Μεγαλύτερο κέρδος οι γεμάτες εξέδρες

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Μεγαλύτερο κέρδος οι γεμάτες εξέδρες

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το μεγάλο κέρδος των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά που εκτός φυσικά της πρόκρισης, είναι οι γεμάτες εξέδρες από κόσμο που αγαπάει το βόλεϊ.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Fruit Blox» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ελληνικό βόλεϊ επιστρέφει στο προσκήνιο, μετά από χρόνια απουσίας. Η Εθνική Ανδρών και Εθνική Γυναικών πήραν και μάλιστα με άνεση την πρόκριση στα τελικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, με τα προκριματικά να έχουν αφήσει μεγάλο κέρδος στο άθλημα.

Κέρδος που για να είμαστε σωστοί δεν έχει να κάνει μόνο με τις προκρίσεις. Για την ακρίβεια στους συγκεκριμένους ομίλους και με δεδομένο το ότι περνούσαν περισσότερες ομάδες στην τελική φάση, θα μιλάγαμε για... αυτοκτονία αν δεν ερχόντουσαν οι προκρίσεις. Θα μιλάγαμε για μια ακόμα τεράστια ευκαιρία για το ελληνικό βόλεϊ που χάθηκε, όπως δυστυχώς έχουν χαθεί τόσες άλλες τα τελευταία χρόνια.

Το σημαντικό βέβαια είναι πως αυτή η ευκαιρία ή για την ακρίβεια ευκαιρίες γιατί μιλάμε για δύο Εθνικές ομάδες, δεν χάθηκαν και επιτέλους θα μπορέσουμε να βρεθούμε και πάλι μετά από χρόνια σε δύο μεγάλα ραντεβού. Εκεί βέβαια θα πρέπει οι ομάδες μας να υπερβάλλουν εαυτούς και να μπορέσουν να δείξουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο, αλλά χρόνος για σωστή προετοιμασία υπάρχει. Διάθεση να γίνει υπάρχει. Παίκτες και παίκτριες υπάρχουν, οπότε γιατί να μην υπάρχει και αισιοδοξία;

Μια αισιοδοξία που σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από την εικόνα που είχαν οι εξέδρες σε όλα τα παιχνίδια των προκριματικών που έδωσαν οι άνδρες και οι γυναίκες. Και εντάξει το ό,τι η επαρχία διψάει όχι μόνο για βόλεϊ, αλλά συνολικά για αθλητισμό, είναι γεγονός, οπότε τα γεμάτα γήπεδα ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενα. Οι παίκτες και παίκτριες των Εθνικών αποθεώθηκαν όπου και αν έπαιξαν και αυτοί με την σειρά τους ευχαρίστησαν τον κόσμο με τις εμφανίσεις και τις προκρίσεις τους.

Ακόμα καλύτερη τηρουμένων των αναλογιών ήταν και η εικόνα σε Ρέντη και Μαρκόπουλο. Μετά από χρόνια τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα επέστρεψαν στην Αττική και η αλήθεια είναι πως αν και η απόφαση αυτή έκρυβε κινδύνους να παίξουν οι ομάδες μας σε άδεια γήπεδα τα πάντα πήγαν πολύ καλά. Ευτυχώς για το άθλημα πάνω από όλα και στα δύο ματς με Σουηδία και Νορβηγία, οι εξέδρες ήταν γεμάτες.

Ήταν γεμάτες από οικογένειες, από μικρά παιδιά και από ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το άθλημα αυτό και την Εθνική ομάδα και δεν πάνε σε ένα γήπεδο μόνο και μόνο γιατί γουστάρουν τον τάδε σύλλογο. Στο τέλος μάλιστα μπήκαν μέσα όχι φυσικά για επεισόδια, αλλά για να βγάλουν μία φωτογραφία με τα αγόρια του Ανδρεόπουλου και τα κορίτσια του Ναράνχο με τους διεθνείς μας να δείχνουν το πόσο απολαμβάνουν αυτές τις στιγμές.

Στιγμές που είχαν απολαύσει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της επαρχίας και που είναι ακόμα πιο σημαντικό για το άθλημα που τις απόλαυσαν και στο Λεκανοπέδιο. Πλέον είναι πραγματικά στο χέρι της ΕΟΠΕ, στο χέρι των προπονητών και φυσικά στο χέρι των παικτών και παικτριών να κρατήσουν αναμμένη αυτή την φλόγα, αυτή την δίψα για το βόλεϊ που φαίνεται πως έχει αρχίσει να υπάρχει για τα καλά. Αν έτσι και αλλιώς έπρεπε να δοθεί βάρος στις Εθνικές ομάδες μία φορά, μετά τις εικόνες στις εξέδρες στα ματς των προκριματικών, πρέπει να δοθεί δέκα.

Αυτή η ευκαιρία δεν γίνεται να χαθεί, δεν μπορεί να χαθεί και θα είναι έγκλημα να χαθεί. Οι ομάδες πρέπει να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα και να εμφανιστούν ετοιμοπόλεμες στα τελικά. Για τους ίδιους τους τους εαυτούς που δεν έχουν χαρεί μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση, για τον κόσμο που δείχνει την αγάπη του και πάνω από όλα για το άθλημα που αγαπάνε και υπηρετούν.

ΥΓ: Η αγάπη του κόσμου δεν έχει έρθει μόνη της για τις Εθνικές. Έχει συμβάλει σε αυτό η εικόνα των ομάδων μας. Η διάθεση των παικτών και παικτριών, η δουλειά του Ανδρεόπουλου και του Ναράνχο και η αύρα που βγαίνει πως φτιάχνεται κάτι καλό που τόσο πολύ μας είχε λείψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...