ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί...

ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί...

Ο Φώτης Καρακούσης βρίσκεται στην Κοζάνη και γράφει για την Εθνική που πραγματικά κόντρα στην Ισπανία, πρέπει να δείξει το καλό της πρόσωπο και να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΜΠΟΡΕΙ και ΠΡΕΠΕΙ να προκριθεί...

Το ξέρω πως πολλοί από εσάς έχετε βαρεθεί να διαβάζετε για ραντεβού με την ιστορία για την Εθνική ομάδα Ανδρών. Ραντεβού στα οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόνο συνεπέστατο δεν ήταν, πετώντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Άλλωστε και μόνο το ότι έχουμε να βρεθούμε σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 2009 και τους αγώνες στην Τουρκία, δείχνει πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε εμείς.

Το θέμα όμως είναι πως κάπου πρέπει να πεις πως δεν πάει άλλο, πως από την στιγμή που η ομάδα έχει παίκτες με ταλέντο και παραστάσεις, θα ΠΡΕΠΕΙ να κάνει κάτι. Να ξεπεράσει κάποια στιγμή τον εαυτό της και να φέρει μια διάκριση, η οποία θα κάνω καλό όχι μόνο στην Εθνική, αλλά συνολικά στο άθλημα του βόλεϊ. Ένα άθλημα που χρόνο με τον χρόνο πέφτει όλο και πιο χαμηλά.

Η μοναδική ευκαιρία για να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να δείξει πως έχει ακόμα σφυγμούς, είναι η αναμέτρηση του Σαββάτου με την Ισπανία. Ναι όντως μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά πιστέψτε με αυτή η πρόκριση είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να έρθει. Και είναι ανάγκη γιατί όπως έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, αυτή η ομάδα έχει παίκτες που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά. Παίκτες όπως ο Τζούριτς, ο Πετρέας, ο Κουμεντάκης, ο Πρωτοψάλτης, ο Στεφάνου, ο Φράγκος, ο Ανδρεάδης και οι υπόλοιποι, που έχουν καταφέρει να κάνουν μια σοβαρή καριέρα στο εξωτερικό ή να παίξουν σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα.

Παίκτες με ταλέντο, με εμπειρία, με παραστάσεις και λογικά με δίψα για διάκριση με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεν γίνεται πρώτοι από όλους οι ίδιοι να μην θέλουν να τα καταφέρουν. Δεν γίνεται να μην θέλουν να συνδέσουν το όνομά τους με την επιστροφή της Εθνικής στο προσκήνιο. Δεν γίνεται να θέλουν να τους θυμούνται ως μια ακόμα ταλαντούχα αλλά αποτυχημένη γεννιά.

Ε αν δεν γίνεται, πολύ απλά πρέπει να το αποδείξουν το Σάββατο. Ναι όντως η εμφάνιση στην Ισπανία ήταν τραγική, ίσως η χειρότερη την τελευταία διετία, όμως σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα της Εθνικής. Οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου πρέπει να πετάξουν από πάνω τους το άγχος, να πιστέψουν στους εαυτούς τους και όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και με δεδομένη την διαφορά που φάνηκε στους Κανάριους Νήσους, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλά.

Μένει αυτό να φανεί στο γήπεδο της Λευκόβρυσης. Εκεί που ο κόσμος θα γεμίσει τις εξέδρες και θα περιμένει το αυτονόητο από τους παίκτες. Να τα δώσουν όλα, να παίξουν όπως πραγματικά μπορούν, να αγωνιστούν σαν να μην υπάρχει αύριο και αν αυτό γίνει τότε δεν γίνεται να μην περάσουν το εμπόδιο των Ισπανών, τόσο απλό...

ΥΓ: Αν κάποιος παρακολουθήσει μια προπόνηση της Εθνικής θα δει πόσο καλό είναι το κλίμα που υπάρχει και θα πει πως είναι πραγματικά κρίμα γι' αυτή την παρέα να μην μπορέσει να τα καταφέρει. Μεγάλο κρίμα ρε μάγκες...

ΥΓ1: Για την μεταγραφή του Ντάντε στον ΠΑΟΚ θα γράψω μόλις οριστικοποιηθεί. Για αρχή και επειδή είδα κάποια μηνύματα, ναι ο παίκτης έχει φτάσει τα 36, αλλά σε αυτό το τραγικό πρωτάθλημα, αν τελικά έρθει θα κάνει πλάκα.

ΥΓ2: Σημαντική η επιτυχία του Παναθηναϊκού με τον Μελγκαρέχο. Όχι γιατί ο μικρός είναι ο υπερπαίκτης που θα δώσει το πρωτάθλημα στους... πράσινους, αλλά γιατί η επιμονή τους επιβραβεύτηκε και κυρίως κατάφεραν πλέον να έχουν τον πρώτο λόγο στις μεταγραφές από την Κούβα, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.

Best of internet