Πρεμιέρα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016» στον Πειραιά (pics)

ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY ΚΑΙ FOOT VOLLEY

Πρεμιέρα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016» στον Πειραιά (pics)

Πρεμιέρα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016» στον Πειραιά (pics)

Οι αγώνες Beach Volley και Foot Volley στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά ξεκίνησαν το Σάββατο (21/5) στο πλαίσιο των εορτασμών των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Με απόλυτη επιτυχία, παρά τη συννεφιά και την απειλή …βροχής κύλησε η πρώτη ημέρα των αγώνων Beach Volley και Foot Volley που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στα Βοτσαλάκια.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των «Ημερών Θάλασσας 2016» οι συμμετέχοντες αθλητές ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στα δύο αυτά καλοκαιρινά σπορ σε μία από τις ομορφότερες παραλίες, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Σπουδαία ματς και μεγάλες μάχες στην άμμο από μικρούς και μεγάλους, από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες αυτών των δύο αθλημάτων.

Οι δηλώσεις τον παρευρισκόμενων:

Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά): «Οι «Ημέρες Θάλασσας 2016» είναι συνέχεια της περσινού εορτασμού, του πρώτου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας». Είχαμε δεσμευτεί και το κάνουμε πράξη πως θα γίνει θεσμός για τον Πειραιά. Κάθε Μάιο, ένα δεκαήμερο να γιορτάζουμε τις «Ημέρες Θάλασσας», με πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές διοργανώσεις που θα έχουν άμεση σχέση με τη θάλασσα.

Γι' αυτό είμαστε εδώ στα «Βοτσαλάκια», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ που είναι δίπλα στη θάλασσα, σε μία από τις δύο παραλίες του Πειραιά με σπουδαίους αθλητές, με δημότες, με δημοτικούς συμβούλους ώστε να δούμε τα αθλήματα του Beach Volley και του Foot Volley.

Υπάρχει όπως βλέπεται η συνδρομή του Ολυμπιακού, είναι κοντά μας ο Αντώνης Νικοπολίδης, που είναι και δημοτικός σύμβουλος, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος και φυσικά η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία συντονίζει όλες αυτές τις δραστηριότητες. Επιδίωξη δική μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι και να προσφέρουμε στους Πειραιώτες ένα υπέροχο δεκαήμερο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων

Είναι ευχάριστες ημέρες για την πόλη και τους δημότες μας. Εάν ήταν καλύτερος σήμερα ο καιρός θα είχε ακόμη περισσότερο κόσμο. Ελπίζω αύριο να μας βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες. Να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες».

Σταυρούλα Αντωνάκου (Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε έστω και με αντίξοες καιρικές συνθήκες να πραγματοποιήσουμε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ημέρα των αγώνων beach volley και foot volley στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας». Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και φυσικά όλους όσοι συμμετείχαν σήμερα και θα συμμετάσχουν και στους αγώνες της Κυριακής, όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης που θα παίξει την Κυριακή, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Μαρσέλο που φρόντισε την άψογη διεξαγωγή του Foot Volley, τους προπονητές Beachv Volley του Ολυμπιακού, Αρετή Τέζα και Κώστα Ταμπουρατζή. Αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν και μετά τις «Ημέρες Θάλασσας» που αποτελούν την αφορμή να ξεκινήσουμε τις αθλητικές δράσεις του καλοκαιριού».foot1

Αντώνης Νικοπολίδης (Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά): «Είναι απαραίτητες αυτές οι δράσεις σε όλα τα επίπεδα, και στον αθλητισμό και στον Πολιτισμό. Βοηθούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερα και τα αθλητικά αλλά και τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου και των δημοτών Πειραιά. Εύχομαι την Κυριακή ο καιρός να είναι καλύτερος ώστε να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος να δει τους αγώνες Beach Volley και Foot Volley καθώς το θέαμα που παρουσιάζουν οι συμμετέχοντες είναι εκπληκτικό».

Χριστίνα Τσιλιγκίρη (Γενική Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.): «Δεν υπάρχει ομορφότερος συνδυασμός από αυτό που βλέπουμε εδώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στα «Βοτσαλάκια». Θάλασσα, άμμος κι εντυπωσιακοί αγώνες Foot Volley και Beach Volley. Είναι ένα ιδανικός χώρος για την ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων.

Αυτό το διήμερο οι αθλητές και οι αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, που γίνονται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», θα αποζημιώσουν όλους όσοι θα τους παρακολουθήσουν. Εμείς ως Ολυμπιακός είμαστε πάντα δίπλα στον Δήμο Πειραιά και στον ΟΠΑΝ. Συμμετέχουμε με τον Κώστα Ταμπουρατζή και την Αρετή Τέζα που έχουν αναλάβει το νεοσύστατο τμήμα beach volley και κορίτσια από την ακαδημία μας. Και την Κυριακή θα είμαστε εδώ από τις 11 το πρωί».

Μιχάλης Μουρούτσος (Ολυμπιονίκης Τάε Κβο Ντο, Υπεύθυνος Ταε Κβο Ντο ΟΣΦΠ): «Σίγουρα αποδίδω καλύτερα στο ταπί. Εδώ έχω έρθει ως μαθητευόμενος αθλητής του foot Volley. Μετά τον πρωταθλητισμό στο Τάε Κβο Ντο, μέσω του foot volley βρήκα ένα τρόπο να συνδυάσω τον αθλητισμό με τη διασκέδαση. Το foot volleyείναι ένα από τα ωραιότερα αθλήματα και ειδικά για το καλοκαίρι, ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που είμαστε μεσογειακός λαός με αμέτρητα χιλιόμετρα παραλίας.

Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ ωραία παρέα που συμμετέχει και στις «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. Εδώ βλέπουμε και μία συνέργεια του Ολυμπιακού μας με τον Δήμο. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε ό,τι κάνει. Επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια σπουδαία διοργάνωση που προβάλει και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Κώστας Ταμπουρατζής (Προπονητής Beach Volley ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π., βολεϊμπολίστας): «Είμαστε σε ένα ωραίο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει και το νεοσύστατο τμήμα beach volley του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό που το γήπεδο βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας καθώς κάνει ακόμη εντυπωσιακότερο το αθλητικό σκηνικό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνει σε όλες του τις δραστηριότητες αθλητικά γεγονότα. Εχει αποδείξει και μέσω του ΟΠΑΝ πως είναι πολύ κοντά στα σπορ όχι μόνο με τις αθλητικές δράσεις αλλά και με την άψογή φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του. Μπράβο για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Αρετή Τέζα (Προπονήτρια Beach Volley ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π, βολεϊμπολίστρια): «Είναι η δεύτερη χρονιά που στο πλαίσιο τον «Ημερών Θάλασσας» γίνονται αγώνες Beach Volley και Foot Volley. Είναι σημαντικό να παρουσιάζονται στον κόσμο αθλήματα που είναι συνδεμένα με τη θάλασσα.

Βλέπουμε όμορφους αγώνες από όλους τους συμμετέχοντες και εντυπωσιακές στιγμές στο φιλέ και στην άμμο. Τόσο εγώ όσο και ο Κώστας (Ταμπουρατζής) χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και ανυπομονούμε να αρχίσουμε σε αυτό το χώρο και τις δραστηριότητες του Beach Volley του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια στο Δήμο Πειραιά και στον ΟΠΑΝ για την άψογη διοργάνωση».

Best of internet