Καλμαζίδης: «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος...»

Gazzetta team
Καλμαζίδης: «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος...»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης αναπόφευκτα στάθηκε στη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου σετ στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, που βρήκε νικήτριες τις Αζέρες με 3-1 σετ.

«Ίσως να ήταν άλλο ματς αν είχαμε πάρει το πρώτο σετ. Το λέω αυτό επειδή ήμασταν μπροστά 20-13 και 21-15 και κολλήσαμε στο καλό φλοτ σέρβις των Αζέρων. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε εκείνο το σετ και λίγο απογοητευτήκαμε».

Παρόλα αυτά, ο εκλέκτορας της Εθνικής ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλύτερα από το φαβορί του ζευγαριού και ενόψει του δεύτερου ημιτελικού, την Κυριακή, προσδοκά σε καλύτερο αποτέλεσμα.

«Σε γενικές γραμμές και σε μεγάλο μέρος του αγώνα νομίζω ότι παίξαμε καλύτερο βόλεϊ από την άλλη ομάδα, παρότι διαθέτει παίκτριες παγκόσμιας κλάσης και συμμετοχή σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Είχαμε περισσότερα μπλοκ, καλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση και απλώς κάποια νεκρά διαστήματα στην υποδοχή δεν μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε το σκορ, με αποτέλεσμα να μας φύγει τελικά το παιχνίδι. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι αύριο, μετά από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Κανένας δεν είναι ευχαριστημένος που χάσαμε τον αγώνα και μάλιστα με καθαρό σκορ, αλλά πιστεύω πως τα κορίτσια ένιωσαν ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Αυτό βέβαια θα φανεί αύριο».

Πρώτη σκόρερ της Εθνικής Γυναικών με 18 πόντους και εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας (53%) ήταν η Ελένη Κιόση. Η διεθνής Ελληνίδα διαγώνια και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έδωσε συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές της που έβαλαν δύσκολα σε μία ομάδα που απαρτίζεται από πρωτοκλασάτες αθλήτριες.

«Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες και δείξαμε στις αθλήτριες αυτού του επιπέδου ότι μπορούμε να στεκόμαστε μπροστά τους. Δυστυχώς, σε κάποια σημεία κάναμε συνεχόμενα λάθη και απλά χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάτι περισσότερο, όπως στο πρώτο σετ. Συνεχίσαμε, όμως, να παίζουμε σε όλο το παιχνίδι με στόχο να κερδίσουμε. Είδαμε ότι μπορούμε και σας διαβεβαιώνων πως το Αζερμπαϊτζάν δεν πέρασε μία εύκολη μέρα. Θέλω να ελπίζω ότι ούτε αύριο θα περάσει εύκολη μέρα. Δεν είμαστε μία ομάδα που θα πάμε να τους σκοτώσουμε όλους. Ξεκινήσαμε αρκετά χρόνια μαζί, έτσι πορευόμαστε, οπότε θα πω ό,τι είπα πριν από το πρώτο ματς: θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αυτό ξέρουμε και αυτό κάνουμε. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μου, όπως και να είναι το αποτέλεσμα, μην ξεχνάμε ότι απέναντί μας έχουμε πρωτοκλασάτες αθλήτριες στον κόσμο».

Τέλος, η Αθηνά Παπαφωτίου, που ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι της Εθνικής στον πρώτο ημιτελικό με το Αζερμπαϊτζάν, στάθηκε κι εκείνη στην κακή έκβαση του πρώτου σετ.

«Νομίζω ότι ήταν μεγάλο κρίμα που χάσαμε έτσι το πρώτο σετ αφού ήμασταν μπροστά 20-13, βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση και σε καλή μέρα. Είχαμε την ευκαιρία και δεν την αξιοποιήσαμε. Το δεύτερο σετ πήγε σχετικά καλά, παρότι επηρεάστηκε η ψυχολογία μας, όμως άλλαξε ισορροπία στην πίεση, μας πίεσαν από το σέρβις και όταν τους δίνεις ευκαιρία είναι πολύ καλή ομάδα για να μην την αξιοποιήσει. Πήραμε το τρίτο σετ με ανατροπή, που σημαίνει ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω και χάσαμε το παιχνίδι στο τέταρτο. Συμβαίνει αυτό όταν δίνεις τέτοια ευκαιρία στον αντίπαλο. Είδαμε τι μπορούμε να κάνουμε και αύριο είναι μια άλλη μέρα. Πρέπει να μπούμε ακόμα πιο δυνατά και να αξιοποιήσουμε όποια ευκαιρία δημιουργήσουμε. Κάτι που δεν πετύχαμε σήμερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα