Θα απογειωθεί το «μαγαζάκι»

Κώστας Ασημακόπουλος Κώστας Ασημακόπουλος
Θα απογειωθεί το «μαγαζάκι»

bet365

Τώρα που οι καλικάντζαροι εξαφανίστηκαν το ελληνικό βόλεϊ μπορεί να ηρεμήσει και να πορευτεί εν ειρήνη εντός του 2015. «Μαγαζάκια» και «μικροσυμφέροντα», «έμποροι» και «μανατζαρέοι» πέρασαν δύσκολες μέρες αλλά μετά του Άι Γιάννη όλα ηρεμούν και τα πάντα παίρνουν το δρόμο τους.

Σκέφτομαι τι μπορεί να εξόργισε περισσότερο τον Αχιλλέα Μαυρομάτη και να έβγαλε αυτή την ανακοίνωση για την ΕΣΑΠ που δεν βγαίνει ούτε στα καλύτερα μετά από ντέρμπι αιωνίων. Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα πως ο Μαυρομάτης «τρελάθηκε» με τη δήλωση του Σάκη Μουστακίδης πως «αυτά δεν θα γίνονταν ούτε Μπελιγράτη, ούτε επί Προσαλίκα». Καλύτερα να τον μαχαίρωνε ο Σάκης τον Αχιλλέα παρά αυτό που είπε. Εδώ και 4,5 χρόνια προσπαθεί να φτιάξει κάτι που δεν θα είχε σχέση με τον Μπελιγράτη και τον Προσαλίκα και ο Μουστακίδης τον απαξίωσε. Έτσι και ο Αχιλλέας τα... πήρε και έβγαλε ανακοίνωση... καζαμία με λίγο γιουβέτσι.

Όλη η φασαρία έγινε για τον Σταύρο Κασαμπαλή. Πέρυσι τσακώνονταν επειδή κάποιοι θεώρησαν πως δεν τον υπολόγιζαν στον Εθνικό με την απόκτηση και του Νίκου Αγγελόπουλου και εφέτος τσακώνονταν ποιος θα τον πρωτοπάρει σε Εθνικό και Εθνική. Έτσι είμαστε. Στο άθλημα της υπερβολής και της χαμένης Ατλαντίδας όλοι είμαστε πατεράδες των ταλέντων και επικριτές των αποτυχημένων. Και τελικά το παλικάρι αρρώστησε με πυρετό και δεν έπαιξε στο δεύτερο φιλικό της Εθνικής με τη Καλαμάτα που κανονικά ήταν να γίνει με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό αλλά στο Βραχάτι πήδαγαν τις φωτιές του Άι Γιάννη και δεν πήγαν ποτέ στη Μεγαλόπολη. Ο Γιάννης Χλιός σκίζει τα ρούχα του πως είχε συμφωνήσει με τους κορίνθιους για το φιλικό και τώρα θέλει κι αυτός να βγάλει ανακοίνωση για να αρχίσουμε πάλι άλλη φάμπρικα. Καλά ηρεμήσαμε με «τα μικροσυμφέροντα» και «τα μαγαζάκια» τώρα θα μιλήσουμε και για τα... περίπτερα. Δεν ηρεμεί με τίποτα το άθλημα. Και φιλικό να προγραμματιστεί θα προκύψει διαφωνία. Μέχρι που θα απογειωθεί το «μαγαζάκι».

Στο μεταξύ παίκτες πάνε και έρχονται. Το Σάββατο παίζουν στη μία ομάδα, την Κυριακή σε άλλη ομάδα και την Δευτέρα στην παράλλη ομάδα. Αν γίνει και κανένα ματς την Τρίτη προλαβαίνει να περάσει απ΄ όλες τις ομάδες την ίδια αγωνιστική.

Πραγματικά χάνεται η μπάλα. Στο ρεπορτάζ του βόλεϊ δεν πλήττεις ποτέ. Όλα αλλάζουν κάθε μέρα για έναν διαφορετικό λόγο χωρίς η προηγούμενη αιτία να έχει σχέση με την επομένη μέχρι που όλα αυτό κάνει κύκλο, αποκτά ταχύτητα και με ακανόνιστους ρυθμούς μπαίνει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη του ελληνικού βόλεϊ. Αυτό είναι το μαγικό άθλημα μας.

Προσέξτε. Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα για 26η φορά στα 47 πρωταθλήματα αλλά ο πραγματικός πρωταθλητής του Α΄γύρου είναι ο Παναθηναϊκός που αν και βρίσκεται στην 6η θέση, σε σχέση με πέρυσι τις πρώτες 11 αγωνιστικές έχει πάρει 17 βαθμούς περισσότερους.

Την ίδια ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μαδάει τη μαργαρίτα. Να φύγει ο Μιχάλης (Καμίνσκι), να μείνει ο Μιχάλης, να φύγει ο Μιχάλης, να μείνει ο Μιχάλης. Ήρθε και ο Χρίστος Μπέλος με τον Ηρακλή Παπαδόπουλο και έγινε φουλ του... διαγώνιου με χρώμα... σπαθί. Πάνω που ετοιμάζονταν να του πουν του Μιχάλη «τα συχαρίκια» ο Πολωνός κόντεψε να νικήσει τον ΠΑΟΚ μόνος του οπότε όλοι το ξανασκέφτηκαν. Κοιτάνε και ξανακοιτάνε τον Πολωνό με τα 2μ.10 και αναρωτιούνται: «Ρε μπας και τον αδικούμε;».

Στον ΠΑΟΚ από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή ο Γιώργος Ανδρέου υπόσχεται στον Γιάννη Καλμαζίδη την απόκτηση ξένου ακραίου αλλά από την Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη τον έχει στο «περίμενε». Τώρα που ο Δημήτρης Εφραιμίδης πάει...σφαίρα ο Καλμαζίδης δεν θα δει άλλο ξένο ούτε το Πάσχα.

Ευτυχώς, δηλαδή, που έφυγε και ο Λόουσον για την πατρίδα του και αναδείχτηκε ο Εφραιμίδης. Έστω και από σπόντα κερδίσαμε έναν αθλητή. Όσο για τον Καλμαζίδη αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως κάνει τη διαφορά μαζί με τους συνεργάτες του. Από τα ματς που έχουμε δει σε όλο τον Α΄ γύρο ο ΠΑΟΚ, η Κηφισιά και ο Άρης ξεχωρίζουν για την τακτική τους, ενώ τελευταία κερδίζει έδαφος και ο Φοίνικας.

Στο μεταξύ, ο Στέλιος Νικηφορίδης μετά από δύο μήνες διακοπές, μετά τη σύντομη εμπειρία της Ορεστιάδας, την άρνηση στην ΑΕΚ και μπροστά στο ενδεχόμενο να παρατήσει το βόλεϊ ξαναγύρισε στον... πλανήτη Άρη που ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι με την ΑΕΚ η οποία απέκτησε την δικό της... σεφ. Ο Γιώργος Σφενδυλάκης που έφυγε από τη ΜΕΝΤ για να ασχοληθεί με τη μαγειρική δίνει μία τελευταία ευκαιρία στον εαυτό του και στην ΑΕΚ η οποία ήδη φλερτάρει με τον Δημήτρη Χατζόπουλο του Εθνικού αλλά η «Ενωση» δεν έχει να πληρώσει το καρτολίνο του αθλητή για τα δικαιώματα στην ακριτική ομάδα.

Στο μεταξύ ο Παμβοχαϊκός με άλλη ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα κι όπως πάει με τις αλλαγές που γίνονται ο μόνος που θα μείνει ο ίδιος θα είναι ο πρόεδρος Κώστας Ρωμανός. Και μπορεί στο Βραχάτι να μην αισθάνονται ευχαριστημένοι με τους 17 βαθμούς που έχουν πάρει στον Α΄γύρο, σε σχέση με την 11η αγωνιστική της περυσινής σεζόν είναι +7 βαθμούς περισσότερους. Ο Γερμανός Μέρτεν έχει πάρει υποσχέσεις για ενίσχυση αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την τακτική.

Στον Εθνικό πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων καθώς ο Κίσιτς δεν φαίνεται να βγάζει τη χρονιά. Ο γάμος έπεσε βαρύς στον συμπαθή Βόσνιο πασαδόρο. Μετά το χορό του Ησαΐα έπαθε κοίλη και τα βάρη των παντρεμένων αποδείχτηκαν «βαριά και ασήκωτα». Η ουσία είναι πως χωρίς Κασαμπαλή και με τον Κίσιτς στο κρεβάτι δουλειά δεν γίνεται κι ενόψει του αγώνα με τη Λαμία αναμένονται εκπλήξεις.

Στους δικούς της ρυθμούς κινείται η Ορεστιάδα. Οι γέφυρες με τους Νικηφορίδη, Πέτρογλου δεν στέριωσαν ποτέ και ο Κώστας Δεληκώστας αναζητά λύσει για την υποδοχή και τη θέση του διαγώνιου.

Η ΑΕΚ κλείνει τον Α΄ γύρο έχοντας να αντιμετωπίσει πρώτα τα δικά της προβλήματα και μετά τους αντιπάλους της στο φιλέ. Ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης χτίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ που θα συντηρείται κατά βάση από τον κυρίαρχο λαό επί του παρόντος η συνταγή δεν έχει πετύχει καθώς τα τμήματα έχουν χάσει τη συνοχή και την οργάνωση τους και είναι ευάλωτα στις αρνητικές συγκυρίες και στους πιστωτές.

Τέλος, η Λαμία μιμείται τον περσινό Παναθηναϊκό με 11 ήττες και έναν βαθμό στον Α΄ γύρο αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πεις κανείς πως έχει χάσει κάθε ευκαιρία παραμονής αν και οι αγώνες με ΜΕΝΤ και Ορεστιάδα την 14η και την 15η αγωνιστική θα είναι «τελικοί» επιβίωσης.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…