Από τον Ντράγκοβιτς στον Ρουμελιωτάκη! (vids & pics)

Από τον Ντράγκοβιτς στον Ρουμελιωτάκη! (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Από τον Ντράγκοβιτς στον Ρουμελιωτάκη! (vids & pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός βρίσκει ξανά στον δρόμο του σε ευρωπαϊκό τελικό τη Ραβένα (σ.σ. και μάλιστα ξανά στο ΣΕΦ που θα γίνει το 2ο ματς) στον διπλό τελικό του Challenge Cup στις 4 και 11 Απριλίου.
Ήταν 1992 όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον ευρωπαϊκό τελικό στο ΣΕΦ με 3-0 από την ομάδα της Ραβένα. Ο Ολυμπιακός των Ντράγκοβιτς, Μουστακίδη και Τριανταφυλλίδη είχε περάσει στο final four του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, που διεξήχθη το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στον ημιτελικό πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη με 3–0 σετ κατά της πανίσχυρης κατόχου του τροπαίου, 13 φορές Πρωταθλήτριας Ευρώπης και κατόχου 7 τροπαίων εκείνη τη δεκαετία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στις 29 Φεβρουαρίου σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους του Ολυμπιακού ΣΕΦ, αντιμετώπισε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Μεσατζέρο Ραβένα των Ιταλών Φάμπιο Βούλο, Αντρέα Γκαρντίνι και των χρυσών Ολυμπιονικών του Λος Άντζελες και της Σεούλ, Αμερικανών Καρτς Κίραλι και Στιβ Τίμονς.
Η ατυχία όμως χτυπά τον Ολυμπιακό, αφού στο ζέσταμα πριν τον αγώνα χάνει από τραυματισμό στη μέση το μεγάλο αστέρι της ομάδας Ράιμοντς Βίλντε. Η Ραβένα μετά από πολύ καλή εμφάνιση κερδίζει τον Ολυμπιακό με 3–0 σετ και κατακτά το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Παρά ταύτα, η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό ήταν μια τεράστια επιτυχία και –μέχρι εκείνη τη στιγμή– η μεγαλύτερη διάκριση ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη.
Σήμερα τόσα χρόνια μετά ο Ολυμπιακός παίζει ξανά τελικό ευρωπαϊκού θεσμού με τη Ραβένα στο ΣΕΦ! Απέναντι σε μία ομάδα με καλούς ξένους όπως τους Γκουτιέρες, Μπούτσεγκερ, Μαρεσάλ, Πογλάχεν και Γκεοργκίεβ αλλά και Ιταλούς σαν τον Βιτέλι.
Θυμηθείτε πιο κάτω τα στοιχεία του τότε final four και δείτε βίντεο...
FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ (ΣΕΦ 28-29/2/92)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): Μουστακίδης, Τριανταφυλλίδης, Ντράγκοβιτς, Βίλντε, Αμαριανάκης, Ουρμπάνοβιτς, Δ. Καζάζης, Ξεροβάσιλας, Τερζάκης, Φάκας, Θεοδωρίδης και Λυκούδης.
Α΄ ημιτελικός: Μασσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) – Κάννες (Γαλλία) 3-0 (15-9, 15-9, 15-11)
Β΄ ημιτελικός: Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 3-0 (15-8, 15-7, 15-4)
Μικρός τελικός: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Κάννες (Γαλλία) 3-1 (7-15, 15-4, 15-13, 17-16)
Τελικός (29/2/92): Μασσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) – Ολυμπιακός 3-0 (15-4, 15-9, 15-5)
Επίσης πιο κάτω δείτε τα ρόστερ των αντιπάλων στον διπλό τελικό του Challenge Cup για φέτος. Ο ένας τελικός στις 4 Απριλίου στην Ιταλία και ο άλλος στις 11 Απριλίου στο ΣΕΦ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα