Καλμαζίδης: «Για να πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας»

Καλμαζίδης: «Για να πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας»

Gazzetta team
Καλμαζίδης: «Για να πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας»

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη Σύρο ενόψει του πρώτου τελικού της Volleyleague απέναντι στο Φοίνικα την Τρίτη (19/4), με τον τεχνικό του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιάννη Καλμαζίδη, να μιλά για τη σπουδαιότητα που θα έχει μία εκτός έδρας νίκη στην πορεία της σειράς.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετές δυσκολίες. Ο Φοίνικας έχει μία καλή ομάδα, όπως αποδεικνύει και η πορεία του. Στον πρώτο τελικό την Τρίτη θα έχει και το πλεονέκτημα ότι θα παίξει σε μία δυνατή έδρα, σ’ ένα διαφορετικό γήπεδο από το δικό μας. Μία επιπλέον δυσκολία για μας θα είναι η προσαρμογή μετά από τόσο έντονα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα μου έχει "αδειάσει" κάπως ψυχολογικά και πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να ξαναμπούμε σε αγωνιστικό πνεύμα και να δούμε αυτά τα παιχνίδια ένα – ένα, όσο το δυνατόν πιο σοβαρά. Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι ο Ντόκιτς είναι ο μοναδικός παίκτης της Σύρου που χρειάζεται προσοχή. Ο διαγώνιος είναι ο μεγάλος εκτελεστής, σε όλες τις ομάδες.

Αυτό ισχύει και για τη δική μας ομάδα. Σίγουρα ο Ντόκιτς είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, που αν τον περιορίσουμε θα κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί, γιατί και οι υπόλοιποι μπορούν να κάνουν ζημιά. Γενικά πρέπει να δουλέψει καλά όλη η ομάδα. Όπως και στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για να διακριθούμε - στην προκειμένη περίπτωση για να πάρουμε τον τίτλο - θα πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας».

Από την πλευρά του ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Γκαράς, σε συνένετυξή του στην ιστοσελίδα του πρωταθλήματος τόνισε:

«Εχουμε έρθει αρκετές φορές στη Σύρο. Εδώ κατακτήσαμε πέρυσι τον πρώτο μας τίτλο, το κύπελλο, αλλά εφέτος χάσαμε το Λιγκ Καπ. Γενικά είναι μία καλή έδρα, με ωραίο βολεϊκό κοινό που χαίρεσαι να αγωνίζεσαι».

Πολλοί χρίζουν τον ΠΑΟΚ φαβορί. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

«Ας μην κρυβόμαστε. Ο ΠΑΟΚ έχει πιο έμπειρους παίκτες από τον Φοίνικα. Φαβορί φαινομενικά είναι ο ΠΑΟΚ αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε κι εμείς στο γήπεδο».

Η σειρά των τελικών με τον Φοίνικα θα είναι πιο δύσκολη απ΄ότι η σειρά των ημιτελικών κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός εξ αρχής ήταν τα μεγάλα φαβορί. Το ότι βρέθηκαν αντίπαλοι στους ημιτελικούς οφείλονταν σε αρκετές συγκυρίες. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό κρίθηκαν στον πόντο και στις λεπτομέρειες. Ο Φοίνικας δεν έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού αλλά εκ μέρους μας χρειάζεται σεβασμός και σοβαρότητα».

Σε ποιο αριθμό τελικών προβλέπεις να κριθεί ο τίτλος;

«Δεν είναι σωστό να κάνω προβλέψεις. Θα πάμε βήμα βήμα. Σημασία έχει να πάρουμε τον τίτλο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τις λιγότερες περιπέτειες, δηλαδή, το ιδανικό θα είναι να τελειώνουμε με 3-0».

Σαν λίμπερο από ποιους αντιπάλους πιέστηκες περισσότερο στο σερβίς;

«Κυρίως από τον Ολυμπιακό που είχε τα πιο σωστά τοποθετημένα σερβίς. Ο Έγκλεσκαλνς, ο Όγκουρτσακ, ο Κοκκινάκης μας πίεσαν πολύ κυρίως με το φλοτ. Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι είχαν μεγάλη πίεση».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Φοίνικα που μπορούν να σας κάνουν ζημιά;

«Το πιο δυνατό όπλο του Φοίνικα είναι ο Ντόκιτς. Αν τον σταματήσουμε θα έχουμε εύκολο βράδυ την Τρίτη».

Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε το δεύτερο πρωτάθλημα;

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλό βόλεϊ, με πειθαρχία και σοβαρότητα έναντι του αντιπάλου. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η απώλεια του κυπέλλου και του Λιγκ Καπ μας πείσμωσε αλλά η κατάκτηση του πρωταθληματος δεν συγκρίνεται με τίποτα».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα