Έτοιμες για τον πρώτο «τελικό»

Gazzetta team
Έτοιμες για τον πρώτο «τελικό»

bet365

Με πίστη και αισιοδοξία ότι ο πρώτος τελικός θα βαφτεί στα «γαλανόλευκα», ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής για το ματς με το Ισραήλ.

Στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας ξέρουν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι ωστόσο όπως τόνισε και η Μαρία Νομικού «το θέλουμε περισσότερο και θα το πάρουμε. Ξέρουμε ποια είναι η δυναμικότητα του Ισραήλ αλλά αν εμείς παίξουμε αυτό που μπορούμε θα νικήσουμε και θα προκριθούμε από αύριο. Πάντως θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ ισοδύναμες ομάδες».

Η πρώτη και τελευταία γνωριμία της Εθνικής με το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το ματς έγινε υπό την επίβλεψη του άμεσου συνεργάτη του Γιάννη Καλμαζίδη, Κώστα Παπαδόπουλου και περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις επίθεσης και υποδοχής. Η προπόνηση κράτησε 90 λεπτά με τις διεθνείς παίκτριες να δείχνουν ευδιάθετες και σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει του πρώτου «τελικού».

Το Ισραήλ προπονήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι με τον προπονητή του Άρι Σέλινγκερ να έχει ήδη ακτινογραφήσει την Εθνική και την Ανθή Βασιλαντωνάκη. «Είναι πολύ καλή παίκτρια και μπορεί να κάνει τη διαφορά» μας είπε αρχικά και μετά ανέλυσε τους δύο μονομάχους: «Μιλάμε για δύο διαφορετικές ομάδες. Σύμφωνα με τα στατιστικά η Εθνική σας είναι πολύ καλή στην επίθεση και στο μπλοκ και αδύναμη στο σερβίς και στην υποδοχή. Εμείς είμαστε ακριβώς αντίθετη ομάδα.

Πιστεύω όποια ομάδα παρουσιαστεί πιο φρέσκια, αυτή θα νικήσει» μας είπε ο Ολλανδός που βρίσκεται 7 χρόνια στο Τελ Αβίβ και έχει πάρει την Ισραηλινή υπηκοότητα. Ο Σέλινγκερ έχει δυνατό βιογραφικό ως κόουτς. Μέσα σε μια δεκαετία κατέκτησε τρία ασημένια μετάλλια. Ήταν δεύτερος με την γυναικεία Εθνική ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο του 1982 και στους Ολυμπιακούς του 1984, ενώ το 1992 με τους άνδρες της Ολλανδίας έχασε από τους Βραζιλιάνους το χρυσό μετάλλιο. Ο Σέλινγκερ ερωτηθείς για τα διάφορα σενάρια πρόκρισης που υπάρχουν ήταν ξεκάθαρος. «Το τι θα γίνει στα ματς Πολωνία-Ουγγαρία είναι άλλο θέμα. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας παιχνίδια και μόνο» σχολίασε ο έμπειρος κόουτς.

Αύριο στις εξέδρες του χωρητικότητας 1200 ατόμων «Metrowest Sport Palace» στην πόλη Ράανανα, δεν αναμένεται να βρίσκονται περισσότεροι από 600 Ισραηλινοί. Ανάμεσά τους θα είναι και ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, Σπύρος Λαμπρίδης. Στο μεταξύ τα ξημερώματα αναμένεται στο Τελ Αβίβ από την Αθήνα ο προπονητής της Εθνικής Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος απουσίασε σήμερα λόγω της κηδείας του πεθερού του στην Ορεστιάδα.

Με οδηγό το 2012 η Εθνική

Το παρελθόν της Εθνικής με το Ισραήλ στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δεν την ευνοεί. Στις οκτώ συνολικά αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην διοργάνωση από το 2009, η ελληνική ομάδα νίκησε δύο φορές και τις δύο στην διοργάνωση του 2012 και μάλιστα η μια από τις δύο έγινε στην έδρα που θα δώσει αύριο και μεθαύριο τους δύο δικούς της «τελικούς». Η Εθνική το 2012 νίκησε στο Μπρνο της Τσεχίας με 3-1 σετ ενώ στις 15 Ιουνίου του 2012 η «γαλανόλευκη» με προπονητή τον Τάκη Φλώρο νίκησε σε 80 λεπτά 3-0 σετ (25-19, 25-18, 25-23) στην πόλη Ράανανα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τότε πρώτη σκόρερ ήταν η Τζανακάκη με 13, η Νομικού είχε 12 και η Τσίμα 11. Στην αποστολή της Εθνικής ήταν παρούσες 8 από τις αθλήτριες που βρίσκονται από χθες στο Τελ Αβίβ. Κιόση, Κελεσίδου, Λαμπρούση, Χριστοδούλου, Μερτέκη, Γιώτα, Χαντάβα και Χριστοδούλου μαζί με τις Τζανακάκη, Τσίμα, Χατζηνικολάου και Παπαφωτίου να κλείνουν την 12άδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
2010 (Ραάνανα): Ισραήλ-Ελλάδα 3-1, 3-0
2010 (Δράμα): Ελλάδα-Ισραήλ 2-3, 0-3
2012 (Μπρνο): Ελλάδα-Ισραήλ 3-1
2012 (Αλμέρια): Ισραήλ-Ελλάδα 3-0
2012 (Ραάνανα): Ελλάδα-Ισραήλ 3-0
2012 (Ορεστιάδα): Ελλάδα-Ισραήλ 1-3

 

Τελευταία Νέα