Ηρακλής, Παναχαϊκή η μεγάλη επιστροφή!

Φώτης Καρακούσης
Ηρακλής, Παναχαϊκή η μεγάλη επιστροφή!

bet365

Με δύο μεγάλα ονόματα θα διεξαχθεί η επόμενη Volley League, καθώς Ηρακλής (κυρίως) και Παναχαϊκή επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια.

Δύο χρόνια χωρίς τον Ηρακλή στην Volley League ήταν πολλά, καθώς μιλάμε για μια ομάδα που έχει γράψει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Πλέον ο «γηραιός» θα βρεθεί εκεί που το αξίζει, μιας και πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη του στα πλέι οφ ανόδου, αυτή την φορά επί των Χανίων με 3-0 (25-17, 25-18, 25-23) και επέστρεψε στα...μεγάλα σαλόνια.

Η ομάδα του Χρήστου Πάτρα, έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο βαριά φανέλα έχει και με εξαίρεση το τρίτο σετ έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη και την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, από την οποία ξαναλέμε τόσο έλειψε τα τελευταία χρόνια.

Τα σετ: 25-17, 25-18, 25-23

Σ.Φ.Π. Χανίων (Μπουτσουρής) : Ψάρρας, Δεληπρίμης, Φίνος, Παπαδημητρίου, Πουλής, Χαραλαμπίδης (λ), Κουτρουμπάκης / Καπίρης, Μιχελάκης, Κατσαούνης, Καλογεράκης

Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Πάτρας): Τσολάκος, Κολτσιάκης, Παλέντζας, Τσιράκης (λ), Μποζίδης, Στεφανίδης, Γάτσης / Hλίας, Μούχλιας, Κατσιαφλάκας

Η γνώμη του πάγκου

Χρήστος Πάτρας (Ηρακλής): «Είμαστε πλέον πολύ κοντά στην Α1(δεν ήξερε τη νίκη της Παναχαϊκής και την οριστική άνοδο της ομάδας του). Πιστεύω ότι σήμερα παίξαμε όπως μπορούμε να παίξουμε και τα παιδιά ήταν εκπληκτικά. Χθες συναντήσαμε μεγάλη αντίσταση και γυρίσαμε ένα παιχνίδι τρομερά δύσκολο. Ξέρουμε τι δουλειά έχουμε στα πόδια μας και σήμερα ξέραμε ότι πρέπει να παίξουμε το απόλυτα δυνατό παιχνίδι και το κάναμε. Επικρατήσαμε κατά κράτος, ξέραμε ότι τα Χανιά είναι μια ομάδα ρυθμού, αλλά σήμερα δεν πήρε ποτέ ρυθμό. Είχαμε πολύ καλή τακτική σε σέρβις και άμυνα και μπλοκ, και δικαίως ξεφεύγαμε και παίρναμε διαφορές σε όλα τα σετ.

Νίκος Μπουτσουρής (ΣΦΠ Χανίων): «Είναι δεδομένο ότι είχαμε να κάνουμε με δύο πολύ αξιόλογους αντιπάλους. Νομίζω ότι το χθεσινό παιχνίδι το φοβηθήκαμε, σήμερα θέλαμε να κάνουμε την προσπάθεια, θέλαμε να δείξουμε τον πραγματικό μας εαυτό, την πραγματική μας εικόνα και τελικά ούτε σήμερα το καταφέραμε. Νομίζω ότι το ψυχολογικό βάρος από ένα τόσο κρίσιμο τουρνουά έπεσε ιδιαίτερα βαρύ στις πλάτες μας και δεν καταφέραμε να το αντέξουμε με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό και σωστή πληροφόρηση. Παρουσιάστηκε δυσλειτουργία σε πολλά κομμάτια της ομάδος μας πράγμα το οποίο ποτέ δεν συνέβη κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Αυτό δεν μπορεί να το εξηγήσεις διαφορετικά παρά μόνο ότι δεν είμαστε έτοιμοι για παιχνίδια τόσο μεγάλης πίεσης».

Άμεση επιστροφή για Πατρινούς

Μόλις έπεσε πέρσι η Παναχαϊκή, ο Νίκος Ρουμελιώτης το ξεκαθάρισε πως η άνοδος θα γίνει αμέσως. Ο αρχηγός και ιδιοκτήτης των «ροσονέρι» το είπε και το έκανε, καθώς με την σημερινή νίκη με 3-0 (22-25, 18-25, 14-25) επί του Πανερυθραϊκού, οι Πατρινοί επέστρεψαν στα... μεγάλα σαλόνια. Ο αγώνας στην Λαμία ήταν ντέρμπι μόνο για το πρώτο σετ, ένα σετ που κέρδισαν οι παίκτες του Γιώργου Λυκούδη και μετά έκαναν περίπατο στα άλλα δύο φτάνοντας στη νίκη-άνοδο.

Τα σετ: 22-25, 18-25, 14-25

Πανερυθραϊκός (Λάιος) : Κρέτσης, Κούνας, Παπακυριάκου, Λυκούρεσης, Μπαρούτας (λ), Κωστόπουλος Β., Μανιόπουλος / Κωστόπουλος Γ., Ρεζκ

Παναχαϊκή (Λυκούδης) : Λιβαθηνός, Νίκος Ρουμελιώτης, Ντονάς, Μαυραγάνης, Βλαχοστάθης, Βασιλάκος, Ρουμελιώτης Μένιος (λ)

Η γνώμη του πάγκου

Γιάννης Λάιος (Πανερυθραϊκός): «Η ασθένεια του Αχιλλεόπουλου χάλασε πολλά πράγματα στην υποδοχή και στην άμυνα και ακόμη χάλασε και την ενέργεια την οποία είχαμε για την επίθεση, αφού έγιναν πιο δύσκολες οι επιθέσεις μας. Η Παναχαϊκή ήταν πολύ δυνατή και μας έκανε αυτό που τους κάναμε εμείς τις άλλες φορές. Μας πίεσαν πάρα πολύ με το σερβίς και βρήκαν παραπάνω λύσεις στην επίθεση. Δεν ήμασταν πάρα πολύ κακοί εμείς αλλά σε σύγκριση με την Παναχαϊκή ήμασταν από κάτω και γι αυτό η νίκη της Παναχαϊκής ήταν δίκαιη».

Γιώργο Λυκούδης (Παναχαϊκή): «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια κι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Έχουμε και αύριο ένα παιχνίδι, πρέπει να ολοκληρώσουμε με όσο το δυνατό τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας εδώ. Ήταν δύσκολο το συναίσθημα της Α2 γιατί όταν βιώνεις τα σαλόνια της Α1 και μετά αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες συνθήκες στην μικρότερη κατηγορία . Οι αθλητές ήταν συνειδητοποιημένοι και στόχος μας από την αρχή ήταν να μπούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα και να ανέβουμε πάλι στην Α1. Μέσα στα 2 χρόνια αυτά ζήσαμε και το συναίσθημα της αποτυχίας με τον υποβιβασμό, αλλά και φέτος το συναίσθημα της ανόδου το οποίο είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας για την χρονιά που περάσαμε».

Η βαθμολογία

1.Παναχαϊκή (6-0) 6

2.Ηρακλής (6-2) 5

3.Πανερυθραϊκός (2-6) 1

4.Χανιά (0-6) 0

Το πανόραμα του τουρνουά

Παρασκευή 3 Απριλίου

15.00, ΣΦΠ Χανίων – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 0-3 (19-25, 20-25, 16-25)

19.30, ΓΣ Ηρακλής – ΑΣ Πανερυθραϊκός 3-2 (20-25, 14-25, 25-18, 25-23, 15-12)

Σάββατο 4 Απριλίου

17.00, ΓΣ Ηρακλής – ΣΦΠ Χανίων 3-0 (25-17, 25-18, 25-23)

19.30, ΑΣ Πανερυθραϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 0-3 (22-25, 18-25, 14-25)

Κυριακή 5 Απριλίου

15.00, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση – ΓΣ Ηρακλής

17.30, ΣΦΠ Χανίων – ΑΣ Πανερυθραϊκός

 

PRE LEAGUE Τελευταία Νέα