Final-4 Κυπέλλου Ανδρών: Τρεις για τον τίτλο με λίγο πιο μπροστά τον Παναθηναϊκό

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Final-4 Κυπέλλου Ανδρών: Τρεις για τον τίτλο με λίγο πιο μπροστά τον Παναθηναϊκό

bet365

Το Final-4 Κυπέλλου Ανδρών ξεκινάει σήμερα στην Λάρισα και ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το τρόπαιο που δείχνουν έτοιμες 3 ομάδες να το διεκδικήσουν, με τον Παναθηναϊκό να φαίνεται να είναι ελάχιστα πιο μπροστά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Στο Λουτράκι και το Final-4 Κυπέλλου Γυναικών είχαμε γράψει πριν το πρώτο σερβίς πως στην συγκεκριμένη διοργάνωση υπήρχε ένα μεγάλο φαβορί και αυτό ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» επιβεβαίωσαν στο έπακρο αυτόν τον τίτλο, καθώς πήγαν στην όμορφη πόλη της Κορινθίας και παίζοντας κυριαρχικό βόλεϊ κατέκτησαν τον τίτλο με νίκες επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό και της ΑΕΚ στον τελικό.

Σήμερα στην Λάρισα ανοίγει η αυλαία του Final-4 Κυπέλλου Ανδρών με την συμμετοχή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Μίλωνα και η αλήθεια είναι πως τόσο ξεκάθαρο φαβορί όσο στις γυναίκες δεν υπάρχει. Για την ακρίβεια, αν βγάλουμε εκτός την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που κανείς φυσικά δεν ξεχνάει το τι έχει κάνει φέτος όχι μόνο στην Ελλάδα όπου πήγε στο 5ο παιχνίδι την ημιτελική σειρά με Ολυμπιακό, αλλά και στην Ευρώπη, οι «πράσινοι, «ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι», έχουν πάνω κάτω τις ίδιες πιθανότητες.

Λέμε πάνω-κάτω, γιατί κρίνοντας πάντα με την έως τώρα φόρμα, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δείχνει να είναι ελάχιστα πιο μπροστά από αυτές των Ντανιέλ Καστελάνι και Γιόσκο Μιλενκόσκι. Και σε αυτό ωστόσο υπάρχουν αστερίσκοι, οπότε πάμε να δούμε ξεχωριστά τους δύο ημιτελικούς και το τι περιμένουμε να δούμε από αυτούς.

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί

Το Final-4 αρχίζει στις 5 με το Παναθηναϊκός – Μίλωνας. Από την μία η ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος και από την άλλη η και φέτος ευχάριστη έκπληξη της Volley League. Μπορεί να μιλάμε για ημιτελικό μιας διοργάνωσης που κρύβει εκπλήξεις, ωστόσο ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Μίλωνα. Στους τυπικά γηπεδούχους το ερωτηματικό είναι η συμμετοχή ή όχι του Πρωτοψάλτη, αν και η λογική λέει πως ο διεθνής ακραίος θα προφυλαχτεί εν' όψει τελικού. Στο τριφύλλι» θα θελήσουν από νωρίς να επιβάλουν το παιχνίδι τους πιέζοντας στο σερβίς και κλείνοντας τα δυνατά άκρα του αντιπάλου του, ενώ θα ποντάρει και στο πιο ψηλό κέντρο που έχει.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι από την άλλη γνωρίζοντας πως η χρονιά ότι και να γίνει στην Λάρισα είναι απόλυτα πετυχημένη, θα παίξουν χωρίς το παραμικρό άγχος στον ημιτελικό. Θα πιέσουν και αυτοί σε μεγάλο βαθμό στο σερβίς και ο Χερ θα κοιτάξει να παίξει πολύ με τα άκρα, χωρίς όμως να βγάλει εκτός παιχνιδιού και τον πάντα επικίνδυνο Γιορντάνοφ. Το ότι οι παίκτες του Σάκη Ψάρρα θα παίξουν χωρίς άγχος τους κάνει επικίνδυνους, αλλά από την άλλη αν ο Παναθηναϊκός ακόμα και χωρίς Πρωτοψάλτη, παίξει όπως μπορεί, τότε είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό.

Αμφίρροπος ο δεύτερος ημιτελικός με την «μάχη» του φιλέ να κρίνει πολλά

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός, αναμένεται να είναι και ο πιο αμφίρροπος. Στις 20:00 ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον τυπικά φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον μετά και τις δηλώσεις του Σάκη Ψάρρα για το ότι ο κόουτς των «ερυθρολεύκων», Ντανιέλ Καστελάνι διάλεξε την ομάδα του ως αντίπαλο στα ημιτελικά και όχι τους Θεσσαλονικείς. Βέβαια για να είμαστε σωστοί, το να διαλέγουν οι ομάδες αντίπαλο στα Play Off γίνεται κάθε χρόνο στην Euroleague και ουσιαστικά το κομμάτι αυτό θα έχει ενδιαφέρον μόνο για τις δηλώσεις που θα γίνουν μετά την αναμέτρηση.

Στα του αγώνα οι δύο ομάδες δείχνουν να είναι κοντά με εξαίρεση την πάσα, όπου εκεί οι Πειραιώτες έχουν ξεκάθαρο και μεγάλο προβάδισμα, καθώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του Τράβιτσα με τον Γαλιώτο. Στην διαγώνιο και οι δύο δεν έχουν Ερνάντες (δηλαδή έναν παίκτη που θα πάρει άνετα 20-25 πόντους), με τον Βαν ντεν Ντρις να έχει περισσότερο το μπλοκ από τον Στερν που είναι λίγο καλύτερος επιθετικός. Τα δύο λίμπερο, ο Κοκκινάκης και ο Τζιάβρας είναι τα καλύτερα στην χώρα μας αυτή την στιγμή, τα άκρα με Ιντάλγκο, Κουμεντάκη κόντρα σε Τρούχτσεφ και Βαν Γκάρντερεν έχουν επίσης ισορροπία, ενώ και στο κέντρο οι Τζούριτς, Γκουσταβάο (θα είναι έκπληξη σε ματς που θες μπλοκ να μείνει εκτός ο Βραζιλιάνος για να μπει ο Παγένκ), θα έχουν απέναντί τους ένα επίσης δυνατό δίδυμο που είναι οι Σαμοϊλένκο, Λινάρδος.

Ουσιαστικά εκτός του σερβίς-υποδοχή που κρίνει σχεδόν όλα τα παιχνίδια, ο δεύτερος ημιτελικός θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό πάνω στο φιλέ. Όχι μόνο στο μπλοκ, όπου και οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες με έφεση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά στα σπασίματα και το πόσο πετυχημένες θα είναι οι κόντρα μπάλες, κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με τους πασαδόρους. Όποιος καταφέρει να έχει περισσότερες πετυχημένες κόντρα επιθέσεις από τα σπασίματα πάνω στο φιλέ, θα έχει και το πλεονέκτημα για να βρεθεί στον τελικό...

Το σίγουρο είναι πως επειδή βολεύει και το γήπεδο, είναι δηλαδή ψηλό, περιμένουμε να δούμε και στα δύο παιχνίδια ωραίο θέαμα από τις 4 καλύτερες ομάδες της χώρας αυτή την στιγμή. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να είναι ελάχιστα μπροστά, αλλά αν προκριθεί στον τελικό και εκεί κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ δεν είναι 100% ο Πρωτοψάλτης, τα δεδομένα αλλάζουν. Άλλωστε τα Final-4 είναι για τους μεγάλους παίκτες και οι 4 αντίπαλοι έχουν πολλούς που περιμένουμε να θαυμάσουμε για ακόμα μία φορά.

ΥΓ: Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά το τι θα γίνει στην Λάρισα, είναι σε θέση να κρίνει ακόμα και το πως θα κυλήσουν οι τελικοί του πρωταθλήματος.

ΥΓ1: Το Σάββατο και την Κυριακή αρχίζουν και τα Play Off της Pre League για την άνοδο στην Volley League. ΟΦΗ, Άρης, Ηρακλής και Πανιώνιος θα παλέψουν για την μία θέση και αναμένεται να το κάνουν και σε γεμάτα γήπεδα. Και οι τέσσερις έχουν πολύ κόσμο και σίγουρα τα παιχνίδια αυτά μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο άθλημα και να του δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...