Αδελφοποίηση της ΕΣΑΠ με την πολωνική Λίγκα

Gazzetta team
Αδελφοποίηση της ΕΣΑΠ με την πολωνική Λίγκα

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ταξίδεψε στην Πολωνία και συναντήθηκε στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της πολωνικής Λίγκας Γιάτσεκ Κάσπρσικ.

Στην πολύωρη συνάντηση στα γραφεία της πολωνικής Λίγκας αντάλλαξαν απόψεις για το επαγγελματικό βόλεϊ στις δύο χώρες.

Η πολωνική Λίγκα θεωρείται από τις δυναμικές και πιο ανεπτυγμένες στο παγκόσμιο βόλεϊ. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τα αγωνιστικά, οργανωτικά και οικονομικά δεδομένα που ισχύουν στις δύο χώρες και αποφάσισαν την έναρξη συνεργασίας των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα.

«Ήταν μία πολύ χρήσιμη συνάντηση που με βοήθησε να συλλέξω πολλές σημαντικές πληροφορίες για το μοντέλο του πολωνικού βόλεϊ που θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα στο παγκόσμιο βόλεϊ. Πολλά από αυτά που ισχύουν στην Πολωνία μπορούν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα και να αποδώσουν καλά αποτελέσματα. Πολύ καλά λόγια έχει πει για την Ελλάδα και ο Πάβελ Ζαγκούμνι ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και ως πρωταθλητής Ευρώπης χαίρει μεγάλης εκτίμησης», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος.

Σχετικά με τα δεδομένα που ισχύουν στο πολωνικό βόλεϊ ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε: «Ο πρόεδρος της Λίγκας έχει να διαχειριστεί και τη διοργάνωση της Λίγκας των γυναικών και παράλληλα είναι και αντιπρόεδρος στην πολωνική ομοσπονδία. Υπάρχει ειδική Επιτροπή σοφών που συντονίζει τη Λίγκα και την ομοσπονδία στα θέματα που τους απασχολούν και κάνει εισηγήσεις. Μου είπαν πως στο εσωτερικό της χώρας το βόλεϊ συναγωνίζεται στα ίσια το μπάσκετ. Τα έσοδα επενδύονται κυρίως στην οργάνωση και στην προβολή. Έχουν φτιάξει ομοιόμορφα γήπεδα και ομοιόμορφους αγωνιστικούς χώρους με μέσο όρο θεατών σε κάθε αγώνα 1.800 στους άνδρες και 1.500 στις γυναίκες. Στους άνδρες υπάρχουν τρεις ξένοι αθλητές και προωθούν τους δύο ξένους την ώρα του αγώνα. Εχουν βασικό τηλεοπτικό χορηγό. Η πολωνική Λίγκα έχει δέκα άτομα έμμισθο προσωπικό και ιδιόκτητα γραφεία που αποκτήθηκαν πρόσφατα από τα έσοδα των χορηγών. Η Λίγκα δεν δίνει χρήματα στις ομάδες και τα έσοδα αξιοποιούνται στην ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος. Το πρωτάθλημα τους έχει 14 ομάδες και στη συνέχεια χωρίζονται σε επτά και επτά. Όλες οι ομάδες καταθέτουν εγγυητική επιστολή στη διοργανώτρια. Διοργανώνουν και πρωτάθλημα με αθλητές έως 25 ετών. Οι προεθνικές τους ομάδες έχουν στη δύναμη τους 1.600 παιδιά σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας. Οι αξιολογημένοι αθλητές πηγαίνουν σε αθλητικά σχολεία με ειδικότητα βόλεϊ και τις μισές ημέρες της εβδομάδας κάνουν προπονήσεις με τις προεθνικές ομάδες».

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος εκ μέρους του Δ.Σ. αναμένεται να στείλει πρόσκληση στον Γιάτσεκ Κάσπρσικ και στους συνεργάτες του να έρθουν στην Ελλάδα για ανταλλαγή απόψεων και διεύρυνση της συνεργασίας των δύο λιγκών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα