Ο τίτλος κατακτήθηκε στην Χίο

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο τίτλος κατακτήθηκε στην Χίο

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού που κατά μεγάλο ποσοστό κατακτήθηκε στην Χίο και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου!

Ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για ένα ακόμα πρωτάθλημα, το επιβεβαίωσε πάνω στο τάραφλεξ και στο τέλος δικαιώθηκε κατακτώντας το νταμπλ. Ναι για τον Ολυμπιακό μιλάμε και την Α1 Γυναικών που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είχε ερυθρόλευκο χρώμα.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται και η τεράστια ανάλυση για το πως κύλησε ο φετινός Μαραθώνιος. Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς είχε στα χέρια του το καλύτερο υλικό, το δούλεψε σωστά και στο τέλος δικαιώθηκε. Αυτή είναι μια αληθινή και εξαιρετικά απλουστευμένη ανάλυση, που ξαναλέμε όμως πως δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Όντως ο Ολυμπιακός είχε και το καλύτερο ρόστερ και γι' αυτό έφτασε σε ένα ακόμα νταμπλ.

Για να φτάσει να έχει όμως το καλύτερο ρόστερ, έχει καταφέρει να κάνει κάτι πολύ σημαντικό και που είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το κλειδί της επιτυχίας. Μιλάμε φυσικά για τον κορμό που έχει φτιάξει. Το μεγάλο πρόβλημα των ομάδων βόλεϊ και πιο συγκεκριμένα των ελληνικών είναι πως κάθε χρόνο παρουσιάζουν μια άλλη ομάδα.

Οι Πειραιώτες όμως με τις Χριστοδούλου, Γιώτα, Λαμπρούση και Κονόμι έχουν μια τετράδα σημείο αναφοράς και αυτό που κάνουν είναι να τις πλαισιώνουν με καλές ξένες. Τι έχουν καταφέρει; Έχουν μειώσει το ρίσκο των μεταγραφικών κινήσεών τους στο λιγότερο δυνατό και σε συνδυασμό με το ποιοτικό κορμό που υπάρχει, έρχονται τα αποτελέσματα. Όπως ήρθαν και φέτος με το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα να προστίθεται στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

Ένα πρωτάθλημα που σε μεγάλο ποσοστό κατακτήθηκε στην Χίο και στο φάιναλ φορ Κυπέλλου. Όχι καλά διαβάζετε, μπορεί να έχουμε φτάσει τα 41 αλλά ακόμα δεν τα έχουμε χάσει. Ο φετινός τίτλος κρίθηκε σε μεγάλο ποσοστό στο νησί της μαστίχας και συγκεκριμένα στον ημιτελικό ανάμεσα στους δύο... αιώνιους.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει ως σίφουνας το πρωτάθλημα και έδειχνε ανίκητος. Μια βδομάδα πριν το ραντεβού του Κυπέλλου, διεξάγεται το ντέρμπι στο Ρέντη. Εκεί κατεβαίνει ένας πολύ καλός Παναθηναϊκός χάνει με 3-2, αλλά βάζει δύσκολα στον αντίπαλό του. Τότε δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν πως οι «ερυθρόλευκες» ήταν αδιάφορες και πως στο φάιναλ φορ θα κερδίσουν πολύ εύκολα.

Έτσι φτάσαμε στην Χίο όπου στον ημιτελικό είχαμε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι. Η ομάδα του Γιώργου Ρούσση προηγήθηκε με 2-1, έφτασε κοντά στο να πετύχει την μεγάλη έκπληξη, αλλά στα κρίσιμα σημεία ο αντίπαλος φάνηκε πιο δυνατός, πήρε την πρόκριση και στον τελικό έκανε έναν περίπατο, όπως άλλωστε αναμενόταν απέναντι στην ΑΕΚ κάνοντας δικό του το τρόπαιο.

Ο συγκεκριμένος ημιτελικός τελείωσε ουσιαστικά την χρονιά και την τελείωσε γιατί μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στις λεπτομέρειες, στον Παναθηναϊκό έβγαλαν πολύ γκρίνια και απογοήτευση παρότι δεν ήταν το φαβορί. Το ακόμα χειρότερο ήταν η απόφασή τους να αλλάξουν προπονητή, την στιγμή μάλιστα που η ομάδα τους είχε φτάσει να κοντράρει στα ίσια τον μεγάλο της αντίπαλο χάνοντας με μεγάλη δυσκολία και παλεύοντας και με το παραπάνω στα δύο ντέρμπι.

Για να είμαστε σωστοί και να μην υπήρχε αυτή η αντίδραση στο «τριφύλλι», ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί για το νταμπλ, απλά αυτό το έκανε ακόμα πιο εύκολο. Οι «πράσινες» δεν πέρασαν ούτε καν στον τελικό και ο ΑΟ Θήρας που φέτος έκανε μια ονειρική χρονιά, δεν μπορούσε με τίποτα να κοιτάξει τις «ερυθρόλευκες» στα μάτια και έτσι το τέταρτο συνεχόμενο ήταν το πιο εύκολο. Τόσο απλό, γιατί στον αθλητισμό και την ζωή τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά αλλά εμείς θέλουμε να τα κάνουμε πολύπλοκα...

ΥΓ: Για τα λάθη που έγιναν στον Παναθηναϊκό θα ασχοληθούμε σε επόμενο μπλογκ. Το μεγαλύτερο ωστόσο ήταν η αισιοδοξία που είχε βγει από την αρχή της χρονιάς, χωρίς αγωνιστικά να υπάρχει λόγος.

ΥΓ1: Μεγάλη κίνηση του Μαρκόπουλου με τον Νικολάκη. Κίνηση που δείχνει πως η ομάδα των Μεσογείων κοιτάζει ψηλά, αλλιώς ο έμπειρος προπονητής δεν θα καθόταν στον πάγκο τους. Λογικά το νέο πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυνατό, αλλά θα έχουμε χρόνο να αναφερθούμε σε αυτό.

ΥΓ2: Ένα μπλοκ, ένα πρωτάθλημα. Το στοπ του Τερζή στον Παπαδόπουλο δεν έφερε τον ΠΑΟΚ μια ανάσα από το 2-0 στις νίκες (στο τέταρτο σετ έκανε περίπατο και πήρε και το δεύτερο τελικό), αλλά ουσιαστικά του δίνει και το πρωτάθλημα, εκτός και αν ο Φοίνικας κάνει την ανατροπή των ανατροπών. Μεγάλο πράγμα για τον ΠΑΟΚ να έχει τόσες λύσεις, από την στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλός του δεν τις διαθέτει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...