Πρωτάθλημα καλύτερο και από όσο το περιμέναμε

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Πρωτάθλημα καλύτερο και από όσο το περιμέναμε

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το εξαιρετικό ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος και εύχεται αυτό να συνεχιστεί παρότι το αναγκαστικό ρεπό μόνο κακό κάνει στις ομάδες.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η αλήθεια είναι πως μετά και την 4η αγωνιστική είχα σκοπό να γράψω για τις αδυναμίες που έχουν αρχίσει να δείχνουν τα φαβορί για τον τίτλο. Αδυναμίες που λογικά θα καλύψουν, αλλά που τώρα είναι εμφανέστατες. Ωστόσο από την άλλη θα ήταν άδικο να σταθώ σε κάτι αρνητικό και όχι στο εξαιρετικό πρωτάθλημα που βλέπουμε ως τώρα.

Τρεις βδομάδες (ως γνωστό η 1η αγωνιστική έχει αναβληθεί), έχουμε δει μεγάλα ντέρμπι και συνολικά μεγάλα και αμφίρροπα παιχνίδια γεμάτα αγωνία, ένταση, όμορφες φάσεις και γεμάτα γήπεδα. Παιχνίδια που είναι μια πραγματική διαφήμιση για το πρωτάθλημα που σίγουρα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς μετά τα όσα έγιναν λίγο πριν το πρώτο σερβίς και τις αστείες αποφάσεις που πάρθηκαν.

Έχουμε δει στην 2η αγωνιστική το μεγάλο ντέρμπι της Κυψέλης, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να τα δίνουν όλα και τους Πειραιώτες να κερδίζουν στις λεπτομέρειες. Την ίδια αγωνιστική είδαμε την Κομοτηνή να χάνει με 3-2 από τον ΠΑΟΚ και να παίρνει έναν βαθμό απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, στον πρώτο της αγώνα μετά την επιστροφή της στην Volley league.

Στην 3η είδαμε το ντέρμπι του Μετς με την ΑΕΚ να επικρατεί του Παναθηναϊκού με 3-2 σε ένα ακόμα όμορφο παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις που κέρδισε επίσης στις λεπτομέρειες η Ένωση, κάτι που έγινε και στο Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Παμβοχαϊκός με τους ακρίτες να επικρατούν στο τάι μπρέικ.

Τα μεγάλα ματς συνεχίστηκαν και αυτό το τριήμερο όπου αρχικά ο Ηρακλής δυσκόλεψε όσο δεν πήγαινε άλλο τον Ολυμπιακό με τους Πειραιώτες να κάνουν το ιστορικό ρεκόρ με 33 συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας με 3-2 μέσα στην γεμάτη Μίκρα και τους Θεσσαλονικείς να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Υποσχέσεις που άφησε και με το παραπάνω η Κομοτηνή.

Οι νεοφώτιστοι είδαν την κληρωτίδα να μην τους συμπεριφέρεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στους τρεις πρώτους αγώνες τους (είπαμε δεν βάζουμε την 1η αγωνιστική που έχει αναβληθεί), κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ εντός, τον Ολυμπιακό εκτός και την ΑΕΚ εντός. Και όμως σε αυτή την τριάδα κατάφεραν να πάρουν μία «καθαρή» νίκη επί της Ένωσης, έναν πόντο χάνοντας με 3-2 από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και σετ μέσα στο Ρέντη κόντρα στους Πειραιώτες.

Όντως ένα απίστευτο ξεκίνημα για μια ομάδα από την επαρχία που τόσο έχει ανάγκη το πρωτάθλημα, που με την σειρά του μας προσφέρει συγκινήσεις που δεν τις περιμέναμε, ειδικά τόσο νωρίς. Κάτι η άνοδος των θεωρητικά μικρών, κάτι το ότι ακόμα ψάχνονται οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, μας έχει κάνει να περιμένουμε πως και πως να φτάσει το Σαββατοκύριακο για να δούμε τα παιχνίδια από την ελληνική τηλεόραση.

Εδώ όμως μπαίνει ένα μεγάλο αλλά και η μοναδική, αλλά απαραίτητη γκρίνια. Πραγματικά είναι κρίμα να βλέπεις ένα τόσο ωραίο ξεκίνημα και να φοβάσαι πως σύντομα οι ομάδες θα χάσουν το ρυθμό τους και θα το χάσουν γιατί δύο από τις 10 θα αναγκάζονται να έχουν ρεπό. Όσες φορές και να το σκεφτώ, δεν μπορώ να βρω μια λογική απάντηση στο γιατί η ΕΣΑΠ δεν έκανε νέα κλήρωση προκειμένου να έχουμε μια γεμάτη αγωνιστική με 5 ματς και χωρίς ρεπό, ενώ τώρα έχουμε 4 ματς και 2 ρεπό.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη βλακεία που μπορούσε να γίνει και μακάρι να μην την πληρώσουν οι ομάδες που έχουν μπει τόσο δυνατά στο πρωτάθλημα χαρίζοντάς μας θέαμα που η αλήθεια είναι πως δεν το περιμέναμε...

ΥΓ: Λίγα λόγια για τα δύο φαβορί του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει ξεκάθαρα θέμα με την υποδοχή, ειδικά αν μένει εκτός ο Σαφράνοβιτς, ενώ ίσως θα μπορούσε να πάρει ευκαιρίες ο Καπετανίδης για τον οποίο όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Επίσης αρνητικό το ό,τι ακόμα δεν βρίσκονται στην επίθεση ο Φιλίποφ με τον Τζούριτς, αλλά αυτό σύντομα θα διορθωθεί. Στα θετικά οι νίκες και κυρίως αυτή στο χρυσό σετ στην Κωνσταντινούπολη που κατακτήθηκε χωρίς μεγάλη εμφάνιση, δείγμα χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, αλλά και το επιθετικό κρεσέντο του Χιμένεθ απέναντι στους Τούρκους.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός ως τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει θέμα με τους δύο Έλληνες ακραίους ειδικά στην υποδοχή και κυρίως με ότι ο Μουνιόθ ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα. Μεγάλο... όπλο βέβαια το ότι υπάρχουν πολλές επιλογές στους Πειραιώτες, αλλά θα πρέπει να φτιαχτεί ομάδα και ο Ισπανός να αποφασίσει ποιος θα είναι ο βασικός του κορμός γιατί δεν υπάρχει ακόμα δέσιμο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Επίσης καλός ο Τερβαπόρτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι Ντρίζγκα. Στα συν το εξαιρετικό ξεκίνημα του Σμιτ, με τον Καναδό να είναι ασταμάτητος πραγματοποιώντας την μία μεγάλη εμφάνιση, μετά την άλλη, αλλά και η αντίδραση που έβγαλε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

ΥΓ2: Για το βίντεο ριπλέι, μπορεί στο εξωτερικό να δουν την εικόνα που ο διαιτητής βλέπει την φάση από το μόνιτορ του δημοσιογράφου που κάνει μετάδοση και να γελάει με την ψυχή του, αλλά προσωπικά προτιμώ αυτή την όντως τραγική εικόνα, από το να μην έχουμε καθόλου και να κρίνονται παιχνίδια από λάθη. Ανθρώπινα, αλλά λάθη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...