Με καθεστώς ειδικής διαχείρισης το «αιώνιο» ντέρμπι της Κυψέλης

Με καθεστώς ειδικής διαχείρισης το «αιώνιο» ντέρμπι της Κυψέλης

Με καθεστώς ειδικής διαχείρισης το «αιώνιο» ντέρμπι της Κυψέλης

Με κόσμο, αλλά όχι οπαδούς θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, με την ΕΣΑΠ να αποφασίζει πως η αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί με καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν σταματά να βγάζει ειδήσεις. Αφού αρχικά είχαμε αυτή την αναβολής του πρωταθλήματος για μία βδομάδα, με το πρώτο σερβίς να γίνεται στις 20 Οκτωβρίου με την 2η αγωνιστική, είχαμε και μία που αφορά την τιμωρία του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» που ήταν τιμωρημένοι με μία αγωνιστική λόγω των επεισοδίων που έγιναν τρία χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, δεν έκαναν έφεση στο ΑΣΕΑΔ και η ποινή τους παρέμεινε, με αυτή των «ερυθρόλευκων» που έκαναν έφεση κανονικά, να πέφτει, ζήτησαν από το ΔΣ να μπει στην ψηφοφορία το να γίνει το ντέρμπι ειδικής διαχείρισης.

Δηλαδή με κόσμο, αλλά με καθεστώς ειδικής διαχείρισης που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες και όχι φιλάθλους και οπαδούς. Όλες οι ομάδες ψήφισαν υπέρ, καθώς ενδεχομένως αυτό μπορεί να το βρυν μπροστά τους και έτσι το πρωτάθλημα θα αρχίσει με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Κυψέλη και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό αν θα υπάρχουν και σε τι ποσοστό φίλαθλοι ή αν στις κερκίδες είναι μόνο μαθητές και αθλητές.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ για τις σημερινές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής: «Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 135η Συνεδρίαση του Δ.Σ Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών αποφάσισε να ακόλουθα:

Αναβάλλεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2018-19 που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου. Προγραμματίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με την 2η αγωνιστική.

Ο κεκλεισμένων των θυρών αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 2η αγωνιστική αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ να διεξαχθεί υπό το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης (*) όπως προβλέπει σε ανάλλογες περιπτώσεις τόσο η προκήρυξη όσο και ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΣΑΠ εκτός εάν ευοδωθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΑΑ Παναθηναϊκός Α.Ο. μέχρι την διεξαγωγή του αγώνα.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με πρόεδρο τον Αντώνη Τελόπουλο και μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Γκουμότσιος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) και αναπληρωτές τους Γιώργο Χριστόπουλο (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χακίδας), Γιώργος Πετρίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής).

Ανακοινώθηκε η ανανέωση της ανανέωσης του συμβολαίου με την ΕΡΤ Α.Ε. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος 2018-19.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ να προετοιμάσουν τους φακέλους τους ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

* Διευκρινίζεται για τους αγώνες ειδικής διαχειρίσης πως σύμφωνα με την προκήρυξη και το πειθαρχικό κανονισμό η ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια καθορίζει τις κατηγορίες και τον αριθμό των θεατών. Οι κατηγορίες αφορούν σε αθλητές ομάδων ανάπτυξης και προπονητές τους, μαθητές σχολείων και συνοδούς καθηγητές - δασκάλους, μέλη ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΤΑΑ και λοιπών σωματείων βόλεϊ, αθλητές βόλεϊ, διαιτητές και χορηγούς ομάδων. Σε περίπτωση εισόδου στο γήπεδο ατόμων που δεν θα έχουν το σχετικό δικαίωμα η προβλεπόμενη ποινή είναι μηδενισμός (-3 βαθμοί) και χρηματικό πρόστιμο».

Best of internet