Ουριάρτε ο επόμενος;

Ουριάρτε ο επόμενος;

bet365

Οι κινήσεις ελληνικών ομάδων με παίκτες από την Κούβα δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς είναι πολύ πιθανόν να έρθει στην χώρα μας και ο Οσμάνι Ουριάρτε για τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο Χαβιέ Χιμένες λογικά θα παραμείνει στην Ελλάδα αλλά σε άλλη ομάδα.

Ήταν να μην ανοίξει η πόρτα της τεράστιας αγοράς της Κούβας και οι ελληνικές ομάδες σπεύδουν να την εκμεταλλευτούν. Πρώτος που το έκανε ήταν ο ΠΑΟΚ, με τον «δικέφαλο του βορρά» να αποκτά αρχικά τον Χιμένες, στην συνέχεια να κρατάει τον Χιμένες και να παίρνει και τον Σεπέδα και να κατακτά δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Φέτος και πάλι η αγορά αυτή με παίκτες που πραγματικά το βόλεϊ το έχουν στο αίμα τους, άνοιξε για τα καλά για τις ομάδες μας. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον 19χρονο Κάλβο, τον βασικό πασαδόρο της Κούβας και ο Ολυμπιακός τον Οσόρια, τον βασικό κεντρικό της συγκεκριμένης Εθνικής. Ο δεύτερος μάλιστα είχε προταθεί και πρόπερσι στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τον Ρανγκέλ και ο Βραζιλιάνος να είναι από τα βασικά γρανάζια του νταμπλ.

Ωστόσο οι κινήσεις από την χώρα αυτή θα συνεχιστούν. Μια ανάσα από το να έρθει στην Ελλάδα είναι ο Οσμάνι Ουριάρτε με τον διεθνή ακραίο να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την FIVB. Αν αυτά λυθούν τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να αγωνιστεί την ερχόμενη χρονιά στην Volley League, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο πιο πιθανός προορισμός του, αρκεί ξαναλέμε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Μαζί του στο πρωτάθλημα, αλλά σε άλλη ομάδα, θα είναι και ο τα δύο τελευταία χρόνια ακραίος του ΠΑΟΚ και πρωταθλητής με τον «δικέφαλο» Χαβιέ Χιμένες. Ο έτερος διεθνής Κουβανός ακραίος (στην φωτογραφία είναι και οι δύο μαζί), όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στην χώρα μας, αλλά όχι στον «δικέφαλο». Μένει να δούμε το που και αν θα έχει και κάποιον συμπατριώτη του συμπαίκτη.

Το σίγουρο πάντως είναι πως από την στιγμή που η πόρτα της Κούβας έχει ανοίξει για τα καλά, πολλές θα είναι οι ομάδες που θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν και να φέρουν στην Ελλάδα παίκτες με απίστευτο ταλέντο. Παίκτες που είναι δεδομένο πως θα ανεβάσουν επίπεδο όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και το άθλημα συνολικά, καθώς δίπλα τους θα γίνουν καλύτεροι και οι Έλληνες.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα