Τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Τι θέλουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης μετά το τέλος του πρώτου γύρου και ενόψει της νέας χρονιάς, γράφει το τι θα ήθελαν ως δώρο από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League.

Πάει και το 2018 σε λίγες ημέρες, ένας χρόνος που για το ελληνικό βόλεϊ δεν ήταν καθόλου άσχημος, καθώς είχαμε προκρίσεις για τις Εθνικές Ανδρών και Γυναικών στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είχαμε κατάκτηση του Challenge Cup από τα κορίτσια του Ολυμπιακού (πρώτη φορά για γυναικεία ομάδα της χώρας μας) και συμμετοχή στον τελικό επίσης του Challenge Cup για τους άνδρες του Ολυμπιακού.

Είχαμε όμως και συνεχίζουμε να έχουμε δηλαδή, ένα δυνατό πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που μπορεί οι Πειραιώτες να δείχνουν πιο μπροστά, αλλά γίνονται μεγάλες μάχες, ειδικά για την είσοδο στην τετράδα. Μια είσοδο για την οποία παλεύουν οι Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας κυρίως, ενώ παρότι έχουν μείνει πολύ πίσω, δεν είναι ξεγραμμένες και οι ΑΕΚ και Ηρακλής.

Με την μεταγραφική περίοδο να τρέχει, όλες οι ομάδες θα ήθελαν να ενισχυθούν, θα ήθελαν ένα «δώρο» από τον Άγιο Βασίλη και παρακάτω θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό των ανθρώπων της κάθε μιας, προκειμένου να δούμε ποιο θα ήταν αυτό το... δώρο που θα επιθυμούσαν.

Ολυμπιακός: Μετά τον Αλεξίεφ δεν θέλει κάτι άλλο

Ξεκινάμε από τον πρώτο και αήττητο Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες δεν θα μπουν καν στον κόπο να στείλουν γράμμα, ειδικά μετά και την απόκτηση του Αλεξίεφ κυρίως, αλλά και των Σμαραγδή και Παπαξελίου, καθώς δείχνουν γεμάτοι και έτοιμοι για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Η απομάκρυνση του Μπέμε μειώνει λίγο την δύναμή τους στο κέντρο, αλλά θα είναι τέτοια η βοήθεια από τον Αλεξίεφ αν είναι στην περσινή του κατάσταση, που δεν θα τους λείψει καθόλου ο Γερμανός.

ΠΑΟΚ: Και ακραίο και λίμπερο και ηρεμία...

Από την άλλη ο δεύτερος ΠΑΟΚ σκοπεύει να... κουράσει πολύ τον Άγιο. Αρχικά δεν θα του ζητήσει προπονητή, καθώς ο Σάκης Ψάρρας θα είναι ο αντικαταστάτης του Σέρτζιου Στάνκου, αλλά από την άλλη θα ζητήσει παίκτες. Και λέμε παίκτες και όχι παίκτη, γιατί σίγουρα θέλει έναν ακραίο που θα «σκοτώνει» στην επίθεση, από την στιγμή που αποφάσισε να κρατήσει τον Σαφράνοβιτς. Θα ζητήσει λίμπερο μήπως επιτέλους φτιάξει η υποδοχή που είναι η αχίλλειος πτέρνα του τα δύο τελευταία χρόνια και θα ζητήσει και κεντρικό αν αποφασίσει να αφήσει τον Μάρκεζ, κάτι που είναι και το πιο πιθανό. Κυρίως όμως θα ζητήσει ηρεμία που για να κάνει και πάλι την εμφάνισή της, θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους και οι νέοι παίκτες.

Παναθηναϊκός: Ξένος ακραίος, γλυκοκοιτάζοντας τον Φράγκο

Συνεχίζουμε με τον τρίτο Παναθηναϊκό. Οι... πράσινοι είναι η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος παίζοντας και όμορφο βόλεϊ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ενίσχυση. Χρειάζονται και μάλιστα είναι απαραίτητη αν θέλουν να διεκδικήσουν αρχικά την τετράδα με μεγαλύτερες αξιώσεις και εν συνεχεία κάτι ακόμα καλύτερο. Όσον αφορά την θέση αυτή είναι στα άκρα, με το «τριφύλλι» να θέλει έναν ξένο ακραίο. Τώρα βέβαια μετά και το... διαζύγιο του Ανδρέα Φράγκου με τον Ολυμπιακό, δεν θα το χαλούσε να μην ήταν ξένος ο ακραίος, αλλά ένας παλιός γνώριμος, όμως το δεδομένο είναι πως θέλει έναν παίκτη για την συγκεκριμένη θέση.

Παμβοχαϊκός: Τα πήρε τα δώρα του και δείχνει έτοιμος για τετράδα

Μετά τον Ολυμπιακό και ο Παμβοχαϊκός δεν θα ενοχλήσει καθόλου τον Άγιο Βασίλη. Οι Βραχατιώτες που έχουν κάνει ένα πολύ καλό πρώτο γύρο και βρίσκονται στην 4η θέση, ενισχύθηκαν σε δύο θέσεις που χρειάζονταν και ουσιαστικά δεν ζητάνε τίποτα άλλο. Συγκεκριμένα απέκτησαν τον Βραζιλιάνο διαγώνιο Ουάλαφ ντε Ολιβέιρα, ο οποίος θα είναι ο βασικός στην θέση αυτή με τον Νίκο Ρουμελιώτη να του δίνει ανάσες, ενώ έκαναν δικό τους και τον κεντρικό Παρασκευά Τσέλιο. Δύο σημαντικές κινήσεις που βάζουν την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα στην θέση του φαβορί για την τετράδα.

Φοίνικας: Και στους νησιώτες θα ήταν ιδανικός ο Φράγκος

Ο Φοίνικας που είναι πέμπτος και παλεύει και αυτός με αξιώσεις για την τετράδα έχει μια πολλή καλή επτάδα που ωστόσο και αυτή θα ήθελε κάτι ακόμα καλύτερο. Για δεύτερος κεντρικός είναι δύσκολο να βρεθεί Έλληνας που να είναι και ελεύθερος, αλλά και καλύτερος του θετικότατου φέτος Χήρα, ενώ δεν φαίνεται διάθεση να αλλαχθεί και ο Φίλιο που παρά τα 206 του εκατοστά, δεν έχει κάνει την διαφορά. Οι νησιώτες θα μπορούσαν να ζητήσουν έναν ακραίο που να συμπληρώνει τον Παπαδόπουλο και να ξεκουράζει όταν χρειάζεται τον Εβάντρο και σε αυτή την περίπτωση δείχνει ιδανικός ο Φράγκος.

ΑΕΚ: Θα ήθελε έναν ξένο ακραίο, αλλά και ένα καλό σερί νικών

Η ΑΕΚ από την πλευρά της μπορεί να ξεκίνησε το πρωτάθλημα ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την τετράδα, αλλά η πορεία της ήταν το λιγότερο κακή, μένοντας μόλις στους 10 βαθμούς και την 6η θέση. Οι «κιτρινόμαυροι» έλυσαν το θέμα που είχαν στην πάσα αποκτώντας τον Ιρανό Σαλαφζούν, αλλά δεν φτάνει, οπότε δεν θα είναι καθόλου έκπληξη αν ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη έναν ξένο ακραίο προκειμένου να αντικαταστήσουν είτε τον Μότα, είτε τον Στοΐλοβιτς που δεν έχουν κάνει και την διαφορά, ειδικά ο πρώτος. Από την στιγμή βέβαια που μπορούν και αριθμητικά ίσως να κοιτάζανε και στο κέντρο, αν και το πιο σημαντικό που θα ζητήσουν είναι να μπορέσουν να κάνουν ένα καλό σερί νικών που θα τους ανεβάσει τόσο βαθμολογικά, όσο κυρίως και ψυχολογικά.

Ηρακλής: Καλοδεχούμενος ένας ξένος ακραίος ή κεντρικός

Και ο Ηρακλής ξεκίνησε με αξιώσεις για την τετράδα, αλλά όπως και η ΑΕΚ έχει μείνει στους 10 πόντους και την 6η θέση. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πληρώσει στο παρελθόν τα οικονομικά τους ανοίγματα, προσπαθούν να μην τα συνεχίσουν και γι' αυτό και φέτος έχουν μόνο δύο ξένους στις τάξεις τους. Αν πάντως ζητούσαν κάτι από τον Άγιο Βασίλη, αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από έναν ακόμα ξένο που θα έπαιζε είτε ως ακραίος, είτε ως κεντρικός, ενώ ιδανικός θα φάνταζε και ο Φράγκος, ο οποίος θα απελευθέρωνε μια θέση ξένου που θα μπορούσε να αποκτηθεί στο κέντρο.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Γρήγορη σωτηρία

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν ζητάνε και πολλά. Οι ακρίτες θέλουν να σωθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα και να δώσουν και φέτος το βάρος στα νέα παιδιά. Αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό θα τα καταφέρουν και άνετα, οπότε δεν αναμένεται να κάνουν κάποια άλλη κίνηση, εκτός φυσικά αν την τελευταία στιγμή αλλάξουν τα πράγματα.

Κηφισιά: Να ξαναγίνει και πάλι ομάδα

Και στη Κηφισιά αυτό που θα ζητήσουν και το κάνουν εδώ και μέρες, είναι να ξαναβρεί η ομάδα αυτή τον καλό της εαυτό. Οι «κυανόλευκοι» εκεί που πάλευαν για την τετράδα έχουν μαζέψει μολις 5 βαθμούς και βρίσκονται μαζί με την Κομοτηνή στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αλήθεια είναι πως έχουν καλύτερο υλικό, αλλά αυτό δεν τους βγαίνει και σίγουρα θα θελήσουν να αλλάξουν την εικόνα τους, κάτι που βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι...

Κομοτηνή: Να μην πέσει ακόμα δεν ανέβηκε

Φέτος η Κομοτηνή επανήλθε μετά από χρόνια στην Volley League, αλλά τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, καθόλου καλά για την ακρίβεια, καθώς οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στην τελευταία θέση μαζί με την Κηφισιά, έχοντας μαζέψει 5 βαθμούς. Ε δεν υπάρχει κάτι άλλο να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη, από την παραμονή τους στην κατηγορία. Αυτό θα ήταν και το καλύτερο δώρο, τόσο για την ομάδα, όσο και για την περιοχή.

ΥΓ: Φυσικά όλες οι ομάδες θέλουν πρώτα από όλα υγεία, μια ευχή που φαίνεται τόσο απλή, αλλά είναι και η πιο σημαντική για όλους μας...

ΥΓ: Χρόνια πολλά και καλά σε όλους και το 2019 να σας φέρει ό,τι έχετε ζητήσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...