24 τελικοί

24 τελικοί

bet365

Tέσσερις στροφές έμειναν πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα Volleyleague. Προχωράμε προς το τέλος κι αντί να ξεκαθαρίζει η κατάσταση για την πρώτη θέση, την 4αδα, την 8αδα και τα πλέι άουτ, το κουβάρι μπλέκεται όλο και περισσότερο. Χωρίς υπερβολή και οι 24 αγώνες που απομένουν συνολικά τις τέσσερις αγωνιστικές μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος είναι σαν τελικοί καθώς έχουν απομείνει για το φινάλε όλα τα ντέρμπι...

Για την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ή ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα δώσουν μέχρι τελικής πτώσης τη μάχη για την πρώτη θέση. Ισορροπούν σε νίκες, βαθμούς, σετ και πόντους στους μεταξύ τους αγώνες και εάν δεν υπάρξει κάποια βαθμολογική απώλεια στους αγώνες που απομένουν, θα έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία αγώνα μπαράζ για την κατάταξη στην 1η και 2η θέση.

Καθοριστικό ρόλο για το ποια ομάδα θα πάρει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα παίξουν η Κηφισιά και ο Παναθηναϊκός.

Είναι οι δύο ομάδες που έχουν να παίξουν με τους δύο πρωτοπόρους και εκτός από το γόητρο να διεκδικήσουν για πάρτι τους βαθμούς ώστε να μπουν μέσα στην πρώτη 4αδα που οδηγεί στους ημιτελικούς των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει λίγο πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον ΠΑΟΚ λόγω του αγώνα που έχει να δώσει στη Σύρο με τον Φοίνικα.

Κατά τα λοιπά και οι δύο θα δοκιμαστούν εκτός έδρας με την Κηφισιά και οι δύο φιλοξενήσουν τον Παναθηναϊκό (ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς οπαδούς λόγω της τιμωρίας του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ).

Ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει με ΜΕΝΤ εκτός, Ορεστιάδα εντός, Κηφισιά εκτός και Παναθηναϊκό εντός.

Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει με Κηφισιά εκτός, Παναθηναϊκό εντός, Φοίνικα Σύρου εκτός και Λαμία εντός.

Μεγάλη μάχη γίνεται και για την είσοδο στην πρώτη 4αδα με την Κηφισιά, τον Φοίνικα, τον Εθνικό και με λιγότερες πιθανότητες τον Παναθηναϊκό να διεκδικούν την 3η και την 4η θέση.

Η Κηφισιά έχει να παίξει με τον Ολυμπιακό εντός, με τον Εθνικό εκτός, με τον ΠΑΟΚ εντός και τη ΜΕΝΤ εκτός.

Ο Φοίνικας έχει να παίξει με τον Παμβοχαϊκό εντός, με τον Άρη εκτός, με τον Ολυμπιακό εντός και με τον Εθνικό εκτός.

Ο Εθνικός έχει να παίξει με την Ορεστιάδα εκτός, με την Κηφισιά εντός, τον Παναθηναϊκό εκτός και τον Φοίνικα εντός.

Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει με τον Άρη εντός, τον Ολυμπιακό εκτός, τον Εθνικό εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός.

Μετά την εκπληκτική και πέρα από κάθε φαντασία νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς άλλαξαν τα δεδομένα και για την 8αδα αλλά και στα πλέι άουτ. Πρώτα απ΄ όλα ο Άρης ελπίζει να πιάσει την Ορεστιάδα στην 8η θέση και μάλιστα έχει και το πλεονέκτημα στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Ο Άρης ελπίζει να εξαιρεθεί από τη διαδικασία των πλέι άουτ ακόμα κι αν τερματίσει στην 9η θέση. Αυτό θα συμβεί σε μία από τις τρεις περιπτώσεις: Εφόσον η διαφορά του με την ομάδα που τον ακολουθεί στην 10η θέση είναι 7 βαθμοί ή η διαφορά του με την 11η ομάδα είναι 10 βαθμοί ή η διαφορά του με την 12η ομάδα είναι 12 βαθμοί.

Ο Άρης έχει να παίξει με τον Παναθηναϊκό εκτός, με τον Φοίνικα Σύρου εντός, με την Λαμία εκτός και τον Παμβοχαϊκό εντός.

Η ΜΕΝΤ έχει να παίξει με τον ΠΑΟΚ εντός, την ΑΕΚ εκτός, την Ορεστιάδα εκτός και την Κηφισιά εντός.

Η Λαμία έχει να παίξει με την ΑΕΚ εντός, τον Παμβοχαϊκό εκτός, τον Άρη εντός και τον Ολυμπιακό εκτός.

Η ΑΕΚ έχει να παίξει με τη Λαμία εκτός, τη ΜΕΝΤ εντός, τον Παμβοχαϊκό εκτός και την Ορεστιάδα εντός.

Πάντως, για να πάμε στα αγωνιστικά, η νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς χθες βράδυ στη Μίκρα ήταν ότι πιο ανατρεπτικό έχουμε δει στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Άρης των χιλίων προβλημάτων, των απλήρωτων παικτών, των δύο βασικών απουσιών και των τραυματισμών νίκησε στα ίσια μία από τις καλύτερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες. Η αποθέωση της τακτικής και η δύναμη του πάθους έκαναν τη διαφορά. Το ευτύχημα για τον Άρη αλλά και το πρωτάθλημα ήταν ότι ο συγκεκριμένος αγώνας μεταδόθηκε τηλεοπτικά κι έτσι είδαμε ένα συναρπαστικό ματς με όλα τα... περίεργα που έγιναν. Την απουσία του τραυματία Κυριακίδη, τον Χαριτωνίδη να μπαίνει μόνο για σερβίς, τον Καμίνκι να τραυματίζεται, τον Πιπέργια να παίζει με πρόβλημα στον σπόνδυλο και ο Στίγγας να είναι κορυφαίος και πρώτος σκόρερ παίζοντας για πρώτη φορά στην Volleyleague ως ακραίος. Συγχαρητήρια και στον τεχνικό της Κηφισιάς Κώστα Αρσενιάδη που μετά το τέλος του αγώνα κατέθεσε τον θαυμασμό και τον σεβασμό του στην προσπάθεια των παικτών του Άρη. Ηταν ένας αγώνας διαφήμιση για το βόλεϊ, στο άθλημα που δεν κερδίζει ο δυνατός αλλά αυτός που έχει στρατηγική και πάθος.

Τα ίδια παραλίγο να γίνουν και στην Γλυφάδα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά υποτίμησε την «Ενωση» η οποία παραλίγο να κάνει τη ζημιά. Το σίγουρο είναι πως ο Αντώνης Παπαδόπουλος έχει βάλει μια σειρά στην ομάδα της ΑΕΚ, κάνει καλή προετοιμασία αλλά δεν έχει και πολλά όπλα για να καταφέρει να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Τα δύο ματς που έρχονται με τη Λαμία εκτός έδρας και τη ΜΕΝΤ στη Γλυφάδα θα είναι σαν τελικοί για την ΑΕΚ. Μόνο εάν καταφέρει να νικήσει θα ελπίζει σε ανατροπή των δεδομένων στα πλέι άουτ και παραμονή, διαφορετικά ίσως και να αποχαιρετήσει την κατηγορία χωρίς πλέι άουτ κι αυτό θα συμβεί εάν η διαφορά της με την 11η ομάδα είναι 7 βαθμοί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…