Ολυμπιακός: Πήγε στο Λουτράκι ως φαβορί, το έδειξε και κατέκτησε την κούπα

Ολυμπιακός: Πήγε στο Λουτράκι ως φαβορί, το έδειξε και κατέκτησε την κούπα

bet365

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 10ο Κύπελλο της ιστορίας του με τον Φώτη Καρακούση να γράφει για τις «ερυθρόλευκες» που πήγαν στο Λουτράκι ως το απόλυτο φαβορί, το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και πήραν το τρόπαιο.

Πριν καν ξεκινήσει το Final-4 που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Λουτράκι, όχι μόνο εγώ, αλλά και όσοι ασχολούμαστε λίγο με το άθλημα είχαμε αναφέρει πως σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, φέτος υπάρχει φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Το φαβορί αυτό ήταν ο Ολυμπιακός, μια ομάδα που το τελευταίο μεγάλο διάστημα μοιάζει και είναι ανίκητη στο πρωτάθλημα και με την προσθήκη της Φαριόλ ως 5η ξένη, από την στιγμή που η Κούμπουρα έγινε Ελληνίδα, δείχνει ένα επίπεδο πάνω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Αυτή η διαφορά επιπέδου φάνηκε περίτρανα στην όμορφη πόλη της Κορινθίας και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του Λορέντζο Μιτσέλι. Αρχικά για τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό έχουμε ήδη αναφερθεί, ένας ημιτελικός που μπορεί αν η Άτκινσον έκανε το 0-2 να είχε ίσως άλλη τροπή, ωστόσο και πάλι ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε τα φόντα να το γυρίσει, κάτι που δεν χρειάστηκε παίρνοντας την πρόκριση με 3-1.

Πάμε όμως τώρα στον τελικό, όπου εκεί και αν έδειξαν οι «ερυθρόλευκες» αυτή την ανωτερότητα. Δεν είναι μόνο το 3-0 επί της ΑΕΚ και η κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου, κάτι που τις κάνει τις πρώτες που φτάνουν τον διψήφιο αριθμό. Είναι πως όσοι είδαν το παιχνίδι δεν είχαν σε καμία περίπτωση δεύτερες σκέψεις όχι για το αν η Ένωση θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη, αλλά ακόμα και για το αν θα δούμε ντέρμπι.

Μόνο στο τρίτο είδαμε ένα παιχνίδι που ταιριάζει σε τελικό και αυτό είχε να κάνει με τις «κιτρινόμαυρες» που τα έπαιξαν όλα για όλα πιέζοντας όσο μπορούσαν από το σερβίς και παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα. Και πάλι όμως οι τυπικά φιλοξενούμενες είχαν τις απαντήσεις. Για την ακρίβεια δεν είχαν τις απαντήσεις, αλλά τις παίκτριες που θα τις οδηγούσαν σε αυτές τις απαντήσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να έχει στη σύνθεσή του ένα εξαιρετικό δίδυμο ακραίων (Νίζετιχ, Μλεΐνκοβα) και μια διαγώνια (Κούμπουρα) που μπορούν να σου πάρουν οποιοδήποτε παιχνίδι. Και μπορεί η Αργεντίνα ίσως επηρεασμένη από όσα ακολούθησαν της αποχώρησής της από την Ένωση να μην είχε καλή απόδοση, παίζοντας αγχωμένα θέλοντας να δώσει απαντήσεις, η Τσέχα όμως ήταν εξαιρετική, όπως και η Σέρβα και πλέον Ελληνίδα, που φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την παίκτρια που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ ή της πρώτης χρονιάς στις «ερυθρόλευκες».

Κάτι λογικό βέβαια, καθώς όταν η Κούμπουρα φορούσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, προερχόταν από έναν χρόνο εκτός δράσης λόγω της εγκυμοσύνης της. Πλέον έχοντας βρει ρυθμό δείχνει σε κάθε παιχνίδι πως μπορεί να κάνει την διαφορά και κυρίως δείχνει το πόσο μεγάλη κίνηση ήταν για τους Πειραιώτες να την κάνουν Ελληνίδα (έχει παντρευτεί Έλληνα δεν έγινε κάτι παράνομο, το λέω για να σας προλάβω), έχοντας ως 4η ξένη την Φαριόλ. Τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, όταν ο Ολυμπιακός κολλούσε η Μλεΐνκοβα και η Κούμπουρα έπαιρναν όλους τους κρίσιμους πόντους.

Ούτε την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός, ούτε την Κυριακή η ΑΕΚ δεν είχε ένα τέτοιο δίδυμο και όλα πήραν τον δρόμο τους. Τα μεγάλα παιχνίδια τα κρίνουν οι μεγάλες παίκτριες, όταν βέβαια παίζουν όπως μπορούν και στο Λουτράκι αυτό το έκαναν τα αστέρια της ομάδας του Μιτσέλι. Πήγαν να παίξουν σε ένα Final-4 έχοντας το βάρος του μεγάλου (ειδικά μετά και τον τραυματισμό της Γκρόθες) φαβορί, σε κανένα σημείο δεν έδειξαν πως αυτό το βάρος θα τους λυγίσει και έφυγαν με την κούπα, τόσο απλό.

Αυτό η αλήθεια είναι πως είχαμε χρόνια να δούμε. Όχι το να παίρνει ένα φαβορί το τρόπαιο, αλλά το να το κάνει με τόσο εμφατικό τρόπο. Να το κάνει χωρίς να αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Και πραγματικά μπορεί ακόμα να είμαστε μακριά από το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά με τις εμφανίσεις του στο Λουτράκι, ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί και για το νταμπλ.

Τώρα για την ΑΕΚ, ίσως να μπορούσε να πιέσει λίγο παραπάνω τις «ερυθρόλευκες». Να τις πιέσει στο σερβίς, να εμπιστευτεί η Κωνσταντινίδου λίγο παραπάνω την Τσίρκοβιτς που επιθετικά είχε καλύτερο ποσοστό από τις Στράντζαλη και Τσάριτς έχοντας όμως 19 και 22 λιγότερες προσπάθειες, λιγότερες δηλαδή πάσες. Το σίγουρο είναι πως ο Οτσάλ τακτικά πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε, αλλά η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που το μόνο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πάρει ένα σετ…

ΥΓ: Ο Οτσάλ όπως αναφέραμε τα πήγε εξαιρετικά τακτικά, αλλά στο 19-20 του τρίτου σετ έκανε μεγάλο λάθος σταματώντας το παιχνίδι για video check. Εκεί αν δεν είσαι 10000% σίγουρος δεν το διακόπτεις γιατί αν δεν έχεις δίκιο θα χάσεις τον πόντο, όπως και έγινε και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 19-21.

ΥΓ1: Παγκόσμια πρωτοτυπία της διοίκησης του Παναθηναϊκού, σε σημείο μόλις το μάθαμε να μην μπορούμε να το πιστέψουμε. Την Παρασκευή οι «πράσινες» έπαιζαν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και την τρίτη (τρεις μέρες πριν) η διοίκηση τους επέβαλε πρόστιμο έναν μισθό για ήττες από Λαμία και Απολλώνιο. Πραγματικά ιδανικός τρόπος να τους ανεβάσει την ψυχολογία, ενώ έγινε ακόμα πιο ιδανικός όταν ειπώθηκε πως αν κατακτηθεί το Κύπελλο, θα σβηστεί και το πρόστιμο!!!

Άρατος Κιάτου

ΥΓ2: Αυτή είναι η εικόνα που χαιρόμαστε βλέπουμε σε κάθε Final-4. Μικρά κορίτσια όπως τα συγκεκριμένα του Άρατου Κιάτου που πηγαίνουν ως ομάδα να θαυμάσουν τα ινδάλματά τους και χειροκροτάνε και χαίρονται κάθε φάση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...