Δυνατές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δυνατές αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

bet365

Με τρεις αγώνες ανοίγει αύριο (20/12) η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ και το τηλεοπτικό ντέρμπι του Α.Ο.Ορεστιάδας και του ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει (20/12, 17.00, Novasports-3).


H Oρεστιάδα προέρχεται από τις δύο ήττες με Ολυμπιακό στην έδρα της και τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ακριτική ομάδα και ο Κώστας Δεληκώστας θεωρεί πως ο αγώνας είναι σημαντικός όχι μόνο για τη συγκομιδή βαθμών αλλά και για την αντίδραση που περιμένει από τους παίκτες του μετά τις δύο ήττες. Στις προηγούμενες προπονήσεις ο Λούνα ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας στον ώμο του.
«Εχουμε άλλη μία κόντρα με ομάδα που έχει βλέψεις για τίτλο. Με τον Εθνικό παίξαμε πολύ άσχημα και περιμένω την αντίδραση των παικτών και της ομάδας. Δε νομίζω πως θα παίξουμε χειρότερα απ΄ότι στον αγώνα με τον Εθνικό. Το ζήτημα είναι να έχουμε καλή εμφάνιση στην υποδοχή μας για να μπορέσουμε να κάνουμε την τακτική μας. Ο ΠΑΟΚ έρχεται με καλή ψυχολογία κι εμείς πρέπει να δείξουμε αντοχές και διάρκεια σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος ώστε να μην έχουμε άλλες απώλειες», δήλωσε ο Κώστας Δεληκώστας.

Ο ΠΑΟΚ έρχεται με τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και θέλει τους βαθμούς για να διατηρήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση περιμένοντας πιθανές απώλειες του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα.
Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Τζάρεντ Μουρ σημείωσε: «Περιμένουμε να γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να μάθουμε από αυτό που έγινε στον αγώνα με τη ΜΕΝΤ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Θα πρέπει να κλείσουμε καλά τον διαγώνιο της Ορεστιάδα και πιέσουμε στο σέρβις για να κάνουμε το παιχνίδι της αντιπάλου πιο δύσκολο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να φύγουμε με τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο. Από εδώ και στο εξής κάθε βαθμός θα είναι σημαντικός».

Σερί ΠΑΟK, μικρό προβάδισμα Ορεστιάδας

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε και η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η ακριτική ομάδα με τον ΠΑΟΚ έδωσαν συνολικά 25 αγώνες και η Ορεστιάδα προηγείται στις νίκες με 13-12. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο είχε οικοδομήσει σερί νικών 5-0 και η Ορεστιάδα νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ το 2004.

«Να συνεχίσουμε το σερί των επιτυχιών»

Από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο μεταξύ του Φοίνικα και του Άρη. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σημαντικές νίκες και θέλουν να συνεχίσουν την συγκομιδή βαθμών.
Ο Φοίνικας προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα και την εκτός έδρας νίκη επί του Παμβοχαϊκού που τον ανέβασε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ελπίζει μάλιστα πως εάν έχουν απώλειες ο Παναθηναϊκός και η Κηφισιά θα πλησιάσει ακόμα και την 4αδα.

Το «πειρατικό» θα παρουσιαστεί ενισχυμένο με έναν ακόμα ξένο παίκτη στο «πλήρωμα» του. Πρόκειται για τον Λετονό ακραίο Ρέινς Πέκμανς (6 Ιουνίου 1993, 2.01) που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Άρη.
Ο ακραίος του Φοίνικα Παναγιώτης Παπαδόπουλος είπε: «Πρέπει να κρατήσουμε την αγωνιστικότητα που παρουσιάσαμε στους τελευταίους αγώνες και να συνεχίσουμε το σερί των επιτυχιών. Έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη στο Βραχάτι επί του Παμβοχαϊκού και περιμένουμε πως αυτή η επιτυχία θα γεμίσει τις εξέδρες με τον Άρη. Η έλευση του Πέκμανς θα βοηθήσει. Είναι μια επιπλέον λύση. Είναι νέο παιδί και πολύ ομαδικός. Κάναμε πολύ καλή τακτική στην προετοιμασία μας για το ματς με τον Άρη. Θεωρώ πως τον Άρη τον αδικεί η βαθμολογική θέση που έχει. Αν του δώσεις το δικαίωμα να εξελίξει το παιχνίδι του μπορεί να κάνει καλή εμφάνιση».

Από την άλλη, η ομάδα της Θεσσαλονίκη στοχεύει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και στην δεύτερη εκτός έδρας που θα ενισχύσει τη θέση της στη βαθμολογία. Ο Γιώργος Γιάτσης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

«Ο Φοίνικας έχει βρει το ρυθμό του στους τελευταίους αγώνες αλλά κι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Από τους εκτός έδρας αγώνες που έρχονται με Φοίνικα και Παμβοχαϊκό θέλουμε κάτι θετικό για να μπορέσουμε να μπούμε πιο άνετα στον Β΄γύρο», δήλωσε ο πασαδόρος του Άρη Γιάννης Χαριτωνίδης ενώ ο Γιώργος Γιάτσης έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους αθλητές του.


Στο μεταξύ, ο Αμερικανός κεντρικός του Άρη Κόνορ Ντόκερτι ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στη Σύρο θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα. Η διοίκηση του Άρη κάνει προσπάθειες να τον κρατήσει αλλά ο Αμερικανός έχει προγραμματίσει την επιστροφή του στις ΗΠΑ την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου. «Ο Ντόκερτι ζήτησε να αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους και προστέθηκε ένα ακόμα πρόβλημα στην ομάδα μας. Ελπίζω να αλλάξει κάτι μέχρι την Δευτέρα αλλιώς πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του», είπε ο Γιώργος Γιάτσης.

Προβάδισμα Φοίνικα 10-5

Σε 15 αναμετρήσεις που έχει γίνει από τη σεζόν 2008-09 οπότε και ο Φοίνικας Σύρου ανέβηκε στην Volleyleague η ομάδα των Κυκλάδων προηγείται στις νίκες με 10-5.

Όχι λόγια, έργα!

Ένα ακόμα παραδοσιακό ντέρμπι της περιφέρειας θα γίνει στη Λαμία όπου ο τοπικός Γ.Σ. θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη σημαντικές απώλειες και θέλουν πάση θυσία να μαζέψουν βαθμούς.
Η Λαμία μετά την 8η αγωνιστική δεν έχει ακόμα νίκη και αναμένεται να παρουσιαστεί με νέο αγωνιστικό πρόσωπο καθώς απέκτησε δύο ακραίους.
Πρόκειται για τον Πολωνό διαγώνιο Γιάροσλαβ Λεχ και τον Βραζιλιάνο ακραίο Φρεντερίκο Λεονάρντο Τεξέιρα. Αμφότεροι προπονούνται από τις αρχές της εβδομάδας με την ομάδα του Γιάννη Μέλκα και σήμερα το απόγευμα τους εκδόθηκε δελτίο για να αγωνιστούν.

«Θέλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κάνουμε μία νέα αρχή. Δεν έχουμε πλέον πολλά να πούμε αλλά να πράξουμε για να σωθεί η ομάδα», ήταν το μόνο που θέλησε να πει ο Γιάννης Μέλκας. Αλλά και η διοίκηση ζήτησε από τους παίκτες να αποφύγουν τις δηλώσεις και να αφοσιωθούν στο ντέρμπι με τον Παμβοχαϊκό.

Πίεση για νίκη στη Λαμία υπάρχει και στο στρατόπεδο του Παμβοχαϊκού. Η ήττα από τον Φοίνικα Σύρου έφερε και πάλι προβληματισμό αλλά ο Γερμανός προπονητής του Παμβοχαικού Μίκαελ Μέρτεν προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των παικτών του.

«Είναι ένα δύσκολο ματς σε μία περίεργη έδρα. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε για να κάνουμε καλά Χριστουγεννα. Η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. Είμαστε πλήρης. Η νίκη μας στο Λιγκ Καπ δεν παίζει κανένα ρόλο και δεν είναι σημείο σύγκρισης καθώς η Λαμία παρουσιάζεται ενισχυμένη και θα έχει στη σύνθεση της δύο νέους ξένους», είπε ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Δημήτρης Ζήσης.

Ο Παμβοχαϊκός 3-0 στο Λιγκ Καπ

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στις 18 Οκτωβρίου για το Λιγκ Καπ και ο Παμβοχαϊκός νίκησε δύσκολα 3-0 σετ τη Λαμία. Σε έξι αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν για το πρωτάθλημα ο Παμβοχαϊκός προηγείται στις νίκες με 4-2 ενώ η τελευταία φορά που η ομάδα του Βραχατίου νίκησε στη Λαμία ήταν στις 14 Οκτωβρίου 2011.

Το πρόγραμμα των αγώνων της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ:
Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15
Πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
Γυμναστήριο Σύρου «Δημ.Βικέλας» 19.00: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Σ.Άρης
Γυμναστήριο Ορεστιάδας «Νίκος Σαμαράς» 17.00 (Novasports-3): Α.Ο.Ορεστιάδας - Π.Α.Ο.Κ.
Γυμναστήριο Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» 19.00: Γ.Σ.Λαμία - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Γυμναστήριο Τούμπας "ΜΕΝΤ" 18.00: Μ.Ε.Ν.Τ. - Α.Ε.Κ.
Γυμναστήριο Κηφισιάς "Ζηρίνειο" 18.00: Α.Ο.Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Γυμναστήριο Πανελληνίου Κυψέλη 17.00 (Novasports-3): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα