Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-2

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-2

bet365

Σε ένα ακόμα ματς διαφήμιση για το βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τον ΠΑΟΚ, προηγείται με 2-1 νίκες και έδειξε έτοιμος να επιστρέψει στους τελικούς του πρωταθλήματος. Την Πέμπτη το άλλο ματς και αν γίνει το 2-2 θα υπάρξει και άλλο την Δευτέρα στην Πυλαία.

Από το πρώτο παιχνίδι στην Πυλαία, όλοι έλεγαν πως το συγκεκριμένο ζευγάρι αποτελείται από τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό φάνηκε και στα δύο ματς στο Παλατάκι, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να παίρνουν από ένα, φάνηκε και σήμερα στον τρίτο τελικό στην κατάμεστη Κυψέλη. «Δικέφαλος» και «πράσινοι» παρέδωσαν ένα ακόμα μάθημα βόλεϊ, με τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να επικρατούν με 3-2 (27-25, 25-20, 20-25, 20-25, 15-11) και να κάνουν το 2-1 στην σειρά. Πλέον βρίσκονται μόλις μια νίκη από την πρόκριση στον τελικό, την στιγμή που τα τελευταία τρία συνεχόμενα χρόνια κατάφερναν να σωθούν την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη οι Θεσσαλονικείς έχοντας χάσει το πρώτο ματς στο Παλατάκι, έχασαν και το πλεονέκτημα έδρας που είχαν όλη την χρονιά. Βρέθηκαν στην Κυψέλη με στόχο να... σπάσουν αυτοί την έδρα του αντιπάλου τους, έχαναν 2-0, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όμως στο τάι μπρέικ εκεί που όλα έδειχναν πως θα έπαιρναν τη νίκη, συνεχόμενοι πόντοι από μπλοκ και επιθέσεις του Πρωτοψάλτη και μια ακραία αντίδραση του Χιμένες άλλαξαν τα πάντα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την μεγάλη νίκη και το ραντεβού να ανανεώνεται για την Πέμπτη και πάλι στην Κυψέλη (19:00). Αν στο ματς αυτό κερδίσουν οι «πράσινοι» θα προκριθούν στον τελικό, αν κερδίσουν οι «ασπρόμαυροι» θα έχουμε την Δευτέρα νέο παιχνίδι στο Παλατάκι.

Ντέρμπι που τα είχε όλα...

Και ο σημερινός αγώνας στην Κυψέλη τα είχε όλα. Και όλα λέμε όλα, το εννοούμε. Είχε εξαιρετικό θέαμα, με τις δύο ομάδες να επιβεβαιώνουν το ότι είναι οι πιο φορμαρισμένες στο πρωτάθλημα. Είχαμε όμορφες φάσεις από παίκτες πρωταγωνιστές. Είχαμε πέντε σετ, όπως άλλωστε και τα περισσότερα μεταξύ τους παιχνίδια (για την ακρίβεια από τα πέντε, τα τέσσερα έχουν χρειαστεί πέντε σετ). Είχαμε παράπονα για την διαιτησία. Είχαμε μια κατάμεστη ως εκεί που δεν παίρνει Κυψέλη, αλλά δυστυχώς είχαμε και κάποιους ανεγκέφαλους που με τα αντικείμενα που έριξαν και την διακοπή που προκάλεσαν είναι εξαιρετικά πιθανό να φέρουν την τιμωρία στο «τριφύλλι». Βέβαια το ίδιο και μεγαλύτερο κακό με τον κόσμο, έκανε ο Χιμένες στην ομάδα του, με τον Κουβανό να τα βάζει με την εξέδρα, να δέχεται την κόκκινη και να... βοηθάει τον αντίπαλο να φτάσει στη νίκη.

«Έσπασαν» καρδιές στο πρώτο

Με την σειρά να είναι στο 1-1, ο σημερινός αγώνας ήταν έτσι και αλλιώς εξαιρετικά σημαντικός και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο ήθελαν τη νίκη για να πάρουν προβάδισμα και να θέλουν ακόμα μία για πρόκριση στον τελικό. Το πρώτο σετ στην Κυψέλη ήταν ένα απίστευτο ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να τα δίνουν όλα για να το κατακτήσουν, ως τον τελευταίο πόντο. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους έχοντας σε καλή μέρα τον Γκόμεζ, να καταφέρνουν να παίρνουν ένα προβάδισμα ακόμα και τεσσάρων πόντων (7-11). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μείωσαν, πέρασαν μπροστά και μετά είχαμε το απόλυτο ντέρμπι μέχρι και το 25-26. Στο σημείο αυτό μια επίθεση του Πρωτοψάλτη και μια υπέρβαση του Γκόμεζ (οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για την φάση αυτή), έκαναν το 27-25 και το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Άνετα το δεύτερο

Με την ψυχολογία υπέρ του και τον Πανταλέων να βοηθάει στην επίθεση τους Πρωτοψάλτη και Κουκ, ο Παναθηναϊκός έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του έφτασε με άνεση στην κατάκτηση του δεύτερου σετ. Για να το καταφέρει χρειάστηκε να κάνει ένα σερί 6-0 στο 15-16, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν στο πολύ καλό τζαμ φλοτ σερβίς του Παντελών, στο μπλοκ του Χόι και στις επιθέσεις των Πρωτοψάλτη και Κουκ. Έτσι το 2-0 ήρθε με άνεση για το «τριφύλλι».

Χαλαρά το 2-2

Έχοντας δείξει τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και στο Κύπελλο, πως ήταν η καλύτερη ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε με τίποτα να καταθέσει τα... όπλα και φυσικά δεν το έκανε. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και με τον Εφραιμίδη να παίρνει τη θέση του κακού, αλλά τραυματία Σαφράνοβιτς, κατάφεραν να κάνουν με άνεση το 2-2. Για να το πετύχουν στηρίχθηκαν στον Γκόμεζ και τον Χιμένες, με τον Κουβανό να είναι εξαιρετικός τόσο σε επίθεση, όσο κυρίως στο σερβίς,. Έτσι με 20-25 και στα δύο σετ, έγινε το 2-2, με το ντέρμπι να πηγαίνει στο τάι μπρέικ.

Τάι μπρέικ τεράστιου ματς

Και ενώ λέγαμε πως τα είχαμε δει όλα σε αυτό το ματς, δεν είχαμε δει το τάι μπρέικ, όπου πραγματικά τα είχαμε και εκεί όλα. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 6-6, με τους γηπεδούχους να κάνουν με ένα σερί 3-0 το 9-6. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και στο 9-8 είχαμε την φάση του αγώνα. Ο Κουκ κάνει επίθεση, ο διαιτητής δίνει άουτ, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται έντονα για μπλοκ άουτ στον Χιμένες, μερίδα κόσμου πετάει αντικείμενα και το ματς διακόπτεται για λίγα λεπτά. Με την επανέναρξή του, ο Χιμένες δέχεται κόκκινη για χειρονομία στην εξέδρα και το 9-9 γίνεται 10-9. Με την ψυχολογία υπέρ του ο Παναθηναϊκός φτάνει στο 14-11 για να αστοχήσει σε επίθεση ο Κουβανός ακραίος και να γίνει το 15-11 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τον κόσμο του.

Πλέον οι δύο ομάδες θα βρεθούν όπως αναφέραμε την Πέμπτη και πάλι στην Κυψέλη, με τους γηπεδούχους όμως να κινδυνεύουν με τιμωρία, καθώς είναι υπότροποι ενώ ο διαιτητής έγραψε τα πάντα αναφορικά με τις ρίψεις αντικειμένων.

Για τους νικητές ο Πρωτοψάλτης με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, για να τον ακολουθήσουν οι Κουκ με 17 και Πανταλέων με 15. Για τους ηττημένους ο Γκόμεζ είχε 21, ο Χιμένες 20 και ο Ρανγκέλ 12, όμως με τον Σαφράνοβιτς να έχει μόλις 2 ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι παραπάνω.

Διαιτητές: Δεληκωστίδης – Βουδούδης

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 4 άσσους 49 επιθέσεις, 17 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 52 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-2 (27-25, 25-20, 20-25, 20-25, 15-11)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Κουκ 17 (14/42 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ – 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 20 (16/34 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 45% υπ – 36% άριστες), Χόι 9 (4/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Πανταλέων 15 (10/14 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μπέλος 6 (3/16 επ, 3 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 72% υπ – 52% άριστες), Σαμαντάς 1 (1/1επ), Παπαδόπουλος, Λουκάς

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 20 (16/38επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 39% υπ – 16% άριστες), Παντακίδης 8 (4/8 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 21 (21/41 επ), Ρανγκέλ 12 (7/12επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 2 (0/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 59% υπ – 27% άριστες) / Γκαράς (λ, 64% υπ – 45% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης 4 (4/14 επ, 50% υπ - 25% άριστες), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Αδρεόπουλος δήλωσε: «Ο Θανάσης (σ.σ Πρωτοψάλτης) είναι «γιος» μου και είναι μεγάλος παίκτης. Θα κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι Παναθηναϊκός και στο μέλλον θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του.

Δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, έχουμε δρόμο ακόμα. Αυτό που πρέπει να πούμε σαν άνθρωποι του βόλεϊ είναι ένα ευχαριστώ και στις δύο ομάδες για τους αγώνες που μας προσφέρουν. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε την επιθετική τακτική στο 3ο σετ και αργήσαμε να αντιδράσουμε. Αυτό μας έφερε νευρικότητα μέχρι το 5ο σετ, όπου ο Πρωτοψάλτης άλλαξε την πορεία».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης, τόνισε: «Δεν είδατε τι έγινε; Ο Παναθηναϊκός, αποδεδειγμένα είναι πιο έμπειρο σωματείο από τον ΠΑΟΚ σε τέτοια παιχνίδια. Ξέρουν πώς να μεθοδεύουν τα πράγματα. Έδειξαν και σήμερα ότι ξέρουν να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Δεν είδατε πόσα κουτάκια μπύρας έπεσαν; Αυτό έχει ξανασυμβεί και σε άλλα παιχνίδια και έχουν διακοπεί. Εδώ άπαντες φοβούνται να πάρουν θέση. Όπου και αν πέφτει μπουκάλι ή κέρμα πρέπει να διακόπτεται το παιχνίδι» είπε ο Καλμαζίδης.

Ενώ για την συνέχεια και τον τέταρτο τελικό είχε να πει: «Θα δούμε τι μπορεί να αλλάξει. Στον αθλητισμό όλα μπορούν να γίνουν. Γενικά ο κόσμος ήταν καλός σήμερα, αλλά δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, όπως αυτό στη διακοπή. Επειδή πανηγύρισε ένας παίκτης; Επειδή πήρε μια απόφαση ο διαιτητής; Πως πήρε το πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός; Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μέσα στο γήπεδο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα