Έτσι δεν τον χάνει, αλλά ΔΕΝ θα είναι έτσι...

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Έτσι δεν τον χάνει, αλλά ΔΕΝ θα είναι έτσι...

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ντέρμπι στην Πυλαία που ναι μεν έδειξε πως ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή αδιαφιλονίκητο φαβορί, ωστόσο είναι δεδομένο πως η συνέχεια θα είναι εντελώς διαφορετική και για τους δύο.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Εσπανιόλ – Χετάφε. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κανείς δεν πίστευε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κοιτάξει αυτή την στιγμή στα μάτια τον Ολυμπιακό, όπως επίσης πρέπει να είσαι παντελώς άσχετος με το βόλεϊ για να πεις μετά από ένα ντέρμπι πως οι Πειραιώτες είναι από τώρα πρωταθλητές. Αν τα ρόστερ έμεναν έτσι, τότε ναι αυτό το πρωτάθλημα δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο να το χάσουν οι «ερυθρόλευκοι», όμως είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως δεν θα μείνουν έτσι, οπότε έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας.

Για την συνέχεια όμως του πρωταθλήματος θα αναφερθούμε πιο μετά, τώρα ας ασχοληθούμε λίγο με το ντέρμπι που δεν κρύβω πως ήταν περισσότερο ντέρμπι από όσο το περίμενα. Προσωπικά πίστευα πως ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε με 3-0, καθώς και πιο έτοιμη ομάδα δείχνει και κυρίως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που αρχικά πληρώνει τον κακό του προγραμματισμό, αλλά φυσικά και τον τραυματισμό του Γκόμεζ όπως και του Σακόγλου που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει.

Σε απλά ελληνικά, σε αυτό το επίπεδο καμία ομάδα δεν κέρδισε χωρίς διαγώνιο, όσο άσχημα ή καλά και αν έπαιξε ο αντίπαλος. Με 4/20 από το μεγάλο σου επιθετικό όπλο δεν γίνεται να ελπίζεις σε νίκη, δεν μπορεί βρε αδερφέ πως να το κάνουμε; Αυτό μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός θα το εκμεταλλευτεί, θα σου κλείσει Σαφράνοβιτς και Γκιόν (που ήταν καλοί αλλά κάποια στιγμή κουράστηκαν) και θα σε κερδίσει, όπως και έγινε. Έχουμε πει πως το βόλεϊ είναι απλό άθλημα, οπότε δεν χρειάζονται μεγάλες αναλύσεις για κάτι τόσο αυτονόητο.

Το Σάββατο είχαμε μια απλή νίκη όμως και τίποτα παραπάνω. Ούτε οι φίλοι του Ολυμπιακού πρέπει να πανηγυρίζουν για τίτλο από τώρα, ούτε οι φίλοι του ΠΑΟΚ να λένε πως το έχασαν. Ακόμα είπαμε είναι εξαιρετικά νωρίς και είναι γιατί οι ομάδες δεν πρόκειται να είναι σε καμία περίπτωση ίδιες με αυτές που είδαμε στο Παλατάκι.

Αρχικά ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως όσο περνάει ο καιρός θα δένει ακόμα περισσότερο. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες είναι μια καινούργια ομάδα, με νέο προπονητή που θέλει χρόνο. Έναν χρόνο που για καλή του τύχη τον κερδίζει επειδή και ο βασικός αντίπαλος όχι απλά δεν είναι έτοιμος, αλλά χρειάζεται πολλά περισσότερα πράγματα για να μπορέσει να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο πως έτσι δεν γίνεται να χτυπήσει τίτλο. Οπότε οι λύσεις είναι λίγες και απλές. Αρχικά φαίνεται ξεκάθαρα πως θα περιμένουν τον Γκόμεζ, παίρνοντας ένα ρίσκο που όμως δεν είναι τόσο μεγάλο. Αν δηλαδή το «τέρας» από την Βενεζουέλα τα καταφέρει και γυρίσει όπως ήταν πριν, τότε οι Θεσσαλονικείς έκαναν την καλύτερη μεταγραφή τους τα τελευταία χρόνια. Αν πάλι δεν μπορέσει, θα κοιτάξουν να βρουν άλλον και αν υπάρχουν τα λεφτά, σίγουρα μπορούν να βρουν κάποιον που θα κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα.

Θα πείτε πως με μία αλλαγή διαγωνίου όλα λύθηκαν; Όχι βέβαια. Στον ΠΑΟΚ είναι λογικό να κοιτάζουν και την περίπτωση αλλαγής του Γκιόν. Ο Ολλανδός ακραίος δεν τα πήγε άσχημα στο ντέρμπι, αλλά έδειξε πως και θέμα με την υποδοχή την έχει και κίλερ στην επίθεση δεν είναι και δεν θα είναι καθόλου έκπληξη αυτή η αλλαγή να γίνει πολύ πιο σύντομα από όσο περιμένουμε. Εκεί θα δούμε που θέλουν να ενισχυθούν περισσότερο οι «ασπρόμαυροι», στα άκρα ή στο κέντρο; Αλλά όταν γίνει θα έχουμε χρόνο να το αναλύσουμε.

Για να το κλείσουμε. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη κέρδισε χρόνο για να δέσει την ομάδα του ο Μουνιόθ. Το υλικό που έχει στα χέρια του ο Ισπανός θα το ήθελε κάθε προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σου δίνει από μόνο του τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρο πως θα αλλάξει ρόστερ και πως δεν σκοπεύει να αφήσει έτσι εύκολα τον αντίπαλό του να του πάρει τα ηνία. Εμείς από την άλλη που μας αρέσει το βόλεϊ θα πρέπει νιώθουμε τυχεροί γιατί εκτός εξαιρετικού απροόπτου και φέτος αναμένεται να δούμε μεγάλες μάχες ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες...

ΥΓ: Και οι δύο ομάδες διαθέτουν μεγάλους παίκτες, αλλά πραγματικά φέτος θα χαρούμε φάσεις από δύο πασαδόρους που χρόνια είχαμε να δούμε στην χώρα μας. Και ο Ντρίζγκα και ο Βάλκιερς θα μας δώσουν φάσεις που μας είχαν λείψει και για όσους αγαπάνε τη θέση αυτή, θα έχουν συνεχώς στραμμένα τα μάτια επάνω τους.

ΥΓ1: Για τον Παναθηναϊκό αξίζει να γραφτεί ένα ξεχωριστό μπλογκ γιατί αυτό που κάνουν φέτος οι... πράσινοι ελάχιστοι το περίμεναν. Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να μην κατέβει καν η ομάδα και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές μετράει ήδη 7 βαθμούς. Μεγάλη υπέρβαση με ακόμα μεγαλύτερη κατάθεση ψυχής από ένα τμήμα που βρέθηκε μια ανάσα από την καταστροφή αλλά είναι ακόμα ζωντανό...

ΥΓ2: Πολλά μπράβο αξίζουν και στον Ηρακλή Χαλκίδας. Οι Χαλκιδαίοι είναι αυτή την στιγμή στην 3η θέση, κέρδισαν στο γήπεδο την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ και τους την έκλεψαν στα χαρτιά και δείχνουν πως στην δεύτερη χρονιά τους στην volley league είναι έτοιμοι για την υπέρβαση.

ΥΓ3: Δεν ήθελα να αναφερθώ σε αυτό αλλά τα μηνύματα του κόσμου και τα παράπονα δεν μου άφησαν περιθώριο. Όταν λοιπόν η ΕΡΤ αποφασίζει να έχει το προϊον της Volleyleague με δυο αναμετρήσεις κάθε αγωνιστική στο τηλεοπτικό της πρόγραμμα δεν αρκεί μόνο να το έχει αλλά θα πρέπει να το αναδεικνύει. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τοποθετεί γνώστες του αθλήματος στις μεταδόσεις της αφού έχουμε ξαναπεί ότι το βόλεϊ είναι ένα άθλημα απαιτητικό και δύσκολο για τον τηλεθεατή. Σχόλια και κριτικές σε αναμετρήσεις πόσο μάλλον σε ντέρμπι είναι απαγορευτικά και δημιουργούν κακό προηγούμενο! Εξάλλου η ΕΡΤ έχει δείξει πως όταν θέλει το μπορεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...