Με χαμόγελα και υποσχέσεις για το μέλλον έφτασαν οι Εθνικές ομάδες

Gazzetta team
Με χαμόγελα και υποσχέσεις για το μέλλον έφτασαν οι Εθνικές ομάδες

bet365

Έχοντας στις αποσκευές τους το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο των Μεσογειακών Αγώνων, έφτασαν στην Αθήνα οι αποστολές των Εθνικών ομάδων σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αφίχθησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών από την Ταραγόνα. Με τα μετάλλια στο στήθος και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους παρά την κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες και το ταξίδι από την Ισπανία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες διεθνείς μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για την επιτυχία τους.

Τζίνα Λαμπρούση: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά»

«Η σεζόν με την Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά και τώρα έχει ως συνέχεια τα προκριματικά του Ευρωπαΐκού. Ξεκινήσαμε με την Γαλλία κάπως αγχωμένα και μετά παίξαμε πιο ελεύθερα. Δεν ήμασταν ποτέ το φαβορί σε κανένα παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τις πιο νέες να μην είναι αγχωμένες, να παίζουν ελεύθερα και να το διασκεδάζουν. Πιστεύω έτσι έγινε και βήμα βήμα φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Η Κροατία είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, ωστόσο πιστεύω μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Βάλαμε τις βάσεις, είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε και πλέον έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να ετοιμαστούμε καλύτερα στην επόμενη προετοιμασία για τα προκριματικά του Αυγούστου. Κάναμε ένα βήμα μπροστά στο οργανωτικό και προπονητικό κομμάτι και πρέπει να χτίσουμε πάνω σ'αυτό».

Παναγιώτα Διώτη: «Χτίζουμε κάτι καλό»

«Αν μπαίναμε καλύτερα από την αρχή του αγώνα με την Κροατία, ίσως να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με μεγαλύτερες αξιώσεις το χρυσό. Είναι δυνατή ομάδα με αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου. Ήταν τεράστια εμπειρία για όλες μας και κατά την διάρκεια των αγώνων, η μία συμπλήρωνε την άλλη. Χτίζουμε κάτι καλό και βάζουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μετά από τόσα χρόνια η Εθνική Γυναικών κατέκτησε μετάλλιο και αυτό μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον».

Όλγα Στράντζαλη: «Κερδίσαμε σημαντικές εμπειρίες»

«Οι Μεσογειακοί Αγώνες ήταν κάτι σαν προετοιμασία για εμάς και τα παιχνίδια που δώσαμε θα μας ετοιμάσουν για τα προκριματικά. Στην Ισπανία παίξαμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και κερδίσαμε σημαντικές εμπειρίες όλες μας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε έναν όμιλο που είναι βατός και αν όλα πάνε καλά πιστεύω θα έρθει και η πρόκριση».

Παναγιώτης Πελεκούδας: «Χτίζουμε νοοτροπία νικητή»

«Μπήκαμε σε μία νοοτροπία να νικάμε συνεχόμενα παιχνίδια και να διεκδικούμε μετάλλια. Είναι πολύ σημαντικό που μπήκαμε στην λογική να αποδεικνύουμε σε κάθε παιχνίδι ποιοι είμαστε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Εμείς οι αθλητές γι'αυτό μαζευόμαστε το καλοκαίρι όλοι μαζί, έτσι ώστε να πάμε το ελληνικό βόλεϊ ψηλά με την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Θεωρητικά μπορούμε, μένει να το δούμε και στο πρακτικό κομμάτι. Αν είμαστε όπως παρουσιαστήκαμε στους Μεσογειακούς, πιστεύω δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ντίμα Φιλίποφ: «Μετάλλιο για την ψυχολογία μας»

«Το θέλαμε πάρα πολύ και αυτό το μετάλλιο είναι για όλο το ελληνικό βόλεϊ. Πέρασαν πολλά χρόνια και θέλαμε όλοι εμείς οι παίκτες μία επιτυχία για να ανέβουμε και λίγο ψυχολογικά. Έχουμε δύσκολη συνέχεια και πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε. Ο βασικός στόχος είναι μπροστά μας. Ήρθε η στιγμή, έχουμε πολύ καλή ομάδα και άπαντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για να έρθει η πρόκριση.

Κώστας Στιβαχτής: «Το θέλαμε πολύ»

«Το θέλαμε πολύ όλοι μας και ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε να πάρουμε το χάλκινο. Η Εθνική έχει περάσει πάρα πολλά και είναι σπουδαίο που ήρθε αυτή η επιτυχία. Το έχουμε ξαναπεί ότι είναι καθρά στο χέρι μας να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό. Πάντα πρέπει όμως να το αποδεικνύεις στο γήπεδο και δεν πρέπει να προτρέχουμε».

 

Τελευταία Νέα