ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-0

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-0

bet365

Ένας εντυπωσιακός ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία, καθώς μπροστά σε περισσότερους από 8.000 φίλους του νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 3-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό πρωταθλήματος.

Η φετινή ομάδα του ΠΑΟΙΚ φτιάχτηκε για να κοιτάξει αρχικά στα μάτια στον Ολυμπιακό και εν συνεχεία να διεκδικήσει τίτλους. Το πρώτο έγινε και με το παραπάνω και το δεύτερο έχει γίνει κατά το ήμισυ και είναι το φαβορί να ολοκληρωθεί. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη κατέκτησε το Κύπελλο στην Σύρο στον τελικό με τον Ολυμπιακό, ενώ από σήμερα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς σε ένα κατάμεστο Παλατάκι επικράτησαν με 3-0 (25-16, 25-16, 25-19) του Παναθηναϊκού και απέναντι στον Ολυμπιακό θα παλέψουν για το πρώτο τους πρωτάθλημα, έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας.

Μίλησαν οι μεγάλοι παίκτες...

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, ο ΠΑΟΚ φτιάχτηκε φέτος για να κατακτήσει τίτλους και αυτό φάνηκε περίτρανα από τους παίκτες που αποκτήθηκαν. Γκόμεζ, Χιμένες, Κουρνέτας και Σαφράνοβιτς θα μπορούσαν άνετα όχι να είναι πρωταγωνιστές σε κάθε ομάδα της χώρας, αλλά και να έπαιζαν στο εξωτερικό. Αυτοί οι παίκτες έκαναν την διαφορά και στο πέμπτο και τελευταίο ημιτελικό.

Ειδικά ο Κουβανός ακραίος, αλλά και ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα ήταν ασταμάτητοι σήμερα, οδηγώντας την ομάδα τους σε μεγάλη νίκη-πρόκριση στον τελικό. Σε αυτούς τους παίκτες θα στηριχθεί ο «δικέφαλος του βορρά» και στον τελικό, σε μία σειρά που είναι πλέον το φαβορί, ενώ έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ με την άνετη νίκη του επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου.

Απίστευτος κόσμος...

Σημείο αναφοράς στο σημερινό πέμπτο ημιτελικό, εκτός από τους νικητές ήταν σίγουρα ο κόσμος. Πάνω από 8.000 φίλοι του ΠΑΟΚ γέμισαν το κλειστό της Πυλαίας, δημιουργώντας μια πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό και στο τέλος πανηγύρισαν και με το παραπάνω με τους παίκτες της ομάδας του.

Τα μπράβο στον Παναθηναϊκό

Ναι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, ναι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την μεγάλη πρόκριση που ήταν και η πρώτη στην ιστορία του σε τελικό, ωστόσο πολλά μπράβο ανήκουν και στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» που τα τελευταία τρία χρόνια σώθηκαν την τελευταία στιγμή, φέτος έκαναν υπέρβαση φτάνοντας στην τετράδα. Εκεί όχι απλά κοίταξαν στα μάτια τον καλύτερο αντίπαλο, αλλά έστειλαν την σειρά στο πέμπτο ματς, παλεύοντας και με το παραπάνω. Στο τέλος δεν μπόρεσαν να αντισταθούν σε έναν καλύτερο αντίπαλο, όμως σίγουρα η χρονιά θεωρείται πετυχημένη και με το παραπάνω.

Απλά δεν παιζόταν ο ΠΑΟΚ

Στα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό του μπήκε μέσα στο κλειστό της Πυλαίας με μοναδικό στόχο τη νίκη και το έδειξαν σε κάθε φάση. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη έπιασαν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς την καλύτερη απόδοση τους και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους «πράσινους». Και λέμε πως δεν άφησαν περιθώριο, γιατί μπορεί κάποιος να σταθεί στο 0 μπλοκ του «τριφυλλιού» αλλά για να γίνει αυτό, οι Γκόμεζ και Χιμένες απλά δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν, γιατί είναι οι καλύτεροι παίκτες στο πρωτάθλημα.

Έτσι το 3-0 ήρθε με σχετική άνεση σε ένα ματς που δεν χρήζει μεγάλης ανάλυσης και που ήταν με διαφορά το λιγότερο αμφίρροπο από όλα τα παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

Από Πέμπτη ο τελικός

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Το πρώτο ματς θα γίνει την Πέμπτη στο Παλατάκι και η σειρά θα πηγαίνει εναλλάξ και όχι όπως στο σύστημα που υπήρξε στην ημιτελική σειρά με δύο ματς στην έδρα του ισχυρού, δύο στον αντίπαλο και αν χρειαζόταν και πέμπτο πάλι στον ισχυρό.

Για τους νικητές ο Χιμένες με 18 πόντους και 5 μπλοκ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με τον Γκόμεζ να τον ακολουθεί με 17. Για τους ηττημένους ο Κουκ με 11 ήταν ο μόνος με διψήφιο αριθμό πόντων και σίγουρα δεν μπορούσε να φτάσει για να αλλάξει κάτι για την ομάδα του.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Παπαδογούλας

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 34 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων . Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 25 επιθέσεις, 0 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων,

Τα σετ: 3-0 25-16, 25-16, 25-19

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 18 (12/18 επμ 1 άσσος, 5 μπλοκ, 17% υπ – 17% άριστες), Παντακίδης 3 (1/1 επ, 2 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (15/24 επ, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (5/6 επ, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 4 (1/4 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ -24% άριστες) / Γκαράς (λ, 43% υπ -7% άριστες), Ντίνας, Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 1 (1/1 επ), Κουκ 11 (8/25 επ, 3 άσσοι, 79% υπ -36% άριστες), Πρωτοψάλτης 6 (6/11 επ, 63% υπ -46% άριστες), Χόι 2 (1/7 επ, 1 άσσος), Πανταλέων 3 (3/7 επ), Μπέλος 2 (1/12 επ, 1 άσσος) / Πολυχρονιάδης (λ, 68% υπ -37% άριστες), Ψαρρής 1 (άσσος), Παπαδόπουλος 5 (5/16 επ)

1ος αγώνας
Πέμπτη 23/4/2015

19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

2ος αγώνας
Κυριακή 26/4/2015

17.00, Ρέντη: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

3ος αγώνας
Τετάρτη 29/4/2015

19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

4ος αγώνας (αν χρειαστεί)
Σάββατο 2/5/2015

17.00, Ρέντη: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

5ος αγώνας (αν χρειαστεί)
Τετάρτη 6/5/ 2015

19.00, PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα