Ντέρμπι στη Σύρο

Ντέρμπι στη Σύρο

Gazzetta team
Ντέρμπι στη Σύρο

bet365

Με το ντέρμπι μεταξύ του Φοίνικα και του Ολυμπιακού που θα γίνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου στο γυμναστήριο Δημήτριος Βικέλας της Ερμούπολης ανοίγει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League.

Ο αγώνας γίνεται νωρίτερα προκειμένου ο Ολυμπιακός να διευκολυνθεί για την ρεβάνς στην ημιτελική φάση του CEV Cup με την Τρεντίνο στο Τρέντο.

Πρόκειται για την τέταρτη εφετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά το 3-2 του Ολυμπιακού στον Α΄γύρο στο Μελίνα Μερκούρη αλλά και τις τρεις αναμετρήσεις για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς εκ των οποίων οι δύο ήταν στους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης.

Ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, όλες μέσα στο μήνα Φεβρουάριο που δεν ήταν και ο καλύτερος για την ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επίπονες μετακινήσεις που έκανε η ομάδα των Κυκλάδων μέσα σε κακοκαιρίες και απαγορευτικά που την κράτησαν στον δρόμο για πολλές ημέρες. Παρόλα αυτά όλοι στο νησί είναι έτοιμοι για μία καλή εμφάνιση με την ελπίδα πως μπορούν να σπάσουν το σερί τω 44 νικών του Ολυμπιακού.

Ο Μολδαβός πασαδόρος του Φοίνικα Σύρου Μαρίν Λέσκοφ δήλωσε: «Προπονούμαστε σκληρά και δίνουμε τον καλυτερό μας εαυτό μέρα με τη μέρα για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω στη ομάδα μας και είμαστε ικανοί να κανουμε ένα πολυ καλό αγώνα. Ο Ολυμπιακός ειναι δυνατή ομάδα, η καλύτερη στο πρωτάθλημα και κάθε φορά είναι πρόκληση να παίζουμε μαζί τους και σίγουρα θα ειναι ένας σκληρός αγώνας. Έρχονται στη Σύρο να αποδείξουν την κυριαρχία τους αλλά και εμείς έχουμε δείξει πως είμαστε ικανοί να παίξουμε καλό βόλεϊ. Στον Α΄γύρο χάσαμε 3-2 και γιατι όχι αυτή τη φορά να κάνουμε μία ακόμα προσπάθεια για τη νίκη. Πρέπει να έχουμε διάρκεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Περιμένουμε τον κόσμο να μας υποστηρίξει. Θα είναι ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε από την Τρεντίνο στον πρώτο ημιτελικό αλλά θέλει να διατηρήσει το αήττητο του στο πρωτάθλημα και με μία καλή εμφάνιση να οπλιστεί με αισιοδοξία για τη ρεβάνς στο Τρέντο. Στόχος των πρωταθλητών είναι η διεύρυνση του νικηφόρου σερί στο 45-0 και το θετικό για τον Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ είναι ότι η απουσία αγωνιστικών προβλημάτων. «Το πρόγραμμα μας είναι πολύ επιβαρυμένο αλλά οφείλουμε να κάνουμε καλή διαχείριση των δυνάμεων μας και να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ που μπορούμε. Οι αγώνες κρίνονται στο γήπεδο και εμείς θα πάμε στη Σύρο και στο Τρέντο για να διεκδικήσουμε νίκες».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα