Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Volleyleague

Gazzetta team
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Volleyleague

bet365

Η αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ της Λαμίας και του Αρη ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague.

Στη Λαμία όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Άρη καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους ενόψει των πλέι άουτ. Ο Άρης με νίκη διατηρεί ελπίδες και για την είσοδο στην 8αδα (21η αγωνιστική, 28/3, 19.00, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης).

H Λαμία στον Β΄γύρο είναι αήττητη στην έδρα της. Έχει 14 βαθμούς σε 20 αγώνες, έναντι 18 βαθμών του Άρη. Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η Λαμία με νίκη θα πλησιάσει τους κιτρινόμαυρους και πιθανότατα θα βγάλει εκτός πλέι άουτ την ΑΕΚ εφόσον η διαφορά αυξηθεί πάνω από 7 βαθμούς.
«Απρόβλεπτη η συνέχεια»
Ο κεντρικός του Γ.Σ.Λαμία Αλέξανδρος Χήρας είπε: «Θέλουμε τη νίκη για να πλησιάσουμε τον Άρη και να μην κυνηγάμε βαθμούς. Με νίκη θα κρατάμε τον έλεγχο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα θα είναι πολύ απρόβλεπτο και δυσκολο. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει όπως έκανε και σε όλα τα τελευταία εντός έδρας ματς που πήραμε τη νίκη».
Στόχος η 8η θέση
Ο Άρης προέρχεται από τις δύο ήττες με Φοίνικα και Παναθηναϊκό. Οι παίκτες προσπαθούν να ξεχάσουν τα οικονομικά προβλήματα και να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 18 βαθμούς σε 20 αγώνες και με νίκες έχει ελπίδες ακόμα και για την 8η θέση ώστε να αποφύγει τα πλέι άουτ.
«Ιδιαίτερο παιχνίδι»
Το πρόσωπο του αγώνα είναι ο προονητής του Άρη Γιάννης Μέλκας ο οποίος από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν προπονητής στη Λαμία αλλά αποχώρησε. Για τον αγώνα είπε: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Πάω στη Λαμία για να συναντήσω φίλους αλλά και για να κάνω το καλύτερο για τον Άρη. Η Λαμία στην έδρα της είναι πολύ καλή. Με τον ερχομό και του Μίσιτς έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τα ποσοστά της στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη ώστε να έχουμε ελπίδες να αποφύγουμε τα πλέι άουτ ή να βελτιωσουμε τη θέση μας στα πλέι άουτ».
Προβάδισμα η Λαμία
Στο παρελθόν έχουν γίνει 18 αγώνες για το πρωτάθλημα Volleyleague και η Λαμία προηγείται στις νίκες με 10-8.


Θέλουν τη νίκη

Στο φάιναλ-4 του Κυπέλλου που έγινε στη Σύρο παρότι αγωνίστηκαν ο Φοίνικας και ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκαν αντίπαλοι, όμως, αύριο θα αναμετρηθούν για την 21η αγωνιστική σε ένα κρίσιμο ματς για τους συριανούς που κυνηγούν την 4αδα και τον Ολυμπιακό που έχει μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο (21η αγωνιστική, 28/3, 19.00, Novasports-1, Διαιτητές: Διαιτητές: Φραγκάκης, Νικολόπουλος)
Ο Φοίνικας Σύρου μετά από 20 αγώνες έχει 40 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 3η θέση της βαθμολογίας. Σε 10 εντός έδρας αγώνες έχει μόνο δύο ήττες και αυτές με 3-2 σετ από την Κηφισιά και τον ΠΑΟΚ. Παρότι η ομάδα χτυπήθηκε από την ατυχία με τον τραυματισμό του Μιχαήλοβιτς υπάρχει καλό κλίμα και ενθουσιασμός για θετικό αποτέλεσμα. Όλοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση ενώ το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Νίκος Σμαραγδής ο οποίος θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στον οποίο αγωνίζονταν μέχρι τον Ιανουάριο.
«Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά θέλουμε νίκη»
Ο προπονητής του Φοίνικα Ρέτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε: «Στο νησί περιμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι λογικό γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο περσινός πρωταθλητής και ο φιναλίστ του κυπέλλου. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε καλή προετοιμασία σύμφωνα με τις ανάγκες του αγώνα. Οι παίκτες μου έχουν καταλάβει την ιδιαιτερότητα και έχουν κάνει πολύ δουλειά. Μετά τη νίκη μας επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη η ψυχολογία μας είναι καλή. Δεν θέλω να σκεφτόμαστε την 4αδα αλλά το πως θα αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες και τα ατού του Ολυμπιακού. Εχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο μας που προέρχεται από τρεις ήττες. Πιστεύω πως θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα».
Με Κοΐστρα διαγώνιο
Ο Ολυμπιακός μετά από τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα με Κηφισιά και Παναθηναϊκό αλλά και την ήττα στον τελικό του κυπέλλου πάλι στη Σύρο θέλει να επιστρέψει στη Σύρο για να πανηγυρίσει νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να ελπίζει σε ανατροπή των δεδομένων για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Ο Ολυμπιακός για να ελπίζει στην πρώτη θέση πρέπει να νικήσει Φοίνικα και Λαμία με τρίποντα και να μην πάρει βαθμό ο ΠΑΟΚ με Κηφισιά κα Πανθηναϊκό. Η ομάδα συνεχίζει χωρίς τον Αμερικανό Κάρσον Κλαρκ και διαγώνιος θα είναι ο Ολλανδός Βίτσε Κοΐστρα που τις τελευταίες ημέρες γύρισε από κεντρικός σε διαγώνιος. Επιστρέφουν πάλι στο νησί οι Ντιάτσκοφ, Τακουρίδης που πέρυσι αγωνίζονταν στον Φοίνικα.
«Νίκη για τη ψυχολογία»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Θεωρώ ότι και αυτό το παιχνίδι και το επόμενο με τη Λαμία που τελειώνει η κανονική περίοδος είναι δυο παιχνίδια με καινούργια δεδομένα για την ομάδα. Δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ. Ξεκινώντας από αυτό το παιχνίδι σε αυτή την έδρα κόντρα σε μια καλή ομάδα. Θέλουμε τη νίκη και το θετικό αποτέλεσμα κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι που αυτή την περίοδο ταλανίζεται».
Πριν από δύο χρόνια
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες και στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ στο Ρέντη και ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ. Σε 18 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται 13-5 στις νίκες αλλά ο Φοίνικας ως γηπεδούχος έχει πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού καθώς προηγείται με 5-3 στις νίκες. Ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα έχει να νικήσει στη Σύρο από 23 Φεβρουαρίου 2013.

Επιστρέφει στην έδρα του

Ακριβώς τρεις μήνες μετά τη μονομαχία τους στην Αλεξανδρούπολη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Εθνικό σε μία αναμέτρηση που είναι άτυπος τελικός για την είσοδο στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας (21η αγωνιστική, 28/3, 19.00, Novasports-4, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας)
Mία εβδομάδα μετά τη νίκη στο Ρέντη επί του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην έδρα του με ανεβασμένη ψυχολογία και αυξημένες πιθανότητες για είσοδο στην 4αδα. Για να διατηρήσει τις ελπίδες εισόδου στο top-4 που οδηγεί στα ημιτελικά των πλέι οφ θα πρέπει αύριο να νικήσει με τρίποντο τον Εθνικό. Το ιδανικό μάλιστα θα ήταν να πάρει νίκη με 3-0 και να περιορίσει τον Εθνικό σε λιγότερους από 64 πόντους ώστε να έχει και το πλεονέκτημα στην ισοβαθμίας.
«Να βουλιάξει η Κυψέλη»
Ο Παναθηναϊκός σε 20 αγώνες έχει 58 βαθμούς και είναι στην 5η θέση μαζί με την Κηφισιά, -2 βαθμούς από τον Εθνικό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η διοίκηση έκανε κάλεσμα στους οπαδούς του τριφυλλιού να υποστηρίξουν την ομάδα τους.
Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης δήλωσε: «Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε φτάσει ένα μικρό βήμα πριν τη τετράδα. Παίζουμε πολύ καλό βόλει και αυτο φαίνεται. Την προηγούμενη αγωνιστική πιστέψαμε ότι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνο να είμαστε όλοι μαζί. Τώρα πια δε κοιτάμε πίσω και όλοι έχουμε τον ύψιστο στόχο της τετράδας. Αύριο για εμάς είναι ένας ακόμα τελικός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα και να δείξουμε από την αρχή τις διαθέσεις μας. Θέλουμε ο κόσμος να "βουλιάξει" την Κυψέλη. Προσπαθούμε να φέρουμε το τμήμα στις παλιές δόξες. Τον θέλουμε και τον χρειαζόμαστε τον 7ο παίκτη μας».
Με νίκη αγκαλιά με την 4αδα
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 40 βαθμούς σε 20 αγώνες ισοβαθμεί στην 3η θέση μαζί με τον Φοίνικα και με νίκη θα κάνει σημαντικό βήμα για την 4αδα καθώς την τελευταία αγωνιστική θα έχει στην έδρα του τον αγώνα με τον Φοίνικα. Αδυναμία του Εθνικού οι εκτός έδρας αγώνες. Σε 10 εκτός έδρας αναμετρήσεις έχει 4 νίκες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.
«Η τύχη στα χέρια μας»
Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς μέσα σε μία πολυ δύσκολη έδρα. Στόχος μας είναι να παίξουμε ήρεμα και ελεύθερα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι. Αν καταφέρουμε και πάρουμε θετικό αποτέλεσμα θα κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Θα είναι σκληρός αγώνας. Ο Παναθηναϊκός δε νίκησε τυχαία τον Ολυμπιακό. Παίζει ελεύθερα και είναι φορμαρισμένος, ενώ υπάρχει ενθουσιασμός στους οπαδούς του. Το σερβίς θα κρίνει το αποτέλεσμα».
Πράσινο προβάδισμα
Σε 23 αναμετρήσεις από το 1998 ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα στις νίκες με 17-6. Ο Εθνικός νίκησε στον Α΄γύρο 3-0 και φεύγει νικητής από την Κυψέλη τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάχη για την 4άδα

Στο ντέρμπι του Ζηρινείου μεταξύ του Α.Ο.Κηφισιάς που μάχεται για την 4αδα και του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ παίζονται και δύο αήττητα αλλά το ένα θα υπάρχει μετά το τέλος του αγώνα. Η Κηφισιά είναι αήττητη εντός έδρας και ο ΠΑΟΚ αήττητος εκτός έδρας (21η αγωνιστική, 28/3, 19.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης)
Η Κηφισιά έχει 38 βαθμούς σε 20 αγώνες και μοιράζεται την 5η θέση με τον Παναθηναϊκό. Προέρχεται από την ήττα στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό με 3-1 σετ. Οπως παραδέχτηκε και ο Κώστας Αρσενιάδης η είσοδος στην 4αδα δεν είναι απόλυτα στα χέρια της ομάδας του καθώς εξαρτάται και από άλλα αποτελέσματα. Σε 10 εντός έδρας αγώνες η Κηφισιά είναι αήττητη και το Ζηρίνειο είναι η μοναδική έδρα της Volleyleague ΟΠΑΠ που δεν έχει γνωρίσει την ήττα.
«Μεγάλο ντέρμπι»
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Είναι δύσκολο το έργο μας. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος και σε καλή κατάσταση. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί στην έδρα μας. Η 4αδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση διότι δεν εξαρτάται από εμάς. Για μας είναι μια γιορτή. Παίζουμε με τον πρωτοπόρο και κυπελλούχο. Θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο. Για πρώτη φορά μπορώ να πω πως όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».
Ένα βαθμό για την πρώτη θέση
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο σετ για να κλειδώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ανεξάρτητα από το εάν θα κάνει ήττα με την Κηφισιά ή με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική. Εχει 53 βαθμούς σε 20 αγώνες, 6 περισσότερους από τον Ολυμπιακό που είναι στην 2η θέση. Το ζητούμενο, όμως, για τον κυπελλούχο δεν είναι ο βαθμός αλλά η διατήρηση του αήττητου εκτός έδρας (ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ήττα εκτός έδρας) αλλά και το φορμάρισμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
«Κανείς δεν τα έχει καταφέρει»
O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Πάμε να παίξουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας που διεκδικεί μια θέση στην πρώτη στην 4αδα και που μέσα στο γήπεδο της παραμένει αήττητη καθώς καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εκεί και αυτό λέει πολλά. Και για την ποιότητα της ομάδας αλλά και για τη δυσκολία του γηπέδου. Εμείς από την πλευρά μας πάμε να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε ιδιαίτερα θέματα τραυματισμών και πάμε για ό,τι καλύτερο».
Προβάδισμα ΠΑΟΚ

Σε 15 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα 9-6. Με γηπεδούχο τον ΑΟ Κηφισιάς έχουν γίνει 7 αγώνες και ο ΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 4-3.

Mάχη επιβίωσης

Στο γήπεδο που πριν ένα χρόνο πανηγύρισαν την άνοδο τους στην Volleyleague OΠΑΠ Ορεστιάδα και ΜΕΝΤ θα δώσουν μάχη για την επιβίωση τους στην κατηγορια (21η αγωνιστική, 28/3, 19.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής).
Η Ορεστιάδα αναζητά τη νίκη για να εξασφαλίσει τη θέση της στην 8αδα και να αποφύγει τα πλέι άουτ ενώ η ΜΕΝΤ θέλει να διατηρηθεί τουλάχιστον στην 10η θέση ή και να προσπεράσει τον Άρη, ενώ έχει και μαθηματικές ελπίδες για την 8αδα.
Μποζίδης τζούνιορ
Η Ορεστιάδα έχει 21 βαθμούς σε 20 αγώνες. Προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες. Η τελευταία νίκη ήταν επί της Λαμίας στην Ορεστιάδα. Το εντυπωσιακό είναι πως θα απουσιάσει ο Σκαρλατίδης και δεύτερος πασαδόρος στην 12αδα θα είναι ο 13χρονος Παναγιώτης Μποζίδης, υιός του Θεόδωρου Μποζίδη.
«Νίκες με ΜΕΝΤ, ΑΕΚ»
Ο προπονητής της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας είπε: «Είμαστε πανέτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Ο μεγάλος στόχος από την αρχή της σεζόν είναι η 8αδα. Θέλουμε δύο νίκες με ΜΕΝΤ και ΑΕΚ για να εξασφαλίσουμε την 8αδα και να κάνουμε καλό φινάλε».
«Κομβικό παιχνίδι»
Η ΜΕΝΤ προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 σετ (είναι η μοναδική εκτός έδρας στο πρωτάθλημα) και θέλει να πάρει μία ακόμα μακριά από την Τούμπα ώστε να πατήσει γερά στη βαθμολογία πριν τα πλέι άουτ. Μετά από 20 αγώνες έχει 16 βαθμούς και βρίσκεται +2 από τη Λαμία και -2 από τον Άρη. Στον Α΄γύρο νίκησε την Ορεστιάδα 3-1 σετ και θεωρητικά με συνδυασμό αποτελεσμάτων έχει ελπίδες και για την 8η θέση καθώς με νίκη θα έχει πλεονέκτημα και στην ισοβαθμία με την Ορεστιάδα.
Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Φίνος είπε: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην αφετηρία των πλέι άουτ. Είμαστε καλά, κάναμε άπαντες καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Αν πάρουμε τη νίκη θα ξεκινήσουμε τα πλέι άουτ από την ίδια θέση».
Μετράει η έδρα
Στους πέντε τελευταίους αγώνες των δύο ομάδων έχει μετρήσει η έδρα. Από τους 7 αγώνες οι 6 ήταν στην Α2 και η ΜΕΝΤ προηγείται με 4-3.


VOLLEYLEAGUE ΟΠΑΠ 2014-15
TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Γυμναστήριο Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» 19.00: Γ.Σ.Λαμία - Α.Σ.Άρης
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Ράπτης. Επόπτες: Καλομοίρης, Σακελλάρης. Γραμματεια: Σάλτα.
Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας» Σύρου 19.00 (Novasrtorts-1): Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός
Διαιτητές: Φραγκάκης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος. Βρούτσης, Καλπακίδου. Γραμματεια: Πιρπίνια.
Γυμναστήριο Πανελληνίου Γ.Σ. 19.00 (Novasrtorts-4): Παναθηναϊκός - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Πέρρος. Επόπτες: Χρηστίδης Αλ., Διαμάντης. Γραμματεία: Νιζάμη.
Γυμναστήριο «Ν.Σαμαράς» Ορεστιάδα 19.00: Α.Ο.Ορεστιάδα - Ένωση Τούμπας
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Βανδώρος. Επόπτες: Σταματόπουλος, Μαργαριτίδης. Γραμματεία: Βενετίδης.
Γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» Βόχας 19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΕΚ
Διαιτητές: Ονόπας, Χανδρινός. Παρατηρητής: Ιορδανίδης. Επόπτες: Κτενάς, Κωνσταντινόπουλος. Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου
Γυμναστήριο Ζηρίνειο 19.00: Α.Ο.Κηφισιάς - ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Μαριδάκης. Γραμματεία: Λιάκου.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα