Αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα βόλεϊ

Gazzetta team
Αλλαγές στο νέο πρωτάθλημα βόλεϊ

bet365

Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το σύστημα των πλέι οφ μέχρι τι θέση 8, μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες αλλαγές ενόψει του νέου Πρωταθλήματος.


Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 124η συνεδρίαση του το σαββατοκύριακο 17-18 Ιουλίου στην Πορταριά.

Αναλυτικά:

1.Aποφασίστηκαν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οι πιο σημαντικές είναι η επαναφορά των πλέι οφ για το 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Τα τελευταία χρόνια στα πλέι οφ έμπαιναν μόνο οι ομάδες που τερμάτιζαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου. Η Α΄φάση των πλέι (1-8) θα κριθεί στις 2 νίκες και η ημιτελικά και τελική σειρά στις 3 νίκες.
Στα πλέι αουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι.
2.Αποφασίστηκε να διερευνηθεί σύστημα χρηματικής πριμοδότησης των ομάδων ανάλογα με τους βαθμούς που κερδίζουν σε κάθε αγώνα.
3.Αποφασίστηκε το ετήσιο αγωνιστικό καλεντάρι.
4.Αποφασίστηκε να διερευνηθεί η διεξαγωγη του Super Cup στην Σαντορινη ή στην Ροδο με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής το διάστημα 7-9 Οκτωβρίου.
5.Αποφασιστηκαν οι προκριματικοί ομιλοι του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2016-17 καθώς και ο χρόνος διεξαγωγής τους. Η τελική φάση θα γίνει στην Κύπρο. Περισσότερα δείτε ΕΔΩ
6.Αποφασίστηκαν θέματα της προκήρυξης αγωνιστικά και διοικητικά.
7.Εξελέγη η Επιτροπη πρωταθληματος. Είναι τριμελής αποτελούμενη από τους Αντώνη Τελόπουλο, Δημήτρη Κάσσαρη, Κώστα Παπασταθόπουλο. Αναπληρωματικά μέλη οι Παντελής Δραχτίδης, Έρη Ζώρη
8.Συζητηθηκαν οι εκκρεμοτητες των ομάδωνν με οφειλές προς τους αθλητές ενόψει της συνεδριάσεως της Επιτροπης Αδειοδότησης.
9.Εγινε εκτεταμένη ανάλυση των θετικών και αρνητικών δεδομένων για την μετατροπή των ΤΑΑ σε ΑΑΕ και αποφασίστηκε να ζητηθεί παράταση από την πολιτική ηγεσία τουλάχιστον ενός έτους με σκοπό να υπάρξει ομαλή προσαρμογή των ομάδων στα νέα δεδομένα.
10.Εγινε ενημέρωση για την πορεια των διαδικασιών ιδρύσεως των νέων ΤΑΑ.
11.Ενημερωθηκε το Δ.Σ για τις νομικές εκκρεμότητες της ΕΣΑΠ.
12.Συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνα All Star με την προϋπόθεση οτι θα βρεθεί Δήμος που θα αναλάβει τα εξοδα διοργάνωσης ή αποκλειστικός χορηγός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα