Πέντε στα πέντε και πρωτιά για Πολωνία

Πέντε στα πέντε και πρωτιά για Πολωνία

Πέντε στα πέντε και πρωτιά για Πολωνία

Ένα σετ ήθελε κόντρα στην Βουλγαρία για να εξασφαλίσει την πρωτιά, ωστόσο η Πολωνία δεν έμεινε εκεί, επικράτησε με 3-1 και έριξε στη 3η θέση την οικοδέσποινα και ανέβασε το Ιράν στη δεύτερη.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Τις πολύ καλές της εμφανίσεις συνέχισε σε αυτό το Μουντιάλ η Πολωνία. Η ομάδα του Χέινεν και κάτοχος του περασμένου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, συνέχισε το αήττητο σερι της στην πρώτη φάση, κάνοντας το πέντε στα πέντε. Τελευταίο της... θύμα η Βουλγαρία την οποία κέρδισε με 3-1 (14-25, 25-23, 22-25, 23-25).

Οι Πολωνοί ήθελαν μόλις ένα σετ για να εξασφαλίσουν την πρωτιά, ενώ αν κέρδιζε η Βουλγαρία με 3-1 θα ήταν και οι δύο ευχαριστημένοι καθώς θα έπαιρναν τις δύο πρώτες θέσεις. Ωστόσο δεν χαρίστηκαν στους οικοδεσπότες, τους κέρδισαν και τους έριξαν στην τρίτη θέση, με το Ιράν να τερματίζει στην δεύτερη του 4ου ομίλου.

Ο αγώνας πάντως με εξαίρεση το πρώτο σετ, ήταν ένα ντέρμπι, σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν Βούλγαροι και Πολωνοί φίλαθλοι. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κούρεκ με 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Κούμπιακ με 18 και Σζαλπούκ με 12. Για τους ηττημένους ο Μπρατόεφ με 19 πόντους ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό και φυσικά δεν μπορούσε να κερδίσει μόνος του την Πολωνία.

Τα σετ: 14-25, 25-23, 22-25, 23-25

Βουλγαρία (Κονσταντίνοφ): Μπρατόεφ 19, Ουτσίκοφ 8, Σκρίμοφ 8, Γιοσίφοφ, Γκότσεφ 4, Σεγκάνοφ 2 / Σαλπάροφ (λ), Γκραντινάροφ 4, Νικόλοφ 4, Πέντσεφ Ν. 3, Πέντσεφ Ρ., Τοντόροφ.

Πολωνία (Χέινεν): Κούρεκ 21, Κούμπιακ 18, Σζαλπούκ 12, Κοτσανόφσκι 8, Νοβακόφσκι 7, Ντρίζγκα 1 / Ζατόρσκι (λ), Σουλτζ 5, Λόματς, Σλίβκα.

Best of internet