Χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Χωρίς αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

bet365

Σταματημό δεν έχει η επέλαση του ΠΑΟΚ με τον «δικέφαλο του βορρά» να επικρατεί μέσα στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς με 3-0 και να εξασφαλίζει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» συνέχισε το εκτός έδρας αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα επικρατώντας και μέσα στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς με 3-0 (23-25, 22-25, 25-27), εξασφάλισε την πρωτιά και άφησε εκτός τετράδας την αντίπαλό τους, καθώς σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, υπερτερούν οι «πράσινοι».

Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη ναι μεν δυσκολεύτηκαν και στα τρία σετ, όμως στο τέλος όταν η μπάλα... έκαιγε έδειξαν γιατί θεωρούνται το αδιαφιλονίκητο φαβορί και για το πρωτάθλημα μετά το Κύπελλο, παίρνοντας τη νίκη σε μια έδρα που είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γκόμεζ με 13 πόντους και τον ακολούθησε ο Σαφράνοβιτς με 11. Για τους ηττημένους ο Γιοβάνοβιτς με 17 ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων και δεν έφτασε για να αλλάξει την ροή του αγώνα.

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης

* Οι πόντοι της Κηφισιάς προήλθαν από 4 άσσους, 26 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 32 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 22-25, 25-27)

ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 2 (2 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 8 (4/7 επ., 4 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 4 (4 μπλοκ), Φερέρα 5 (4/13 επ., 1 μπλοκ, υπ. 53% - 26% αρ.), Ρουμελιωτάκης 6 (1 άσσος, 5/13 επ., υπ. 75% - αρ. 50%), Γιοβάνοβιτς 17 (3 άσσους, 13/33 επ., 1 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ. - υπ. 60% - αρ. 40%), Κόβαλτσουκ (υπ. 25% -αρ. 25%), Σούρδι.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 7 (6/16 επ. 1 μπλοκ, υπ. 23% - 8% αρ.), Παντακίδης 7 (3/4 επ., 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 13 (1 άσσος, 11/25 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 8 (3/7 επ., 5 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 11 (3 άσσοι, 8/18 επ., υπ. 80% - αρ. 55%) / Γκαράς (λ. - υπ. 60% - αρ. 20%), Ντίνας, Εφραιμίδης 1 (1/2 επ.), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.

Η γνώμη του πάγκου

Ο προπονητής του ΑΟ Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης, δήλωσε: «Το παιχνίδι ήταν πολύ ποιοτικό, είχε πολύ δυνατά σέρβις και μπλοκ, επιθέσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, φανατισμό και από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτή την εποχή. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. Δεν είχαμε όμως καθαρό μυαλό σε κρίσιμες φάσεις. Μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάθε σετ. Χάναμε τα σέρβις στα τελειώματα όλων των σέρβις. Είναι η πίεση σε αυτά τα σημεία. Δεν αντέξαμε αυτή την πίεση και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα σε αυτή τη χρονιά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα παίζει στα κόκκινα από την αρχή και αξίζουν μπράβο στους παίκτες. Υπάρχει απογοήτευση που δεν μπήκαμε τετράδα και δεν κάναμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε καθιερώσει την ομάδα ψηλά και δεν μας ενδιαφέρει πλέον η κατάταξη».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Δεν θα έλεγα ότι ήταν τόσο ποιοτικό. Είχαμε αρκετό στρες, αλλά καταφέραμε και σπάσαμε το αήττητο του Ζηρινείου, κάτι πολύ δύσκολο. Είμαστε οριστικά πρώτοι στην βαθμολογία. Η Κηφισιά έχει παίκτες που κάνουν πολύ καλό σέρβις και ρισκάρουν, μας έκαναν ζημιά σε κάποιες φάσεις, δεν μπορέσαμε να το αντιμετωπίσουμε και έκλεισε η ψαλίδα. Είμαστε οριστικά πρώτοι στην βαθμολογία κι αυτό είναι σημαντικό γιατί πετύχαμε ακόμα έναν στόχο».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα