Προτίμησαν τα δύο ρεπό από τη νέα κλήρωση!!!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Προτίμησαν τα δύο ρεπό από τη νέα κλήρωση!!!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για ακόμα μία τραγική απόφαση της ΕΣΑΠ που προτίμησε να γίνεται πρωτάθλημα με δύο ομάδες να έχουν ρεπό, παρά νέα κλήρωση!

Για την ΕΣΑΠ έχουμε γράψει πολλές φορές πως πραγματικά χάνει συνεχώς ευκαιρίες να αναβαθμίσει το πρωτάθλημα, ειδικά από την στιγμή που κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει να επενδύουν. Ευκαιρίες μεγάλες, πετυχαίνοντας ανεπανάληπτα αυτογκόλ, που μόνο πίσω πάνε το άθλημα. Αυτογκόλ όπως ας πούμε αυτό με το Λιγκ Καπ που μόνη της το ονόμασε εσωτερικό τουρνουά, αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο που μπήκε αυτές τις μέρες.

Από την αρχή σχεδόν του καλοκαιριού γνωρίζαμε πως ο Εθνικός Πειραιώς δεν θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αρχικά στην περίπτωση αυτή, ενώ η Ρόδος εξέφρασε την επιθυμία να παίξει στην Volley League, η ΕΣΑΠ είπε όχι, προτιμώντας ένα κουτσουρεμένο «μαραθώνιο». Το θέατρο του παραλόγου όμως συνεχίστηκε ως και τώρα.

Θέματα και μάλιστα σοβαρά όσον αφορά την συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα είχε και ο Ηρακλής Χαλκίδας, με συνέπεια αφού πρώτα έγινε η κλήρωση και αφού ήταν πασίγνωστο πως οι Χαλκιδαίοι ΜΟΝΟ με θαύμα θα τα κατάφερναν, δόθηκε παράταση μιας βδομάδας μήπως και τελικά γίνει αυτό το θαύμα που λέγαμε.

Φυσικά κανένα θαύμα δε έγινε και ο Ηρακλής Χαλκίδας παρέδωσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λευκό φάκελο, ενώ προβλήματα, σαφώς μικρότερα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλες ομάδες την Πέμπτη όταν θα συνεδριάσει και πάλι η ΕΕΑ. Και πάλι θα πείτε και με το δίκιο σας, πως στην συγκεκριμένη εποχή δεν είναι και τόσο μεμπτό να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε συλλόγους.

Δεκτό. Ωστόσο η ΕΣΑΠ και πάλι δεν έκανε το αυτονόητο να προστατέψει το πρωτάθλημά της. Από την στιγμή που ο Ηρακλής Χαλκίδας οριστικά δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, ζητήθηκε να γίνει νέα κλήρωση, προκειμένου να μην υπάρχουν δύο ομάδες που να έχουν ρεπό και να διεξάγεται αγωνιστική με 5 ματς και όχι 4. Και όμως η πλειοψηφία των ομάδων και αφού αρχικά το 6-5, έγινε 8-3 μετά τα σχετικά ζυμώματα, θέλησαν να αρχίσει άμεσα το πρωτάθλημα και με αυτόν τον τρόπο και όχι να έχουμε μια ακόμα αναβολή, αλλά μια πιο λογική και ορθόδοξη συνέχεια.

Έτσι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κανονικά πρωτάθλημα με μόλις 4 αγώνες και πραγματικά τώρα, αν και αυτό δεν είναι υποβάθμιση, τότε πραγματικά τι είναι; Υποβάθμιση ικανή να έκανε την τηλεόραση να έφευγε, αλλά ας είναι καλά ο Υφυπουργός Αθλητισμού που κανόνισε να μεταδώσει τα παιχνίδια η ΕΡΤ, αλλιώς ποιος θα έδινε χρήματα γνωρίζοντας πως δύο ομάδες θα έχουν ρεπό ενώ μπορούσαν να μην έχει καμία;

Και μέσα σε όλα υπάρχει και το θέμα με τον χορηγό. Ο ΟΠΑΠ μειώσει και άλλο τα χρήματα που προσφέρει, ενώ έχει δώσει το ελεύθερο στην ΕΣΑΠ να αναζητήσει άλλον, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά και πάλι οι ομάδες για ακόμα μία φορά θέλησαν να δουν στο ένα μέτρο και όχι πιο μπροστά. Θέλησαν να μην ξεβολευτούν από τα προγραμματισμένα τους ταξίδια από το να κάνουν νέα κλήρωση που θα είχε κανονικά ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες (τόσες άλλωστε θέλουν να είναι από την ερχόμενη χρονιά).

Ουσιαστικά βοηθούν στην συνεχιζόμενη υποτίμηση του προϊόντος και το κάνουν βλέποντας το αυτονόητο, αλλά προτιμώντας κάτι άλλο που μόνο κακό κάνει στην εικόνα του πρωταθλήματος. Είναι πραγματικά φοβερό να καταλαβαίνεις πως πρωτάθλημα με δύο ομάδες να έχουν ρεπό και μόλις 4 παιχνίδια είναι ό,τι χειρότερο για την Λίγκα, αλλά εσύ εκεί, να το ψηφίζεις και ας ξέρεις πως στο άμεσο μέλλον, μόνο σε κακό μπορεί να βγει. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

ΥΓ: Το θέμα δεν είναι ποια ομάδα έκανε την πρόταση για τη νέα κλήρωση προκειμένου να γίνεται γεμάτη αγωνιστική με 5 παιχνίδια και χωρίς ρεπό. Το θέμα είναι αν αυτό είναι λογικό ή όχι. Αν κάνει καλό στο πρωτάθλημα ή όχι. Και όσοι πιστεύουν πως η μη κλήρωση και τα δύο ρεπό θα βοηθήσουν, ας το πει, θα έχει ενδιαφέρον πως θα το δικαιολογήσει.

ΥΓ1: Όταν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο για το πρωτάθλημα που συμμετέχεις και πληρώνεις αδρά και δεν το κάνεις, μετά δεν έχεις δικαίωμα να φωνάζεις για τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

ΥΓ2: Ας δούμε βέβαια και την συνεδρίαση της ΕΕΑ γιατί μπορεί να έχουμε εκπλήξεις και μετά να μιλάμε για νέα αναβολή!

ΥΓ3: Για να καταλάβετε το θέατρο παραλόγου για το οποίο μιλάμε, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έχει ρεπό την 8η αγωνιστική και την 9η παίζει με τον Ηρακλή Χαλκίδας, οπότε έχει και άλλο ρεπό. Δηλαδή θα παίξει ένα ματς στις 24/11 και μετά πάλι 15/12 και όμως ψήφισε να μην γίνει νέα κλήρωση. Ε πραγματικά, μετά από αυτό τι άλλο να πεις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...