H 13η στροφή του πρωταθλήματος

Gazzetta team
H 13η στροφή του πρωταθλήματος

bet365

Με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται το Ρέθυμνο ανοίγει αύριο (16/01) η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.

Πανελληνίου, 15.00, ΑΟ Παναθηναϊκός - ΟΠ Ρεθύμνου (Στάικος-Μάλφας, Ράπτης)

Στο κλειστό της Κυψέλης ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΠΕΡ με τις πράσινες να έχουν στην αποστολή τους την Μπρίζιτκα Μόλναρ (είναι εκτός λόγω τραυματισμού οι Αγγελοπούλου, Γιαννακοπούλου) ενώ η ομάδα της Κρήτης θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες (Κατερίνη, Παρασκάκη, Αλεξίου).
«Αγωνιζόμαστε κόντρα σε μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς. Στόχος μας είναι όπως πάντα η νίκη αλλά παράλληλα επιθυμούμε να επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν παρουσιάσαμε το καλό αγωνιστικό μας πρόσωπο και για να αποφεύγουμε τέτοιες εμφανίσεις, δουλεύουμε συστηματικά ώστε να εντοπίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε», τόνισε ο Γιώργος Ρούσης ενώ ο Θανάσης Ντζαφέρης σημείωσε από την πλευρά του: «Οι δυσκολίες είναι δεδομένες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες λόγω των σημαντικών ελλείψεων που μας προέκυψαν. Ο στόχος είναι μια καλή εμφάνιση για την ψυχολογία της ομάδας»

ΕΑΚ Νεάπολης, 16.00, Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. - ΑΟ Θήρας (Χλωρός-Χαρδαλίδης, Ευθυμίου)
Στο κλειστό της Νεάπολης ο Φιλαθλητικός υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας στην επιστροφή του προπονητή του ΑΟΘ Απόστολου Οικονόμου στη γενέτειρα του.
«Εμείς έχουμε αλλάξει την φιλοσοφία μας από τα τέλη του πρώτου γύρου και όπως έχω πει ξεκινάμε το χτίσιμο της ομάδας της επόμενης χρονιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε αδιάφοροι κι ότι μπορούμε να πάρουμε από κάθε παιχνίδι θα το διεκδικούμε μέχρι τέλους».
Ο ΑΟΘ από την πλευρά του τρέχει ένα σερί 9 νικών και θέλει να το διευρύνει προκειμένου να παραμείνει στην 3η θέση.
«Επιστρέφω στην πόλη που γεννήθηκα και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και εύχομαι, παρόλο που αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο, ο Φιλαθλητικός να μείνει στην κατηγορία και η Λάρισα να συνεχίσει να έχει εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία. Ανεξαρτήτου αντιπάλου εμείς πρέπει σοβαροί για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη», τόνισε ο κ. Οικονόμου ο οποίος θα προφυλάξει την Αρτακιανού (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς).

ΔΑΚ Πυλαίας, 18.30, ΑΣ Άρης - ΓΣ Ηλιούπολης (Δανιηλίδου-Σταυριανίδης, Τσοπάνογλου)
Στην Θεσσαλονίκη ο αήττητος εντός έδρας Άρης αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη με τις δύο ομάδες να προέρχονται από τις ήττες που γνώρισαν με ΑΟ Θήρας και ΑΕΚ αντίστοιχα.
«Θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας, αλλά δεν θα έχουμε εύκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα η οποία παίζει καλύτερα από ότι στον πρώτο γύρο. Θέλουμε όμως να επιστρέψουμε στις νίκες για να παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία», δήλωσε ο Δημήτρης Σολκίδης ενώ από την πλευρά της η Δήμητρα Λυκογιάννη τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα σε μία ομάδα η οποία έχει αποδείξει ότι έχει θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και ειδικά μέσα στο γήπεδο της είναι αρκετά ισχυρή. Εμείς θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Μ. Μερκούρη, 18.30, Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΠΣ Αίας (Ζώης-Χαμπιλού, Γεωργόπουλος)
Χωρίς προβλήματα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου θέλοντας να διευρύνει το αήττητο σερί του.
«Στο μυαλό μας δεν είναι το σερί, αλλά το να παίζουμε καλά και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Παρά τη διαφορά που έχουμε με τον Αίαντα εμείς πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει κι ο Αίας με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να θυμάται τη δήλωση που είχε κάνει στον πρώτο γύρο («όποιος κερδίσει το μεταξύ μας παιχνίδι θα είναι το φαβορί για τον τίτλο») και να συμπληρώνει: «Εκείνη η ήττα μας είχε βγάλει εκτός στόχων και θέλουμε να τους το ανταποδώσουμε (γέλια). Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά εγώ θα δώσω ευκαιρίες σε κάποια παιδιά προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στις πρωταθλήτριες».

ΔΑΚ Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟΦ Πορφύρας (Μεταξά-Βλάχος, Μαυρικίδης)
Στη Νάξο ο τοπικός Πανναξιακός, που είναι πλέον στην 4η θέση αντιμετωπίζει τον Πορφύρα με τη γηπεδούχο ομάδα να μην έχει την Μεταξά, ενώ στην φιλοξενούμενη θα απουσιάσει η Γκολφινοπούλου.
«Θα παίξουμε με την ίδια σύνθεση που αγωνιστήκαμε και κόντρα στην Ηλιούπολη. Ο Πορφύρας αξίζει τον σεβασμό μας γιατί είναι μια ομάδα που μάχεται σε κάθε πόντο και εμείς πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση για να πάρουμε το τρίποντο», είπε ο Ζόραν Κόβαζιτς ενώ ο Βασίλης Πανδής σημείωσε από την πλευρά του: «Παίζουμε εκτός έδρας με μια ομάδα της πρώτης τετράδας, απλά για εμάς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε απόδοση ανάλογη με το ματς του Παναθηναϊκού προκειμένου να αποκτήσουμε μια σταθερότητα εν όψει της συνέχειας».

Η 13η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την αναμέτρηση ΑΕΚ - ΑΟ Μαρκοπούλου.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα