Ολυμπιακός: «Άλλο αποδοκιμασίες, άλλο ρατσιστικά συνθήματα»

Ολυμπιακός: «Άλλο αποδοκιμασίες, άλλο ρατσιστικά συνθήματα»

Ολυμπιακός: «Άλλο αποδοκιμασίες, άλλο ρατσιστικά συνθήματα»

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός διαψεύδει κάθε κατηγορία της Τουρ για ρατσιστική επίθεση στον Βουμπεαινά λέγοντας πως ο Καμερουνέζος απλά αποδοκιμάστηκε όταν πήγε στο σερβίς.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στα όσα αναφέρουν οι Γάλλοι της Τουρ για ρατσιστική επίθεση στον Βουμπεαινά, με τους «ερυθρολεύκους» να τονίζουν πως δεν έγινε απολύτως τίποτα, εκτός των γνωστών σε όλα τα γήπεδα αποδοκιμασιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού έχει ως εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα αδικαιολόγητο κρεσέντο γαλλικών αναρτήσεων και δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, με αφορμή την αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέιθαμ Βουμπεαινά.

Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν, ότι ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα.

Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί κατ' επανάληψη σε εκδηλώσεις όλων των τμημάτων μας, με επικεφαλής το ποδοσφαιρικό. Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία, αποτελούν προϊόν παρεξήγησης αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, αλλά και η στάση του προπονητή και των συμπαικτών του, που τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από τη θέση του σερβίς.

Στο 24-24 λοιπόν του πρώτου σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο αθλητής της Τουρ πήγε στο σερβίς και μερικοί από τους οπαδούς μας τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν τούτου ουδέν.

Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα, τα οποία καταδικάζει απερίφραστα ο σύλλογος μας όπου κι αν συμβαίνουν και μάλιστα υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ».

Best of internet