Ολυμπιακός - Ούγκρα Σουργκούτ 3-0 σετ

Ολυμπιακός - Ούγκρα Σουργκούτ 3-0 σετ

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Ούγκρα Σουργκούτ 3-0 σετ

bet365

Θρυλική πρόκριση, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε και στο Ρέντη με 3-0 σετ της Σουργκουτ κι εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Challenge Cup όπου θα διεκδικήσει μια ακόμη ευρωπαϊκή κούπα με αντίπαλο τη Ραβένα, σε διπλούς αγώνες!

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, μεγάλη βραδιά για το ελληνικό βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας κερδίσει με 3-0 το πρώτο ματς με την Σουργκούτ στη Ρωσία, βρήκαν και στο «καυτό» Ρέντη τα 2 πολύτιμα σετ που έψαχναν καθώς μετά και το 25-17 στο δεύτερο καθοριστικό σετ, πανηγύρισαν την ιστορική πρόκριση στον «διπλό» τελικό του Challenge Cup όπου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στην πανίσχυρη ιταλική Ραβένα.

Σε συνδυασμό με την πρόκριση των γυναικών στον τελικό του αντίστοιχου τουρνουά της διοργάνωσης, το ελληνικό βόλεϊ έχει σήμερα... «ερυθρόλευκο» χρώμα, ενώ ο σύλλογος θα διεκδικήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο και στα δυο τμήματα!

Μάλιστα έκαναν όλη τη δουλειά αφού επικράτησαν και στο 3ο σετ και πήραν τη σπουδαία νίκη. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι το πρώτο ματς θα γίνει στην Ιταλία, ενώ ο επαναληπτικός τελικός στο κατάμεστο ΣΕΦ, όπως ανακοινώθηκε μετά τη λήξη του αγώνα, με την έδρα να αποκτά ιδιαίτερη δυναμική!

Αυτή είναι η 7η φορά που οι άνδρες των «ερυθρόλευκων» θα πάρουν μέρος σε τελικό μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο παρελθόν η ομάδα του Πειραιά έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στο ΣΕΦ (10/3/1996) και το Top Teams Cup πάλι στο ΣΕΦ στις (12/3/2005).

Με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως προβλήματα, οι Πειραιώτες πήραν τα σετ που ήθελαν. Στο πρώτο προηγήθηκαν σε όλη τη διάρκεια και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά (11) λάθη των Ρώσων, φτάνοντας στην επικράτηση με 25-22.

Στο δεύτερο το έργο τους ήταν ακόμα πιο εύκολο, μετά την ισοφάριση με 4-4. Η διαφορά έφτασε με επιμέρους σκορ ως το 11-4 και 13-6 στη συνέχεια. Η Σουργκούτ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά υπέκυψε εύκολα με 25-17 και τον Πετρέα με τον Αλεξίεφ να κάνουν τη διαφορά. Με τη λήξη του σετ, οι φίλοι του Ολυμπιακού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, για τη μαθηματική πρόκριση στον τελικό!

Στο τρίτο σετ ο Μπενίτεθ χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά το παιχνίδι έτσι κι αλλιώς εκτιλύχθηκε σε πανηγυρικό περιβάλλον, με λίγους να δίνουν σημασία σε ό,τι συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ρώσοι αντιστάθηκαν, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός έφτασε πρώτος στο set ball και πανηγύρισε τη νίκη και στο τελευταίο σετ (25-21), δίνοντας το «σύνθημα» στην κερκίδα για έξαλλους πανηγυρισμούς!

Συγχαρητήρια στην ομάδα έδωσε και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μέσω Τwitter.

ΤΑ ΣΕΤ: 25-22, 25-17, 25-21

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα