ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (vids & pics)

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (vids & pics)

bet365

Στην κατάμεστη Πυλαία ο ΠΑΟΚ... άνοιξε το σκορ στους τελικούς καθώς με το 3-1 επί του Ολυμπιακού έκανε το πρώτο βήμα προς τον τίτλο! ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αποστολή: ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ.

Όλη την χρονιά ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Και όταν λέμε για μεγάλα πράγματα εννοούμε την κατάκτηση τίτλων. Γι’ αυτό φτιάχτηκε, αυτό πέτυχε με το Κύπελλο στην Σύρο και πλέον ετοιμάζεται και για το νταμπλ. Οι Θεσσαλονικείς μετά την αγχώδη πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, υποδέχτηκαν τον Ολυμπιακό σε έναν πρώτο τελικό γιορτή του βόλεϊ.

Μπροστά σε περισσότερους από 8.000 φίλους τους έκαναν το πρώτο βήμα για τον τίτλο επικρατώντας με 3-1 (25-16, 33-31, 20-25, 25-23) και κάνοντας το 1-0 στην σειρά. Κυρίως όμως έδειξαν πως έχουν τον... αέρα του αντιπάλου τους, καθώς είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη επί των περσινών νταμπλούχων. Αυτό σίγουρα τους δίνει ψυχολογικό προβάδισμα για την συνέχεια.

Μια συνέχεια που πλέον πηγαίνει στο Ρέντη, με την επόμενη αναμέτρηση να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή στις 17:00, ενώ το τρίτο παιχνίδι θα γίνει την Τετάρτη και πάλι στην Πυλαία στις 19:00. Αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει και στο Ρέντη θα θέλει μια ακόμα νίκη για να πάρει το νταμπλ, καθώς η σειρά κρίνεται στις τρεις.

Διαφορά διαγωνίων...

Τα πράγματα στο βόλεϊ όπως συνολικά στον αθλητισμό είναι απλά. Σήμερα στο κατάμεστο Παλατάκι, η διαφορά, ήταν διαφορά διαγωνίων. Από την μία ο ΠΑΟΚ είχε τον καλύτερο παίκτη στην θέση αυτή στο πρωτάθλημα τον Ερνάντο Γκόμεζ, με τον άσο αππό την Βενεζουέλα να σταματάει στους 36 πόντους κερδίζοντας μάλιστα σημαντικούς... τελειώμενους πόντους. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είδε τον Κόιστρα να σταματά στους 17 και αυτοί οι 19 πόντοι διαφορά, ήταν χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, αυτοί που έκριναν τον πρώτο μεγάλο τελικό.

Πάρτι στο Παλατάκι...

Και επειδή ένας τέτοιος αγώνας χωρίς κόσμο χάνει σημαντικό μέρος από την αίγλη του, ο κόσμος του «δικεφάλου» όχι απλά βρέθηκε κοντά στην ομάδα του αλλά ήταν εξαιρετικός. Με ασταμάτητη φωνή έσπρωξε τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη στην μεγάλη νίκη. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική με εξαίρεση έναν ηλίθιο που σε ανάπαυλα πέταξε ένα μπουκάλι, αλλά την μεγάλη μερίδα του κόσμου που έβριζε για μερικά λεπτά τον Προύσαλη. Αυτά τα δύο ήταν τα αρνητικά σε μια βραδιά εξαιρετική τόσο αγωνιστικά, όσο και από πλευράς κερκίδας.

Άνετα το 1-0 οι γηπεδούχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ, στο οποίο μέσα στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου του, δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0 αφήνοντας τον αντίπαλό του μόλις στους 16 πόντους. Σε αυτό το σετ, όλα ήταν τέλεια για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιάννη καλμαζίδη έδειχναν ασταμάτητοι, ο κόσμος δεν σταματούσε να τραγουδά και η γιορτή δεν είχε τελειωμό.

Ντέρμπι τελικού στο δεύτερο

Και αν το πρώτο σετ πήγε εύκολα στους γηπεδούχους, στο δεύτερο είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι τελικού. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με τον Κόιστρα αρχικά και τον Ντιάτσκοφ εν συνεχεί να είναι ασταμάτητοι, πήρε ένα σοβαρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 31-31. Στο σημείο εκείνο ένα άουτ σερβίς του Κόιστρα και μία επίθεση του Γκόμεζ έκαναν το 2-0 για τον ΠΑΟΚ με τον Παλατάκι να έχει πάρει για τα καλά... φωτιά.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε

Έχοντας κερδίσει τα πάντα τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πέσει αμαχητί και στο τρίτο σετ όχι απλά αντέδρασε, αλλά με τον Ντιάτσκοφ να είναι εξαιρετικός μείωσε σε 2-1. Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί σε όλους τους τομείς και εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των αντιπάλων τους, έφτασαν με σχετική άνεση στην μείωση του αγώνα, μπαίνοντας και πάλι στο ματς.

Τα εύκολα-δύσκολα, αλλά κέρδισε

Στο τέταρτο και τελευταίο όπως εξελίχθηκε σετ, ο ΠΑΟΚ μπήκε αυτός με την σειρά του δυνατά και προηγήθηκε με 11-6, δείχνοντας πως θα έφτανε άνετα στο 3-1 και στην πρώτη νίκη στους τελικούς. Όμως και πάλι είχαμε την αντίδραση του Ολυμπιακού που μείωνε συνεχώς το σκορ για να ισοφαρίσει σε 21-21, έχοντας ως... κλειδί τον πρώην «ασπρόμαυρο» Τζελάτι που δεν έχανε επίθεση. Όμως μια επίθεση του Γκόμεζ και μια λάθος του Τζελάτι έφεραν και πάλι δύο βαθμούς διαφορά στον «δικέφαλο», ο οποίος την κράτησε και στο 24-23, ο Παντακίδης με επίθεση έδωσε τέλος στο ματς, με τον κόσμο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς.

Γράφτηκε ιστορία

Και πως να μην ξεσπούσε, βλέποντας την αγαπημένη του ομάδα να κατακτά στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό και την πρώτη της νίκη. Μετά το τέλος ο Χιμένες πήρε το τύμπανο και πήγε στην εξέδρα όπου και αποθεώθηκε. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο εντυπωσιακός Γκόμεζ που είχε 36 πόντους με το απίστευτο 34/53 επιθέσεις!!! Τον άσο από την Βενεζουέλα ακολούθησε ο Ρανγκέλ με 12, ενώ ο Χιμένες είχε 10. Για τους ηττημένους ο Ντιάτσκοφ είχε 23, ο Κόιστρα 17 και ο Γιούρισιτς 10, αλλά τα 34 λάθη που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που έκριναν το ματς.

Διαιτητές: Γεωργουλέας-Γεωργιάδης

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 10 άσσους, 57 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσσους, 55 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 3-1 (25-16, 33-31, 20-25, 25-23)

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 10 (8/31 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ -31% άριστες), Παντακίδης 8 (6/9 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Γκόμεζ 36 (34/53 επ, 2 άσσοι), Ρανγκέλ 12 (5/7 επ, 3 άσσοι, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (3/8 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 73% υπ - 73% άριστες)/ Γκαράς (λ, 68% υπ -38% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης 1 (1/3 επ, 50% υπ -33% άριστες), Καρασαββιδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9 (7/15 επ, 2 μπλοκ, 64% υπ -28% άριστες), Γιούρισιτς 10 (7/13 επ, 3 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 23 (20/36 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 57% υπ -43% άριστες), Προύσαλης 1 (άσσος), Κόιστρα 17 (13/32 επ, 4 μπλοκ), Τακουρίδης 7 (4/6 επ, 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 60% υπ -36% άριστες), Κοκκινάκης, Σωτηρίου, Τζελάτης 4 (4/8 επ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ 10 ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ GAZZETTA TV ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα