Τζούριτς: «Το πιστεύουμε» (vid)

Φώτης Καρακούσης
Τζούριτς: «Το πιστεύουμε» (vid)

bet365

Ο αρχηγός της Εθνικής Μίταρ Τζούριτς μιλάει στο gazzetta.gr για τον μεγάλο τελικό με την Ισπανία και δεν κρύβει την πίστη του για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. ΚΟΖΑΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας. Ο άνθρωπος που εκτός από αρχηγός αποτελεί σημείο αναφοράς έχοντας καταφέρει να φτιάξει μια καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν. Η αλήθεια όμως είναι πως του λείπει μια διάκριση με την Εθνική ομάδα και αύριο κόντρα στην Ισπανία θέλει να τα καταφέρει και γι' αυτό τον λόγο. Μιλάμε για τον Μίταρ Τζούριτς τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο οποίος το Σλαββατο (19:00) θέλει να ηγηθεί τις προσπάθειες της ομάδας του Σωτήρη Δρίκου για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πίστη για την επίτευξη του στόχου υπάρχει και αυτό φάνηκε και από τα λόγια του στο gazzetta.gr. Αρχικά ο διαγώνιος της Εθνικής μας ανέφερε: «Σημαντικός και δύσκολος αγώνας. Κυνηγάμε ένα αποτέλεσμα 3-0 ή 3-1 όπως ξέρουν όλοι. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πρώτο σετ. Αν καταφέρουμε από την αρχή να παίξουμε καλό βόλεϊ και να καταφέρουμε να πάρουμε το πρώτο σετ, θα πάρουμε και αέρα και ψυχολογία για να διεκδικήσουμε τον αγώνα».

Πόσο εφικτή είναι η πρόκριση;

«Όλα μπορούν να γίνουν και το πιστεύουμε. Δηλαδή δεν αμφιβάλουμε. Σίγουρα θα είναι δύσκολο, αλλά είμαστε ικανοί να πάρουμε το ματς με 3-0 ή 3-1 και να πάρουμε και το χρυσό σετ. Η πίστη είναι πάνω από όλα. Θέληση υπάρχει και αυτό το έχουμε δείξει εδώ και πέντε μήνες».

Τι δεν πρέπει να γίνει σε σχέση με τον αγώνα στην Ισπανία

«Γενικά στην Ισπανία ήταν ένα παιχνίδι πολύ άσχημο. Ο καθένας μας έχει παίξει ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια. Ήταν όλα μαζί στο ταξίδι, η κούραση, καθώς πήγαμε Βέλγιο, γυρίσαμε Ελλάδα και μετά πήγαμε Ισπανία, ήταν ένα κουραστικό ταξίδι. Γήπεδο περίεργο, οι Ισπανοί ξεκίνησαν έξυπνα και δεν έκαναν λάθη, ενώ εμείς ήμασταν σφιγμένοι. Ξεκινήσαμε τον αγώνα και κάναμε ένα, δύο, τρία λάθη και ξέφευγαν στο σκορ. Μετά άρχισε ο πανικός, οι Ισπανοί άρχισαν να παίζουν ελεύθερα και ήρθε αυτό το 3-0. Οπότε αυτό δεν πρέπει να γίνει αύριο».

Άγχος υπάρχει με δεδομένο το ότι έχουμε χρόνια ως Εθνική να βρεθούμε σε μια τέτοια διοργάνωση;

«Όχι δεν υπάρχει άγχος. Εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε. Είμαστε εδώ πέντε μήνες και προσπαθούμε, αυτά που μας δίνουν στην προπόνηση το κάνουμε. Οι συνθήκες είναι τραγικές αλλά πιστεύουμε. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και την σημαία και πραγματικά δεν έχουμε άγχος. Άγχος θα πρέπει να έχουν άλλοι».

 

Τελευταία Νέα