς.

Οι Θεσσαλονικείς πλέον την Δευτέρα ουσιαστικά παίζουν με την πλάτη στον τοίχο, καθώς θέλουν τη νίκη στο Παλατάκι προκειμένου να κάνουν το 1-1 και να μπουν και πάλι στην... μάχη του τίτλου, μιας και αν οι Πειραιώτες κάνουν το 2-0, θα βρεθούν μια ανάσα από το να τον κατακτήσουν.

Ακριβώς τα ίδια τα δύο πρώτα σετ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και για την ακρίβεια τα δύο πρώτα σετ, τα οποία ήταν σαν σε καρμπόν. Και στα δύο ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ τον έφτασε, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έκαναν τραγικά λάθη δίνοντάς τα στους αντιπάλους τους.

Αρχικά στο πρώτο οι γηπεδούχοι με τον κόσμο τους να έχει γεμίσει το «Μελίνα Μερκούρη», μετά το 13-13 ανέβασαν ρυθμό και με τον Ραουβέρτινκ να είναι εξαιρετικός, κατάφεραν να προηγηθούν με 22-17. Εκεί έγινε το πρώτο λάθος που το έκανε ο Μουνιόθ, με τον Ισπανό να παίρνει χωρίς λόγο το δεύτερο τάιμ άουτ του και με τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 22-21 να μην έχει άλλο. Στο 23-22 όμως είχαμε το μεγαλύτερο με τον Σαφράνοβιτς μετά από λάθος υποδοχή αντί να κάνει επίθεση να κάνει δάκτυλα προς τον πασαδόρο, την στιγμή που η ομάδα του δεν είχε πάσα στο ματς για να κάνει μπλοκ. Το 1-0 έκανε ο Ολλανδός ακραίος που συνολικά ήταν ο άσσος στο μανίκι του Ισπανού προπονητή.

Και στο δεύτερο σετ οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν τους άφηναν να ξεφύγουν. Το έκαναν όμως στο 21-19, όταν ο Γκάρετ έκανε φιλέ και ουσιαστικά βοήθησε άθελά του φυσικά στο να κάνουν το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι», ενώ με λάθος του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε το σετ, λάθος που έκανε ο Τερζής στην πάσα. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός ήταν σταθερότατος χωρίς λάθη και σίγουρα με πιο ανεβασμένη ψυχολογία.

Το πήρε ο Σμιτ, κομβικό το μπλοκ του Αλεξίεφ

Και στο τρίτο όμως ουσιαστικά είχαμε την ίδια εικόνα, απλά στο τέλος μίλησε ο Σμιτ, με τον Καναδό να κάνει πάρτι από το σερβίς και να οδηγεί την ομάδα του στο 3-0. Πριν από αυτό όμως είχαμε ένα κομβικότατο μπλοκ του Αλεξίεφ, με τον Βούλγαρο ακραίο να σταματά στο 21-21 τον Κλαπβάικ σε κόντρα επίθεση και αντί να γίνεται το 21-22, να γίνεται το 22-21. Στην επόμενη φάση ο Ολλανδός διαγώνιος έκανε ένα ακόμα τραγικό λάθος και ο Σμιτ με δύο άσους έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στο Ρέντη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός Σμιτ που είχε 16 πόντους με 61% στην επίθεση και τον ακολούθησε ο Ραουβέρτινκ με 13. Για τους ηττημένους ο Όκολιτς με 17 και 64% στην επίθεση ήταν ασταμάτητος, αλλά και μόνος, καθώς οι Γκάρετ με 11 και Κλαπβάικ με 10 και μόλις 36% στην επίθεση, ουσιαστικά δεν βοήθησαν καθόλου.

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Μυλωνάκης, Αναπληρωματικός: Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης. Κομισάριος: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Νικάκης, Τόλιος, Κατερλή, Διαμαντής. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 7 άσσοι, 41 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν: 4 άσσοι, 44 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 15 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-22, 25-21) σε 85΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Φερνάντο Μουνιόθ): Πετρέας 5π. (5/6επ.), Ανδρεάδης 7 (4/6επ., 3 μπλοκ), Σμιτ 16 (11/18επ., 1 άσσος, 4 άσσοι), Τερβαπόρτι 2 (2 άσσοι), Αλεξίεφ 8 (7/16επ., 1 μπλοκ, 21%υπ., 8%αρ.), Ραουβέρντινκ 13 (11/22επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 25%υπ., 19%αρ.) / Στεφάνου (λ. - 64%υπ., 36%αρ.), Χριστοφιδέλης (100%υπ.), Ζουπάνι 3 (3/4επ.), Στιβαχτής, Δαρίδης (λ).

Π.Α.Ο.Κ. (Γιούρι Φιλίποφ): Όκολιτς 17π. (14/22επ., 1 μπλοκ, 2 άσσοι), Μουαγκουτούτια 11 (11/21επ., 62%επ., 46%αρ.), Ντίμα Φιλίποφ, Τακουρίδης 7 (7/9επ.), Κλαπβάικ 10 (10/28επ.), Σαφράνοβιτς 3 (1/7, 2 άσσοι, 32%υπ., 21%αρ.) / Εφραιμίδης (λ. - 65%υπ., 60%αρ.), Μπούτος 2 (1/1, 1 μπλοκ), Γάτσης Κωνσταντινίδης, Τερζής.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα