Ώρα εκλογών σε ΕΟΠΕ

Gazzetta team
Ώρα εκλογών σε ΕΟΠΕ

bet365

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το βόλεϊ, καθώς τα σωματεία θα εκλέξουν τη νέα τους διοίκηση με τις εκλογές να λαμβάνουν χώρα στα γραφεία της ΕΟΕ. Μαυρομάτης, Μελισσουργός, Στουραΐτης και Καραμπέτσος οι υποψήφιοι.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, διεξάγονται αυτή την ώρα η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές της ΕΟΠΕ. Αχιλλέας Μαυρομάτης, Γιώργος Μελισσουργός, Γιάννης Στουραΐτης και Γιώργος Καραμπέτσος είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι και μένει να δούμε ποιος θα είναι για τα επόμενα χρόνια στον προεδρικό θώκο.

Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων

Αχιλλέας Μαυρομάτης

«Είναι προφανές ότι το άθλημα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι στο χέρι του σώματος να επιβάλει σε μας που ασχολούμαστε με τα κοινά να κρατηθεί το ήθος. Διανεμήθηκε ένα φυλλάδιο το πρωί το οποίο παρουσιάζει ποιοι είμαστε εμείς που ζητάμε την ψήφο σας.

Δεν είμαι Μεσσίας, ούτε ήρθαμε εδώ να λύσουμε ότι δεν λύνεται. Στο φυλλάδιο που έχετε, γράφει τι υποσχέσεις δώσαμε το 2012 και τι υλοποιήσαμε μέχρι τώρα. Φέραμε το βόλεϊ 2 βήματα μπροστά. Η οικονομική κατάσταση της ΕΟΠΕ είναι τραγική και το γεγονός και μόνο ότι τα χρέη κατέβηκαν από τα 10 στα 5 εκ. και το ποσό που περιμένει να λάβει η ομοσπονδία μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είναι πάνω από 400.000, δεσμευόμαστε να νοικοκυρέψουμε το χρέος ακόμα πιο πολύ, να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις. Κάποιος από τους υποψηφίους μου είχε πει ότι θα φέρει 1 εκ ευρώ χορηγία και εγώ του είπα φέρτο και εγώ παραιτούμαι τώρα. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε και ένα από τα λάθη που έχω κάνει είναι ότι δεν έβγαινα κάθε 15 μέρες να δείχνω τα κατασχετήρια που έρχονται συνεχώς.

Το δεύτερο που δεσμευόμαστε είναι το θέμα της εκπαίδευσης και οργάνωσης. Η ομοσπονδία έχει μεγάλο αριθμό υπαλλήλων , τον μεγαλύτερο μετά το ΣΕΓΑΣ, ενώ σε αντίστοιχες ομοσπονδίες στο εξωτερικό, ο αριθμός υπαλλήλων είναι μικρότερος. Τα σωματεία, με πολύ ρεαλισμό έχουν αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ξέρουν ότι η ομοσπονδία δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση. Οι Ενώσεις είναι θεμελιώδες κομμάτι της ΕΟΠΕ και κατηγορούμαι ότι δεν συνεργάζομαι μαζί τους.

Τις Εθνικές ομάδες, θέλουμε να τις φτάσουμε σε ένα σημείο υψηλό. Δίνουμε μια μάχη και προκύπτουν δύο ζητήματα. Το ένα είναι το διοικητικό μοντέλο που θέλουμε, το οποίο απαιτεί μια νοοτροπία που θέλει να ρέει πολύ χρήμα στον αθλητισμό ή νοοτροπία που απαιτεί όλους εμάς να λειτουργούμε με άλλες βάσεις, απόλυτης διαφάνειας. Να λειτουργούμε για το άθλημα και μόνο. Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα στο διοικητικό μοντέλο.

Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με τους υπόλοιπους υποψηφίους να βρούμε ένα κοινό σημείο επαφής για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Άλλοι δεν ήθελαν, άλλοι δεν το επέτρεπε το περιβάλλον τους".

Για την ΕΟΕ και την δεύτερη ψηφοφορία: Το άθλημα με τίμησε το 2012 να εκπροσωπήσω το άθλημα στην ολυμπιακή επιτροπή. Νομίζω, το έκανα με επιτυχία και βοήθησα να αλλάξει η συνολική εικόνα για το βόλεϊ. Ζητώ την ψήφο σας για το θέμα αυτό».

Γιώργος Μελισσουργός

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα. Θα συμμετάσχουμε σε μία διαδικασία που θα αποφασίσουμε προς ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει το άθλημα. Τον τελευταίο μήνα οι ιστοσελίδες, τα φαξ έχουν βυθιστεί από τα σχόλια και τις δηλώσεις στήριξης. Εμείς σαν VOLLEY 2012 έχουμε παρακολουθήσει με το στόμα ανοιχτό, με αυτά που συμβαίνουν στις άλλες τρεις παρατάξεις, για το γεγονός ότι ο καθένας θα βγάλει… τα άπλυτα του άλλου στη φόρα. Εμείς δεν συμμετείχαμε σε αυτό και δεν μας ακουμπάει το ροντέο ανταλλαγής δηλώσεων. Είχε πολύ ενδιαφέρον ένα σχόλιο της κ. Λάνδρου, η οποία υπέβαλε το ερώτημα: «Γιατί για πρώτη φορά, τέσσερις άνθρωποι διαγωνίζεστε για να πάρετε αυτή… την ηλεκτρική καρέκλα». Καμιά φορά όμως εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει το συναίσθημα και η αγάπη για το βόλεϊ και αυτό ήταν που πρυτάνευσε. Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας για το βόλεϊ.

Για να πετύχει η διοίκησή του πρέπει να είναι ενωμένη. Οι επιτυχίες μας έχουν έρθει μόνο όταν η διοίκηση είναι ενωμένη, αν δεν είναι δυστυχώς είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα τελευταία χρόνια ήταν διχασμένο και παραμένει διχασμένο. Όποιο αποτέλεσμα και να προκύψει πρέπει να υπάρχει συνεργασία. Δεν τα γνωρίζει όλα ένας πρόεδρος, αλλά αν επιλέξει σωστούς συνεργάτες. Αυτό θα κάνει την μεγάλη διαφορά γιατί λίγο πολύ όλοι λέμε τα ίδια πράγματα.. Εμείς σαν VOLLEY2012 επιλέξαμε τους κατάλληλους ανθρώπους. Ψηφίζουμε ανθρώπους για το βόλεϊ. Έρχεστε εδώ σήμερα να επιλέξετε ανάμεσα σε περίπου 100 υποψηφίους, για την φιλοσοφία της διοίκησης.

"Η διοίκηση της ΕΟΠΕ δεν είναι κάτι παραπάνω από τα σωματεία. Είμαστε όλοι ένα. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τα σωματεία και όχι να δημιουργούμε προβλήματα, Δεν υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας, Είναι ισότιμο για όλους.

Το χρέος θα το αποτυπώσουμε και θα ενημερώνουμε ανά χρονικά διαστήματα την πορεία του. Δεσμεύομαι ότι δεν θα παίρνουμε οδοιπορικά από το ταμείο της ΕΟΠΕ.

Αλλαγές των γεωγραφικών ορίων των ενώσεων. Στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους θέλουμε να δημιουργήσουμε σχολές διαιτητών στις ενώσεις και να υπάρχουν τοπικοί διαιτητές, γιατί μεγάλο είναι το έξοδο μετακίνησης των διαιτητών σε όλη την Ελλάδα.

Για το μπίτς βόλεϊ μπορώ να πω οτι είναι κοντά μας ο Αλέκος Παρασκευόπουλος, ο ειδικότερος όλων που μπορεί να είναι υπεύθυνος των διοργανώσεων.

Έχουμε δεσμευτεί για το καταστατικό και πρέπει να αλλάξει. Αυτό που έγινε σήμερα δεν πρέπει να ξαναγίνει.

Θα ολοκληρώσω όπως ξεκίνησα. Ψηφίστε ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα, παρόλο που είμαστε 4 παρατάξεις να διαλέξουμε αυτούς που μπορούν να εκπροσωπήσουν το άθλημά μας καλύτερα».

Γιάννης Στουραΐτης

«Τα δύο πρώτα χρόνια η διοίκηση λειτούργησε ομαδικά. Τα ΔΣ από μηνιαία αραίωσαν και οι αποφάσεις πολλές φορές άλλαξαν και προκάλεσαν τον προβληματισμό σε πολλά μέλη. Αυτό το ΔΣ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κράτησε την ομοσπονδία ανοιχτή και το άθλημα ζωντανό. Οι ευθύνες είναι συλλογικές και μας αφορούν όλους. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Όταν χωρίστηκε το ΔΣ σε δυο μέρη, είχαμε δύο επιλογές. Ή να πάμε σπίτια μας ή να παλέψουμε για την επόμενη μέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά από τα υποψήφια μέλη είναι πρόεδροι της διοίκησης των ενώσεων και έχουν άμεση σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενώσεις και τα σωματεία. Σχεδιάζοντας ρεαλιστικά την επόμενη μέρα. Η αρχή μας είναι ότι η λειτουργία της ΕΟΠΕ, δεν πρέπει να παράγει χρέη. Κάθε βήμα που πρέπει να κάνουμε, πρέπει να έχει εξασφαλιστεί, η βιωσιμότητα του. Το μέτριο επίπεδο που βρίσκεται σήμερα το βόλεϊ μπορεί να βελτιωθεί γιατί μέσα από τις δυσκολίες πρέπει να βρούμε τους τρόπους που θα βγει από αυτή. Με όπλο τη δουλειά, τη διαφάνεια και τη διαβούλευση. Πλάνο ανάπτυξης με στοχευμένες λύσεις ανά ένωση με στόχο τη πρώτη διετία τον διπλασιασμό των ανδρικών ομάδων και δελτίων αθλητών.

Σεμινάρια, τουρνουά για μικρά παιδιά ώστε να έρχονται από μικρή ηλικία στο άθλημα. Αναδιοργάνωση των πρωταθλημάτων με ενίσχυση των τοπικών κατηγοριών. Ενεργοποίηση της Pre League γυναικών, πάντα με συζήτηση με τα σωματεία. Για τις Εθνικές ομάδες, οι προπονητές πρέπει να είναι πλήρους εργασίας. Κοινό πρόγραμμα προπόνησης, αξιολόγηση όλων. Υπεύθυνοι οι έφοροι που πρέπει να είναι εθελοντές και θα συντονίζονται από το γραφείο εθνικών ομάδων».

Γιώργος Καραμπέτσος

«Τόσα χρόνια ως διαιτητής, ποτέ δεν αισθάνθηκα, όσο δύσκολα νιώθω τώρα. Όσοι μίλησαν μέχρι τώρα ήταν στη διοίκηση της ομοσπονδίας τόσα χρόνια. Ελπίζω αν επιλέξετε τον κ. Αχιλλέα να έχει μάθει τόσα χρόνια τα λάθη του και να τα διορθώσει.

Δεν πρέπει να ανοιχτούν νέες πληγές αλλά πρέπει να επουλωθούν και να πάει το άθλημα μπροστά. Μπορούμε όλοι μαζί να οδηγήσουμε το βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Θα μετρήσουμε το χρέος για εσωτερική χρήση και ενημέρωση των σωματείων και θα κριθούμε βάσει αυτού. Όντως είπα στον Αχιλλέα ότι μπορώ σε 4 χρόνια να φέρω 1 εκατομμύριο χορηγία. Αλίμονο αν δεν μπορούσα. Θα πηγαίνω όμως και θα μιλάω στον υπουργό για τα θέματα της ομοσπονδίας και όχι για προσωπικά μου ζητήματα.

Θα επαναφέρουμε τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα πανελλαδικώς και θα δώσουμε στα κύπελλα ανδρών και γυναικών την παλιά τους αίγλη. Για την Α1 γυναικών θα ακούσουμε την επιθυμία των σωματείων. Σε σχέση με την Volley League θα συνεργαστούμε με την ΕΣΑΠ, την οποία βλέπουμε ως συνεργάτη.

Για τις εθνικές ομάδες θα είμαστε πάντα εκεί γιατί πρέπει να είμαστε εκεί. Θα δώσουμε οράματα στους αθλητές, να αξιοποιήσουμε τον μεγάλο αριθμό κοριτσιών για να έχουμε ένα υψηλό επίπεδο.

Στο μπιτς βόλεϊ, θα αναβαθμίσουμε τα μαστερς, θα παίζουμε μπιτς βόλεϊ 6 μήνες το χρόνο και θα επαναφέρουμε το άθλημα σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Για την προβολή θα συμφωνήσουμε με τηλεοπτικό κανάλι για δωρεάν στατιστική κάλυψη όλων των αγώνων και βράβευση των κορυφαίων ανά κατηγορία. Θα αναδείξουμε πρωταγωνιστές και πρότυπα.

Τι δεν θα κάνουμε: Δεν θα πάρουμε καμία απόφαση που θα έχει ως στόχο την επανεκλογή μας. Δεσμεύομαι για ισονομία, διαφάνεια, αξιοκρατία. Αυτό θα υπηρετήσουμε. Γεννήθηκα για τα δύσκολα, δεν φοβάμαι. Θα τα λύσουμε τα προβλήματα του βόλεϊ, αλλά είναι προβλήματα που δεν δημιούργησα εγώ.

Βρέθηκα στο χθεσινό ΔΣ. Και οφείλω να ομολογήσω ότι αν και εγώ συμμετείχα σε αυτό το ΔΣ τόσα χρόνια, θα είχα αρρωστήσει».

 

Τελευταία Νέα