Το χρονικό των κινήσεων που ξανακάνει φαβορί τον ΠΑΟΚ

Το χρονικό των κινήσεων που ξανακάνει φαβορί τον ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Το χρονικό των κινήσεων που ξανακάνει φαβορί τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ με τις κινήσεις των Λι και Γιαμπλόνσκι γίνεται το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το χρονικό της απόκτησης των δύο Αμερικανών.

Η αλήθεια είναι πως η απόκτηση των Ντέιβιντ Λι και Τζέισον Γιαμπλόνσκι (στην φωτό είναι το 4 και 16 αντίστοιχα) από τον ΠΑΟΚ, έκαναν αίσθηση στους ανθρώπους του βόλεϊ, καθώς ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε συχνά στο πρωτάθλημά μας παίκτες του μεγέθους των δύο Αμερικανών.

Με τον 34 κεντρικό (αρχηγό της Εθνικής των ΗΠΑ) και τον 31χρονο επίσης διεθνή ακραίο, ο «δικέφαλος του βορρά» γίνεται εκ νέου το μεγάλο φαβορί για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Και γίνεται γιατί η μεγάλη διαφορά του με πέρσι όπου κατέκτησε το νταμπλ ήταν αυτές οι δύο θέσεις. Ο Γκεοργκίεφ δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να συγκριθεί με τον Ρανγκέλ, ενώ η έλλειψη παίκτη όπως ο Σαφράνοβιτς, δηλαδή να κρατάει την υποδοχή, αλλά να είναι και σταθερός επιθετικά, ήταν εμφανέστατη.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι δύο παίκτες αποφάσισαν να έρθουν στο ιδιαίτερα... φτωχό τα τελευταία χρόνια ελληνικό πρωτάθλημα και σε μια χώρα στην οποία η κρίση όχι απλά υπάρχει, αλλά δεν πρόκειται να φύγει στο σύντομο μέλλον. Η έλευσή τους έχει να κάνει με τις κινήσεις τόσο του Γιάννη Καλμαζίδη, όσο και του νέου προέδρου του ΤΑΑ Αντώνη Τσαλόπουλου. Του ανθρώπου που έκανε ότι μπορούσε για να επιστρέψει ο τεχνικός των τίτλων στον ΠΑΟΚ, αλλά και να ενισχύσει όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν περίπου ένα μήνα, ο προπονητής του «δικεφάλου» ψάχνοντας για ακραίο στην αγορά, απευθύνθηκε και στον πρώην του συμπαίκτη στον Ηρακλή, τον τεράστιο Λόι Μπολ. Ο κατά πολλούς καλύτερος πασαδόρος που έχει περάσει από τα ελληνικά και όχι μόνο γήπεδα, πάνω στην κουβέντα του πρότεινε και τον Ντέιβιντ Λι. Όπως ήταν απολύτως λογικό κανείς προπονητής δεν θα μπορούσε να πει όχι σε μια τέτοια προοπτική.

Η επαφή έγινε, αλλά στην πορεία δεν φάνηκε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια και δεδομένης της ανάγκης του ΠΑΟΚ για εύρεση ακραίου, η υπόθεση μπήκε στο... ψυγείο. Μόνο που αυτός που την έβγαλε από τον πάγκο ήταν Λι αυτοπροσώπως, καθώς ο ίδιος χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ και τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Ο 34χρονος κεντρικός συμφώνησε, υπέγραψε και ετοιμάζεται να κάνει την διαφορά στο κέντρο της ομάδας του.

Όσον αφορά τον Γιαμπλόνσκι, από την πρώτη στιγμή στον ΠΑΟΚ τόνιζαν πως ναι μεν ψάχνουν ακραίο, αλλά αν δεν βρεθεί ο παίκτης που θα μπορεί να κάνει την διαφορά δεν θα έκαναν κίνηση απλά για να την κάνουν. Το όνομα του 31 ακραίου ήταν από αυτά που υπήρξαν στην κορυφή για τους πρωταθλητές και από την στιγμή που ήδη είχαν υπάρξει οι επαφές, αλλά και μια πρώτη συμφωνία με τον Λι, ήταν πιο εύκολο να ολοκληρωθεί και αυτή η μεταγραφή.

Τέλος αναφορικά με το τι κερδίζει ο ΠΑΟΚ με τους δύο αυτούς παίκτες. Αρχικά από μόνο του δεν είναι λίγο πράγμα στην Ελλάδα της κρίσης και στο άθλημα που έχει πολλά προβλήματα, να υπάρχει μια ομάδα που να έχει τους αρχηγούς των Εθνικών Κούβας και ΗΠΑ και συνολικά τέσσερις παίκτες από τις δύο αυτές χώρες. Σημαντικό γιατί μιλάμε για αγορές που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά.

Στο δια ταύτα, ο «δικέφαλος» δυναμώνει σε μεγάλο βαθμό στο φιλέ, εκεί που είχε πρόβλημα με τον Βούλγαρο, ενώ και στα άκρα αποκτά παίκτη επιπέδου Σαφράνοβιτς, έχοντας εξαιρετικά μπακ απ όπως ο Πέτρογλου και ο Εφραιμίδης. Αν δεν υπάρξουν μάλιστα άλλες κινήσεις από τις υπόλοιπες ομάδες, γίνεται και πάλι το φαβορί για τίτλους, αρκεί φυσικά αυτό να το δείξει στο γήπεδο, εκεί που είναι ο μοναδικός καθρέφτης για όλους. Τι σίγουρο πάντως είναι πως η νέα διοίκηση του Τσαλόπουλου σε συνεργασία με τον Γιάννη Καλμαζίδη έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και ο ενθουσιασμός έχει επιστρέψει για τα καλά στον κόσμο του ΠΑΟΚ που περιμένει να ζήσει στιγμές όπως οι περσινές.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα