Κηφισιά - ΠΑΟΚ 2-3

Gazzetta team
Κηφισιά - ΠΑΟΚ 2-3

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Κηφισιάς με 3-2 με ανατροπή και πλησιάσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Volleyleague.

H ομάδα του «δικεφάλου» βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, ωστόσο κατάφερε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να πάρει τη νίκη που την φέρνουν μόλις 3 βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, καταφέροντας μάλιστα να πάρουν προβάδισμα 17-12 στο πρώτο σετ. Ο ΠΑΟΚ αφυπνήστικε στο δεύτερο, όμως το έχασε μέσα από τα χέρια του με 27-25.

Έκτοτε, παρουσιάστηκε ως απόλυτος κυρίαρχος και με τον Σεπέδα σε μεγάλα κέφια κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Τα σετ: 25-21, 27-25, 19-25, 17-25, 11-15

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 6 (4/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χριστοφιδέλης 15 (15/25 επ, 74% υπ - 52% άριστες), Μπίσετ 11 (8/10 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 9 (6/13 επ, 3 μπλοκ), Κόβαλτσουκ 13 (11/27 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 21 (18/29 επ, 3 άσσοι, 36% υπ - 21% άριστες) / Στεφάνου (λ, 50% υπ - 35% άριστες), Κάπελλας, Κόντος.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (12/23 επ, 32% υπ - 20% άριστες), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Σεπέδα 30 (26/41 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 13 (8/10 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Λι 16 (9/12 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Γιαμπλόνσκι 10 (8/15 επ, 1 άσσος, 1 μλοκ, 38% υπ - 13% άριστες) / Γκαράς (λ, 74% υπ - 52% άριστες), Ντίνας, Τερζής, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης.
O προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιά Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: «Για μας είναι σα να πήραμε νίκη. Παίξαμε χωρίς τον Γιοβάνοβιτς, με τραυματία τον Κόβαλτσουκ και σταθήκαμε πολύ καλά. Αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλο μας. Προηγηθήκαμε 2-0 απέναντι σε ομάδα που έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ειδικά στον Κόβαλτσουκ που πήρε ρίσκο. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ για τη νίκη αλλά και για την ομάδα που έχει φτιάξει. Παίχτηκε βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό και συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».
Ο κορυφαίος της Κηφισιάς Γιάννης Ρουμελιωτάκης δήλωσε: «Ήταν πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που ήταν συγκεντρωμένες στο στόχο τους. Θέλαμε να κρατήσουμε το αήττητο στο Ζηρίνειο, από κει και πέρα το παιχνίδι κρίθηκε σε κάποια λάθη που κάναμε και ήταν περισσότερα από τον ΠΑΟΚ στα κρίσιμα σημεία και έτσι ήρθε αυτή η ήττα. Παλεύουμε για το καλύτερο της ομάδας, κάθε μέρα στην πρόπονηση είμαστε συγκεντρωμένοι για τον επόμενο στόχο. Προσπερνάμε αυτό το παιχνίδι και κοιτάμε το επόμενο».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Γυρίσαμε τον αγώνα λόγω της υπεροχής μας στην επίθεση αλλά και επειδή η ομάδα μου σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς. Χάσαμε πολλά σερβίς, κάναμε λάθη στα δύο πρώτα σετ και δώσαμε χώρο στον αντίπαλο μας. Έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα ως ομάδα. Ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση και η επίθεση είναι αυτή που κερδίζει. Το θέμα της υποδοχής δε λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη αλλά σε βάθος χρόνου. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στον αγώνα με τον Φοίνικα στο Λιγκ Καπ».
Ο Αμερικανός ακραίος του ΠΑΟΚ Τζέισον Γιαμπλόνσκι είπε: «Μπήκαμε λίγο χαλαρά. Είμαστε καινούργια αλλά καλή ομάδα. Έχουμε καλό σύνολο. Νομίζω πως πιέζουμε περισσότερο τον εαυτό μας για να είμαστε τέλειοι. Όταν θα απελευθερωθούμε θα είμαστε καλύτεροι, θα πιέζουμε πιο πολύ στο σερβίς και γενικά θα είμαστε καλύτεροι. Πάμε στη Σύρο για να παίξουμε δύο αγώνες και να πάρουμε την πρώτη κούπα της σεζόν».
* Ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος βρέθηκε στο Ζηρίνειο και μετά τις δύσκολες ώρες των δύο πρώτων σετ ήρθε η ικανοποίηση της ανατροπής και της νίκης και στο φινάλε εισέπραξε συγχαρητήρια από τους παράγοντες της Κηφισιάς, ενώ συνεχάρη τον Γιάννη Καλμαζίδη.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα