Έδειξε πως είναι καλύτερος

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Έδειξε πως είναι καλύτερος

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον πρώτο τελικό της Volley League και τον ΠΑΟΚ που απλά στην Σύρο επιβεβαίωσε πως είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Είθισται στο πρώτο blog να γίνεται μια αναφορά ως καλωσόρισμα ένα πράγμα, αλλά από την άλλη δεν χρειάζονται και πολλά πολλά. Πλέον θα τα λέμε και από εδώ για το αγαπημένο μας βόλεϊ, με την ευχή πως το πολύπαθο αυτό άθλημα θα βρει το δρόμο του και θα μας χαρίσει πολλές χαρές, ειδικά από την Εθνική όπου και υπάρχει μια εξαιρετική φουρνιά.

Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όμως θα αναφερθούμε άλλη στιγμή. Τώρα η αρχή θα γίνει με τους τελικούς της Volley League που ξεκίνησαν χθες Τρίτη, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για την ακρίβεια ήταν από την στιγμή που η διοίκηση του «δικεφάλου» αποφάσισε να διορθώσει το τραγικό λάθος του καλοκαιριού, να επαναφέρει στον πάγκο τον Γιάννη Καλμαζίδη και να αποκτήσει τους Λι, Γιαμπλόνσκι αρχικά και τον Σμαραγδή στην συνέχεια. Με τις κινήσεις αυτές οι Θεσσαλονικείς ήταν έτοιμοι να μείνουν στην κορυφή.

Το μόνο που έλειπε, αλλά ήταν εξαιρετικά βασικό, ήταν όλο αυτό το ρόστερ να δέσει και να γίνει ομάδα. Ο χρόνος ήταν εναντίον τους και έγινε ακόμα μεγαλύτερος... εχθρός, όταν ήρθαν οι ήττες από Ολυμπιακό σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο. Στον ΠΑΟΚ όμως κανείς δεν φοβήθηκε γιατί ήξερε πως κάποια στιγμή η δουλειά που γίνεται θα βγει στο τάραφλεξ.

Και αυτή η δουλειά βγήκε με τον καλύτερο τρόπο στους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό. Εκεί εμφανίστηκε ο «δικέφαλος» που ήθελε ο Καλμαζίδης και από την στιγμή που εμφανίστηκε εκεί και πήρε την πρόκριση, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από την όμορφη Σύρο. Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ έδειξε απλά απέναντι στον αξιόμαχο Φοίνικα πως δύσκολα θα χάσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Όχι βέβαια, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι... πειρατές με τις εμφανίσεις τους τόσο όλη την χρονιά, όσο και στα ματς με την Κηφισιά, έχουν δείξει πως είναι μια σκληρή ομάδα που όταν έχει κέφια ο Ντόκιτς μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο, ωστόσο ακόμα και να κέρδιζαν χθες, οι «ασπρόμαυροι» θα είχαν τον πρώτο λόγο.

Και θα τον είχαν και τον έχουν γιατί εκτός του μεγάλου Σεπέδα, διαθέτουν πολλούς άσους στα μανίκια τους. Χιμένες, Γιαμπλόνσκι, Λι και Σμαραγδής μπορούν να κάνουν την διαφορά, την στιγμή που στον Φοίνικα τα περιμένουν όλα ή έστω τα περισσότερα από τον Σέρβο. Τα παραπάνω βέβαια μένει να φανούν στην πράξη, αλλά πραγματικά αν καταφέρει ο Φοίνικας να γυρίσει την σειρά, τότε θα μιλάμε για μεγάλη έκπληξη, εξαιρετικά μεγάλη.

Το σίγουρο πάντως είναι πως σε αυτούς τους τελικούς, όσο και αν κρατήσουν, το βόλεϊ θα βγει κερδισμένο. Και θα βγει γιατί οι και οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν σε ανάλογη με την σημερινή ατμόσφαιρα. Σε γεμάτα γήπεδα, χωρίς αντιπαλότητες και με κόσμο έτοιμο να χειροκροτήσει κάθε καλή προσπάθεια. Οπότε ας απολαύσουμε τους τελικούς και ας κερδίσει ο καλύτερος...

ΥΓ: Στον σημερινό τελικό δεν αναφερθήκαμε πολύ γιατί ουσιαστικά κόντρα είχαμε μόνο στο δεύτερο σετ. Εκεί που αν δεν έκανε το τραγικό λάθος ο Ανδρεάδης με συνέπεια να δεχθεί την κόκκινη, οι νησιώτες θα είχαν ελπίδα να κάνουν το 1-1 και να μπουν και πάλι στο ματς. Πραγματικά μεγάλο το λάθος του Ανδρέα, ειδικά με δεδομένη την εμπειρία του.

ΥΓ1: Και στην Σύρο φάνηκε για ακόμα μία φορά πως δεν έχουμε τις υποδομές για το περιβόητο βίντεο ρέφερι. Και μπορεί στην φάση που ζητήθηκε η απόφαση που πάρθηκε να ήταν σωστή, όμως η αλήθεια είναι πως αν δεν μπορεί να υπάρξει όπως πρέπει, καλύτερα να καταργηθεί γιατί το κακό που θα κάνει θα είναι μεγαλύτερο, όπως έκανε στο Κύπελλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...