Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Σεπέδα (vids&pics)

Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Σεπέδα (vids&pics)

Φώτης Καρακούσης
Παίκτης παγκόσμιας κλάσης ο Σεπέδα (vids&pics)

bet365

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ κάνει το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Ρολάντο Σεπέδα και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον διαγώνιο παγκόσμιας κλάσης.

Η αρχή έγινε από το περασμένο Δεκέμβρη όταν ο ΠΑΟΚ τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού πρωταθλήματος, φέρνοντας στην χώρα μας τον Χαβιέ Χιμένες. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένας εν' ενεργεία διεθνής Κουβανός θα ερχόταν στην Ελλάδα, την στιγμή μάλιστα που πολλοί παίκτες από την χώρα της σάλσα, δεν μπορούν να αγωνιστούν σε πολύ μεγαλύτερα πρωταθλήματα.

Ο Χιμένες όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, έκανε την διαφορά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ από τους Θεσσαλονικείς. Του πρώτου νταμπλ στην ιστορία τους, ενώ έγινε αμέσως αγαπημένος παίκτης του κόσμου, λόγω του θεαματικού του τρόπου παιχνιδιού.

Από την αγωνία στο τεράστιο μπαμ

Μετά την κατάκτηση του νταμπλ, η αλήθεια είναι πως στον ΠΑΟΚ υπήρξε αγωνία για το τι θα γίνει. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Γιάννη Καλμαζίδη έπεσαν στο κενό, ενώ επίσης στο κενό έπεσαν και αυτές με τον Ερνάντο Γκόμεζ. Ο κόσμος που πριν λίγο διάστημα είχε γεμίσει ασφυκτικά το Παλατάκι, είχε αρχίσει να αγχώνεται όσο δεν έβλεπε πως δεν γίνονται κινήσεις.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα, ημέρα που σίγουρα επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη των «ασπρόμαυρων». Και αν επέστρεψαν μία φορά με την είδηση της παραμονής του Χαβιέ Χιμένες, τότε για αυτή της απόκτησης του Ρολάντο Σεπέδα επέστρεψαν εκατό και έφεραν μαζί τους και τον ενθουσιασμό.

Και πως να μην υπάρχει ενθουσιασμός, όταν μιλάμε πως από τη νέα χρονιά βασικός διαγώνιος στον ΠΑΟΚ θα είναι ο αρχηγός της Εθνικής Κούβας; Όχι απλά ένας παίκτης της σπουδαίας αυτής ομάδας, όχι απλά ένας καλός σκόρερ, αλλά ο αρχηγός. Ένας βολεϊμπολίστας που αυτή την στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους στην θέση του στον κόσμο και που στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι δεδομένο πως θα είναι μεγάλος πρωταγωνιστής.

Από την φυγή του Ιβάν Μίλκοβιτς δεν είχε έρθει στην χώρα μας τέτοιος παίκτης και σε τέτοια ηλικία, γιατί ο Γκόμεζ επίσης ήταν και είναι σπουδαίος διαγώνιος, αλλά ο Σεπέδα είναι άλλη κλάση. Σε απλά ελληνικά, δεν υπήρχε περίπτωση να ερχόταν στην Ελλάδα, αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσο καλές σχέσεις με την Ομοσπονδία της Κούβας, την στιγμή μάλιστα που τον ζητούσαν πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο ομάδες.

Πηδάει στον... Θεό!

Το νέο τεράστιο απόκτημα του «δικεφάλου» γεννήθηκε στις 13/3/1989 στην Κούβα, έχει ύψος 1.98 και βάρος 77 κιλά. Διακρίνεται για το άλμα του, ένα άλμα που τον βοηθάει να κάνει επίθεση στα 3.59, ενώ μπλοκ στα 3.44, ενώ στα συν του το χτύπημα με το αριστερό χέρι κάτι που στο βόλεϊ πάντα βοηθάει. Ο Σεπέδα από μικρός είχε αγάπη για άλλο άθλημα που επίσης έχει βγάλει σπουδαίους αθλητές στην Κούβα, το μπέιζμπολ. Σύντομα όμως τον είδαν οι άνθρωποι του βόλεϊ και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν αυτό το κορμί μακριά από το συγκεκριμένο άθλημα. Ο Βάσκες ήταν ο πρώτος που τον... ανακάλυψε και τον έσπρωξε στο βόλεϊ όπου και αγωνιζόταν ολοκληρώνοντας το σχολείο του. Από τα 18 του είναι μέλος της Εθνικής ομάδας και πλέον έφτασε να είναι αρχηγός της και το μεγάλο της αστέρι.

Η ανανέωση με τον Σεπέδα να είναι ο συνδετικός κρίκος

Την φετινή χρονιά η Κούβα έκανε ακόμα μία ανανέωση και κατέβηκε με πολλά νέα πρόσωπα στο World League, με τον Σεπέδα να είναι ο συνδετικός κρίκος και το μεγάλο όνομα στην ομάδα. Στον όμιλο με Καναδά, Αργεντινή και Βουλγαρία η Κούβα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 7 πόντους, έχοντας 3 νίκες και 7 ήττες, σε μια αναγνωριστική χρονιά για τους Κουβανούς. Όσον αφορά τον Σεπέδα είχε ως τώρα:

Καναδάς – Κούβα 3-0 9 πόντους (7/24 επιθέσεις)

Καναδάς – Κούβα 3-0 14 πόντους (11/25 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 1 άσο)

Αργεντινή – Κούβα 3-0 9 πόντους (6/18 επιθέσεις)

Αργεντινή – Κούβα 2-3 28 πόντους (22/37 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 4 άσοι)

Κούβα – Βουλγαρία 1-3 26 πόντους (22/42 επιθέσεις, 4 μπλοκ)

Κούβα – Βουλγαρία 1-3 21 πόντους (17/37 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 2 άσοι)

Κούβα – Αργεντινή 3-1 21 πόντους (20/38 επιθέσεις, 1 άσος)

Κούβα – Αργεντινή 0-3 7 πόντους (5/14 επιθέσεις, 2 μπλοκ)

Κούβα – Καναδάς 1-3 16 πόντους (13/41 επιθέσεις, 2 μπλοκ, 1 άσο)

Κούβα – Καναδάς 3-2 25 πόντους (19/48 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 3 άσους).

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα