Πάει για το μεγάλο κόλπο με Σεπέδα ο ΠΑΟΚ

Πάει για το μεγάλο κόλπο με Σεπέδα ο ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Πάει για το μεγάλο κόλπο με Σεπέδα ο ΠΑΟΚ

bet365

Να κάνει το κόλπο γκρόσο με την επιστροφή του Ρολάντο Σεπέδα βάζοντας τον Γκόμεζ ακραίο θέλει ο ΠΑΟΚ. Τρομερά ακραία κίνηση που ωστόσο μόνο εύκολα δεν μπορεί να γίνει λόγω των γνωστών προβλημάτων του Κουβανού.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως για τον ΠΑΟΚ η πορεία της δικαστικής μάχης των έξι Κουβανών στην Φινλανδία δεν έχει ενδιαφέρον από την στιγμή που ήδη έχει αντικαταστήσει τον Κάλβο, τα πάντα δείχνουν να αλλάζουν και οι Θεσσαλονικείς να έχουν στραμμένα τους τα μάτια στην υπόθεση του βιασμού που στοίχησε την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και των έξι παικτών, με την Κούβα να κατεβαίνει εντελώς αποδυναμωμένη και να μην καταφέρνει τίποτα.

Ο λόγος που στον «δικέφαλο» κοιτάζουν την συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως έχουν στο μυαλό τους ένα όντως λίγο τρελό σενάριο, που όμως αν πιάσει μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Στον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό και από την στιγμή που ο γνωστός μας από το άκρως πετυχημένο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό Γκάλιτς δείχνει να προτιμά την Τυνησία, σκέφτονται να κινηθούν για την την επιστροφή του Ρολάντο Σεπέδα.

Ναι για τον Κουβανό διαγώνιο που πέρσι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών οδηγώντας την ομάδα του στο δύο στα δύο. Ως εδώ καλά όλα, καθώς αν τελικά υπάρξει αυτός ο γάμος, οι... ασπρόμαυροι παίρνουν και πάλι έναν εξαιρετικό παίκτη στη θέση αυτή. Ωστόσο το ζήτημα είναι πως ήδη υπάρχει ο Ερνάντο Γκόμεζ, με τον επίσης διαγώνιο από την Βενεζουέλα να δεσπόζει και είναι έτοιμος να γίνει και πάλι ο ηγέτης.

Κάτι όμως που μπορεί να κάνει από άλλη θέση! Ναι καλά διαβάσατε, ο Γιάννης Καλμαζίδης ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο κόλπο χρησιμοποιώντας τον Γκόμεζ ως ακραίο, αν καταφέρουν στην ομάδα και αποκτήσουν τον Σεπέδα. Και πριν προλάβετε να πείτε πως το πρόβλημα στην υποδοχή θα είναι μεγάλο, στον «δικέφαλο» είχαν προσπαθήσει να το κάνουν και πρόπερσι και πάλι με τον Χάρι, χωρίς όμως να προχωρήσει. Με τον Σαφράνοβιτς στην εξάδα, οι Θεσσαλονικείς θεωρούν πως ο Γκόμεζ μπορεί να προσφέρει και στην θέση αυτή παίζοντας ως ακραίος χωρίς ουσιαστικά υποδοχή ή έστω ελάχστη.

Βέβαια για να γίνει αυτό, θα πρέπει αρχικά να τελειώσει θετικά η περιπέτεια του Σεπέδα με την δικαιοσύνη της Φινλανδίας. Ο Κουβανός είναι δεδομένο πως δεν είχε συμμετοχή σε ότι έγινε ή δεν έγινε και απλά κατηγορείται γιατί πλακώθηκε με τον Φιλανδό και πως προστάτευσε τους συμπαίκτες του. Ήδη έχασε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που είχε εξασφαλίσει στην Κορέα και πλέον μένει να δούμε αν η Κούβα του δώσει άδεια να αγωνιστεί στο εξωτερικό ή αν προτιμήσει την οδό του πολιτικού ασύλου που στην προκειμένη περίτωση φέρνει τιμωρία δύο ετών.

Εδώ όμως μπαίνουν οι γνωριμίες του ΠΑΟΚ και η άριστη συνεργασία που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια που είναι σε θέση να βρουν την λύση. Αν τελικά ο Σεπέδα δεν τιμωρηθεί για την υπόθεση βιασμού και πάνε όλα καλά αναφορικά με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη, ο πρωταθλητής τα τελευταία δύο χρόνια θα δυναμώσει απίστευτα σε σερβίς (με Σεπέδα και Γκόμεζ ο ένας... πύραυλος θα διαδέχεται τον άλλον), φυσικά στην επίθεση, αλλά και στο μπλοκ και στις ηγετικές μορφές. Από την άλλη όμως θα χάνει σημαντικά στην υποδοχή. Εκεί θα φανεί τι έχει σκεφτεί ο Καλμαζίδης για να το καλύψει, αν ξαναλέμε υπάρξει αυτός ο... γάμος, μιας και η αναζήτηση για να έναν καλό ακραίο συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα