«Παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους Δήμους»!

Gazzetta team
«Παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους Δήμους»!

bet365

Την δράση της ΕΟΠΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής, «Καθαρίζουμε τις παραλίες μας και γνωρίζουμε το beach volley», αγκάλιασε ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Κερατέας, με τους τοπικούς φορείς να δηλώνουν άκρως ικανοποιημένοι από την επιτυχία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου, στην παραλία Κακή Θάλασσα της Κερατέας.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς, υποστήριξε αρχικά: «Κάθε χρόνο σε συνεργασία με συλλόγους και σχολεία, πηγαίνουμε στις παραλίες και τις καθαρίζουμε. Το διαφορετικό φέτος είναι πως ο Δήμος σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο και την ΕΟΠΕ, στήσαμε τα φιλέ και διαμορφώσαμε δέκα γήπεδα μίνι βόλεϊ στην παραλία της Κακής Θάλασσας, συνδυάζοντας έτσι την εκμάθηση μίνι βόλεϊ με τον καθαρισμό της παραλίας. Ο κόσμος έχει ήδη βγει και κολυμπάει στις παραλίες και χάρηκαν πολύ αυτήν την δράση, τόσο τα παιδιά, όσο και ο κόσμος που βλέπει πως γίνεται μια δράση φιλική προς το περιβάλλον. Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα φυτώριο παιδιών για να ασχοληθούν με το beach volley».

Επιπρόσθετα ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Γιάννης Αδάμης υπογράμμισε: «Πραγματικά είναι μια πρωτόγνωρη και αξιόλογη για τη περιοχή μας πρωτοβουλία. Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι το πλήθος των παιδιών, η διάθεσή τους για προσφορά στην καθαριότητα της παραλίας, και φυσικά η όρεξή τους για παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να καταλάβουν πως ο χώρος δίπλα τους είναι κομμάτι από τη ζωή τους και πρέπει να είναι καθαρός. Ευχαριστούμε πολύ την ΕΟΠΕ και τον κ. Θανάση Ρέρρα γιατί η απόφαση για την οργάνωση αυτής της δράσης πάρθηκε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε στη διάθεση της Ομοσπονδίας να αναλάβουμε παρόμοιες δράσεις βόλεϊ ή μπιτς βόλεϊ, καθώς η Κερατέα αποδεικνύει έμπρακτα πως αγαπάει το βόλεϊ!»

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέφαλος», κά. Δήμητρα Πάλλη με την σειρά της ανέφερε: «Τα τοπικά συμβούλια της πόλης μας και του δήμου μας, αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνδυάσουν την δράση του μίνι βόλεϊ στην παραλία με μια ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Αυτό μας ενθουσιάζει γιατί σημαίνει πως τα παιδιά καταφέρνουν να αναπτύξουν ευαισθησίες τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την άσκηση και την επαφή με την φύση. Ελπίζουμε αυτή η αρχή να συνεχιστεί, και να έχουμε όλο και πιο ευαίσθητους πολίτες τόσο για τη σωματική τους υγεία και την άθληση όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος μας θα είναι αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια και μακάρι και να τον μιμηθούν και άλλοι δήμοι»!

Ενώ «κλείνοντας» ο εκπρόσωπος του ΓΣ Κερατέας, κ. Κώστας Αθανασίου τόνισε: «Καταρχήν ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ και τον κ. Ρέρρα, που μας προσκάλεσε σε αυτήν την εκδήλωση. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό. Η Κερατέα στηρίζει το beach volley, έχει φτιάξει και γήπεδο δίπλα στο κλειστό της και θα είναι πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία για παρόμοιες εκδηλώσεις».

 

Τελευταία Νέα