«2Χ2 και φύγαμε για Final 4»

Gazzetta team
«2Χ2 και φύγαμε για Final 4»

bet365

Πανευτυχής όχι μόνο από την «καθαρή» νίκη, αλλά κυρίως από την εμφάνιση των αθλητριών της εθνικής ομάδας βόλεϊ, στο πρώτο ματς με την Γεωργία για την 4η αγωνιστική του European League 2015, ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Καλμαζίδης.

Ο τεχνικός της «γαλανόλευκης» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αναμέτρησης με την Γεωργία στο κλειστό γήπεδο Μεγαλόπολης, που κατέκλυσαν περίπου 1000 θεατές, υπογράμμισε: «Ξέραμε από την αρχή την δυναμικότητα του αντιπάλου μας. Η Γεωργία είναι η πιο αδύναμη ομάδα, όμως το θέμα είναι να μπορείς να παίξεις αυτό που μπορείς και να μπαίνει σοβαρός από την αρχή του κάθε αγώνα ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Αυτό που κρατάω είναι η εμφάνιση και όχι μόνο η νίκη. Πρέπει όμως και αύριο να το ξανακάνουμε, κάτι που είναι πιο δύσκολο για εμάς, καθώς τα κορίτσια ξέρουν ότι δύσκολα θα χάσουν από αυτήν την ομάδα και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή». Και κατέληξε: «Αν αύριο πάρουμε και τη 2η νίκη, λαμβάνοντας υπόψιν και τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων αδιαμφισβήτητα θα έχουμε την τύχη στα χέρια μας, ενόψει των αγώνων με το Ισραήλ την ερχόμενη εβδομάδα, σχετικά πάντα με το ποια θέση θα τερματίσουμε ενόψει των ημιτελικών».

Η ομόλογός του Γιάννη Καλμαζίδη, στον πάγκο της Γεωργίας, Χατούνα Γκιοργκάντζε ανέφερε: «Συγχαρητήρια για την νίκη της Ελλάδας. Ήταν η ημέρα τους σήμερα και δυστυχώς η Γεωργία δεν κατάφερε να κοντράρει την Ελλάδα. Το αυριανό ματς θα είναι διαφορετικό, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο παιχνίδι και να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».


Η πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας ομάδας με 20 πόντους, Ανθή Βασιλαντωνάκη, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην επίτευξη της νίκης κόντρα στην Γεωργία, μιλώντας στο volleyball.gr εξήγησε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, που η ομάδα πήγε καλά και πήραμε τη νίκη με 3-0 σετ. Ξέραμε ότι η Γεωργία ήταν η πιο αδύναμη, όμως αυτό δε σημαίνει κάτι. Έπρεπε να τις πιέσουμε και μην τις αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και το καταφέραμε. Αύριο στοχεύουμε στο 2Χ2, που θα είναι το βήμα πρόκρισης για το Final 4 και από εκεί και πέρα θα επιδιώξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα εναπομείναντα ματς με το Ισραήλ».

Η Μαρία Νομικού με την σειρά της ανέφερε: «Μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό μας σε όλο το παιχνίδι, που ήταν ο αρχικός μας στόχος. Τώρα θα κοιτάξουμε το αυριανό παιχνίδι γιατί θα είναι διαφορετικό από το σημερινό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το 3-0 και αύριο κόντρα στην Γεωργία, προκειμένου να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4, που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Τέλος η αρχηγός της Γεωργίας, Άνα, Τβαούρι πρόσθεσε: «Είχαμε προσδοκίες για αυτό το ματς, αλλά δε τα καταφέραμε. Είχαμε πολύ άγχος και οι Ελληνίδες απέδειξαν πως είναι πολύ καλές και έκαναν μια επαγγελματική νίκη. Αύριο θα επιδιώξουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα».

 

Τελευταία Νέα