Παναγία μου μια Αμερική

Φώτης Καρακούσης
Παναγία μου μια Αμερική

bet365

Επίδειξη βόλεϊ από τις ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να επικρατούν των άτρωτων όπως έδειχναν ως τώρα Ρώσων με 3-1 σε μια αποθέωση του αθλήματος.

Ναι το ξέρουμε, το έχουμε πολλές πολλές φορές και θα το πούμε ακόμα περισσότερες, πως το βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο είναι υπερθέαμα. Όπως ήταν ας πούμε στον αγώνα των ΗΠΑ με την Ρωσία. Οι Αμερικανοί έχοντας κερδίσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με 3-2, αντιμετώπισαν τους Ρώσους που όχι μόνο δεν είχαν χάσει σετ, αλλά είναι και το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης και παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονου βόλεϊ επικράτησαν με 3-1 (25-23, 20-25, 25-23, 25-20).

Μια νίκη έκπληξη με δεδομένη το ρόστερ που έχει η Ρωσία. Από την άλλη όμως και η παρέα του Κρίστενσεν μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι και γι' αυτό άλλωστε έχουμε γράψει πως αν μπορεί μια ομάδα να κοιτάξει στα μάτια την «αρκούδα», είναι αυτή. Και σήμερα το έκανε και με το παραπάνω.

Με τον καλύτερο πασαδόρο του κόσμου να μοιράζει αριστοτεχνικά το παιχνίδι και να βγάζει τους συμπαίκτες του με μονό μπλοκ και όχι διπλό απέναντι στα θηρία της Ρωσίας, το έργο για τις ΗΠΑ ήταν πιο εύκολο. Από την άλλη οι Ρώσοι ίσως να μην περίμεναν πως θα είχαν τέτοια αντίσταση και στο τέλος έχασαν ένα ματς που όμως μόνο καλό μπορεί να τους κάνει για την συνέχεια, καθώς είναι καλό να καταλαβαίνεις πως δεν είσαι άτρωτος και πως για να νικήσεις θα πρέπει να προσπαθήσεις.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ράσελ με 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Άντερσον με 15 και Σάντερ με 12. Για τους ηττημένους από 13 είχαν οι Μισέρσκι, Μιχαΐλοφ και Κλιούκα, ενώ 12 πρόσθεσε ο Βολκόφ.

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 15, Ράσελ 17, Σάντερ 12, Χολτ 6, Άβεριλ 2, Κρίστενσον 4, Σότζι Ε. (–λ )/ Σμιθ 6,

Ρωσία (Σλιαπνίκοφ): Βόλβιτς, Βολκόφ 12, Μπίτκο, Μουσέρσκι 13, Μιχαΐλοφ 13, Κλιούκα 13, Βερμπόφ (-λ ), Βλασόφ, Γκράνκιν, Μπερέζκο, Πολετάεφ, Κουρκάεφ 5.

 

Τελευταία Νέα