Ντέρμπι Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Ντέρμπι Θεσσαλονίκης

bet365

Εμφύλιο στη συμπρωτεύουσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ, μεταξύ των ΜΕΝΤ και Άρη με τον τελευταίο να αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, (22/11, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Αβραμίδης).

Η ΜΕΝΤ στοχεύει στην δεύτερη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα στη προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τα πλέι άουτ. Στη διάρκεια της προετοιμασίας οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικά και γνωρίζονται αρκετά. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα της Τούμπας, ενώ ο Ζένια Γκόρτσανιουκ και ο Γιώργος Ναζίρης την περσινή σεζόν αγωνίστηκαν στον Άρη.

«Σκληρός αγώνας»

Ο προπονητής της ΜΕΝΤ Σπύρος Γκολίτσης σχολίασε σχετικά με το επερχόμενο ματς: «Είναι από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχουμε να δώσουμε στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα που είναι συμπαγής και δεν κάνει λάθη. Αδικείται από τη βαθμολογία. Έχει πολύ έμπειρους αθλητές και είναι ομάδα που παίζει με τακτική. Κι εμείς έχουμε το πλάνο μας. Θα γίνει σκληρός αγώνας. Θέλουμε βαθμούς για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις».

Ο Μπίσετ στο Μεξικό

Την Κυριακή θα αναχωρήσει για το Μεξικό ο κεντρικός της ΜΕΝΤ Τζούλιαν Μπίσετ ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Αγία Λουκία στα προολυμπιακά τουρνουά μπιτς βόλεϊ. «Γράφτηκε ότι ο Μπίσετ δεν θα ξαναγυρίσει και πως μέσα στην εβδομάδα έγιναν αποχές από τις προπονήσεις. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όλα αυτά και κάνουν κακό στην ομάδα. Ο Μπίσετ πριν φύγει θα πληρωθεί και θα επιστρέψει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου. Θα χάσει μόνο τον αγώνα με τον Ολυμπιακό», πρόσθεσε ο Γκολίτσης.

Πρώτη νίκη ψάχνει ο Άρης

Στον Άρη ο αγώνας με τη ΜΕΝΤ είναι ευκαιρία για μια νέα αρχή μετά τις ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα. Τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Γιάτσης είναι πολλά. Το κεφάλαιο του Στέλιου Νικηφορίδη έκλεισε οριστικά καθώς σήμερα ο παίκτης έχει κληθεί σε απολογία, ενώ και ο Χρήστος Χατζηπαραδείσης έχει πάθει διάστρεμμα και ξεκίνησε σταδιακά αποθεραπεία. Την Πέμπτη δόθηκε προπονητικό φιλικό με τον Ηρακλή και παίχτηκαν δύο προπονητικά σετ.

«Νέα αρχή»

Ο λίμπερο του Άρη Λάμπης Μπαμπαλιούτας δήλωσε για τον αγώνα: «Για μας από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν άλλα αποτελέσματα εκτός από νίκες. Περάσαμε μία πολύ δύσκολη σειρά αγώνων με τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο αλλά πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή. Χρειαζόμαστε καλύτερες εμφανίσεις και νίκες ώστε να ανακάμψουμε βαθμολογικά. Η ΜΕΝΤ είναι καλή ομάδα, ειδικά στο γήπεδο της και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πιο πολύ χρειαζόμαστε μία νίκη για την ψυχολογία μας».

Νίκη ΜΕΝΤ στο Λιγκ Καπ

Η αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής μεταξύ της ΜΕΝΤ και του Άρη είναι η πρώτη των δύο ομάδων για τη Volleyleague, ωστόσο, στις 6 Οκτωβρίου βρέθηκαν αντίπαλοι για τον Β΄όμιλο της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και πάλι στο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ η οποία και νίκησε τον Άρη 3-1 (26-28, 26-24, 25-17, 25-16).

Παναθηναϊκός - Φοίνικας Σύρου

Στο άδειο γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου σε έναν από τους σημαντικότερους και πιο αμφίρροπους αγώνες της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague που έχει πρωταγωνιστή τον προπονητή του τριφυλλιού Δημήτρη Ανδρεόπουλο ο οποίος θα υποδεχτεί την προηγούμενη ομάδα του (22/11, 20.30, Διαιτητής: Ονόπας, Νικολόπουλος).

O Παναθηναϊκός σε αυτόν τον αγώνα εκτίει την ποινή των δύο αγωνιστικών αποκλεισμού των οπαδών του που του είχε επιβληθεί από το προηγούμενο πρωτάθλημα. Και χωρίς οπαδούς οι στόχοι δεν αλλάζουν για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου που έχει στόχο την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα και την δεύτερη εντός έδρας.

Οι «πράσινοι» έχουν νικήσει στην Κυψέλη και την Ορεστιάδα, ενώ προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 σετ.

«Προβάδισμα νίκης»

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης είπε για τον αγώνα με τον Φοίνικα και τις απαιτήσεις του ρόλου του: «Είμαστε πολύ καλά σαν ομάδα μετά και τη νίκη επί της ΑΕΚ. Δείξαμε μεγαλύτερη βελτίωση. Είναι δύσκολος ο αγώνας που έχουμε διότι ο Φοίνικας είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι μειονέκτημα που παίζουμε χωρίς τον κόσμο μας. Αν παίξουμε όπως με την ΑΕΚ θα έχουμε προβάδισμα για τη νίκη. Εφέτος έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα κι αυτό μας έχει τονώσει τη ψυχολογία. Η ομάδα έχει πολύ καλή χημεία. Εχει και έμπειρους παίκτες και πιο νέους σε ηλικία που έχουν δέσει μεταξύ τους. Ξέχωρα που ο προπονητής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Προσωπικά μου ανατέθηκε ένας δύσκολος ρόλος γεμάτος ευθύνη. Δουλεύω πολύ για να μπορέσω να ανταποκριθώ. Δεν ξεκίνησα λίμπερο από μία μικρή ομάδα αλλά από τον Παναθηναϊκό κι αυτό είχε πολύ μεγάλο βάρος. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και την εμπιστοσύνη του προπονητή μου πορεύομαι και τώρα που η ομάδα έκανε τις πρώτες νίκες πάτησα πιο γερά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά ο ρόλος του λίμπερο είναι κάτι που που με έχει κερδίσει».

Χωρίς Χρήστο Παπαδόπουλο

Ο Φοίνικας Σύρου δεν έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα που θα επιθυμούσε ο Ράτκο Παβλίσεβιτς και αυτό εν μέρει οφείλεται στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Ο κεντρικός Χρήστος Παπαδόπουλος έχει βγει νοκ άουτ αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή για να υποβληθεί σε μαγνητική στο γόνατο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Επίσης, όλη την εβδομάδα απουσίασε ο Λυκούργος Ρούσσης επειδή κλήθηκε με την ομάδα του στρατού για το πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και οι προπονήσεις γίνονταν χωρίς δεύτερο πασαδόρο. Η ομάδα της Σύρου έχει τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες και αναζητά την πρώτη νίκη εκτός έδρας. Οι «πειρατές» μετρούν σερί έξι νικών σε αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

«Το θέλουμε πιο πολύ»

Ο πατρινός ακραίος Παναγιώτης Παπαδόπουλος που έχει σηκώσει την ομάδα στις πλάτες του ειδικά μετά και την αποχώρηση του Σλοβένου Πλάνιτς δήλωσε: «Πρέπει να εκμεταλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή θέλουμε τη νίκη πιο πολύ από τον Παναθηναϊκό και αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά ανεβαίνει επίπεδο και αποκτά νέα αγωνιστική ταυτότητα. Είναι σίγουρα πιο έτοιμος από άλλες χρονιές. Εχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε μία νέα αρχή που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Προσωπικά εκτελώ τους ρόλους που αναθέτει ο προπονητής μου και δουλεύω πολύ. Η θέση του βασικού ακραίου στον Φοίνικα έχει μεγάλη ευθύνη και πολλές υποχρεώσεις και παλεύω για να κάνω το καλύτερο».

Σερί 6-0 ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας Σύρου έχει οικοδομήσει σερί νικών 6-0 επί του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» δεν έχουν νικήσει ποτέ στην Κυψέλη τον Φοίνικα και εντός έδρας έχουν να νικήσουν τους συριανούς από τις 15 Νοεμβρίου 2009. Στις 10 αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 7-3, ενώ με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει 5 αγώνες και ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία νίκη!

Ορεστιάδα - Παμβοχαϊκός

Η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία της Volleyleague ΟΠΑΠ μεταξύ του Α.Ο.Ορεστιάδας και του Γ.ΑΣ.Παμβοχαϊκός θα γίνει για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Ορεστιάδα στοχεύει στην τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα και τρίτη σε ισάριθμους αγώνες εντός έδρας, ενώ ο Παμβοχαϊκός θέλει την δεύτερη νίκη του και την πρώτη εκτός έδρας (5η αγωνιστική, 22/11, 19.00, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής).

Στην Ορεστιάδα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση αλλά και ενθουσιασμός μετά την εκτός έδρας νίκη στη Λαμία, ενώ η διοίκηση ετοιμάζει και μία ευχάριστη έκπληξη με την απόκτηση του Βούλγαρου ακραίου Σιμεόν Αλεξαντρόφ. Πρόκειται για 26χρονο ακραίο που τη σεζόν 2013-14 ήταν στην Λέφσκι, την εφετινή σεζόν ξεκίνησε σε ομάδα της Αιγύπτου αλλά τραυματίστηκε και γύρισε στην πατρίδα του. Ξεπέρασε τον τραυματισμό, τις τελευταίες δύο μέρες δοκιμάστηκε από τον Κώστα Δεληκώστα και είναι έτοιμος να αγωνιστεί εφόσον εκδοθεί άμεσα το δελτίο του.

«Θα φέρει κόσμο»

Ο τεχνικός της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας δήλωσε: «Ο Παμβοχαϊκός βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και πρέπει να είμαστε καλοί σε όλους τους τομείς. Η ομάδα μας δείχνει να βρίσκει σταθερότητα κι αν αποκτήσουμε και διάρκεια θα κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις. Οι τρεις νίκες που έχουμε κάνει και η είδηση της μεταγραφής θα φέρει κι άλλο κόσμο στο γήπεδο κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για την διοίκηση και την ομάδα».

«Λύση στην επίθεση»

Σχετικά με τη μεταγραφή του Σιμεόν Αλεξαντρόφ είπε: «Αν και ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Ηταν μία πρόταση του καλού μου φίλου Πλάμεν Κονσταντίνοφ. Εχει πολύ καλό σερβίς και καλή επίθεση και ήταν στην 22αδα της Βουλγαρίας επί θητείας του Σιλβάνο Πράντι. Εάν η αιγυπτιακή ομοσπονδία υπογράψει την Παρασκευή πιθανότατα να τον έχουμε στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε μια ακόμα λύση στην επίθεση».

Παρθενικό ταξίδι

Την παρθενική του αποστολή στην Ορεστιάδα κάνει και ο Παμβοχαϊκός. Η ομάδα του Βραχατίου θα ταξιδέψει το απόγευμα της Παρασκευής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ομάδα του Βραχατίου προέρχεται από τη νίκη επί της ΜΕΝΤ με 3-0 σετ και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα ώστε να καλύψει τη διαφορά από την πρώτη 4αδα του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γερμανός τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μιχάλ Μέρτεν δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

«Ιστορική έδρα»

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού Μάκης Κανέλος ο οποίος το 2011 στην Ορεστιάδα ως παίκτης του Ηρακλή έχει παίξει τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Θα αγωνιστούμε σε μία ιστορική και παραδοσιακή έδρα. Ο κόσμος της Ορεστιάδας γνωρίζει από βόλεϊ. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Κάναμε καλή δουλειά όλη την εβδομάδα και έχουμε προετοιμαστεί για δύσκολο αγώνα. Η Ορεστιάδα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και παλεύει πολύ. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να μην κάνουμε λάθη».

Πρώτη αναμέτρηση

Ο αγώνας της 5ης αγωνιστικής μεταξύ της Ορεστιάδας και του Παμβοχαϊκού θα είναι ο πρώτος των δύο ομάδων σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα καθώς όταν ο Παμβοχαϊκός βρέθηκε στην Α2 η Ορεστιάδα ήταν στη Β΄Εθνική.

Εθνικός - ΑΕΚ

Τρεις μέρες μετά την «χιτσκοκική» πρόκριση στην κυρίως φάση των «32» του Τσάλεντζ Καπ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα από τα μεγάλα ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ που είναι και τηλεοπτικό (22/11, 20.00, Novasports-4, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης).

O Εθνικός μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία έχει ανεβασμένη ψυχολογία αλλά και η κούραση παίζει το ρόλο της. Απουσίες δεν υπάρχουν και η ακριτική ομάδα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αναμένοντας παράλληλα τις απώλειες που θα έχουν οι δύο πρωτοπόροι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Νίκη ΑΕΚ με Μουστακίδη

Η ΑΕΚ έχει να νικήσει στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό για το πρωτάθλημα από το 1997 όταν μάλιστα είχε πασαδόρο τον σημερινό προπονητή του Εθνικού, Σάκη Μουστακίδη!

Ο προπονητής του Εθνικού δήλωσε για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Με τον αγώνα αυτόν ολοκληρώνουμε μια δύσκολη εβδομάδα. Θέλουμε να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο που είναι νίκες στους εντός έδρας αγώνες. Η ΑΕΚ μπορεί να έχει προβλήματα αλλά ο αγώνας είναι τηλεοπτικός και οι παίκτες της θέλουν να βγάλουν τον εγωισμό τους στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πέρυσι η ΑΕΚ μας έκανε μεγάλες ζημιές στα νοκ άουτ μας σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μη χαλάσουμε την καλή πορεία μας».

Σταύρος Κασαμπαλής: «Ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία»

Τα γεννέθλια του Ελγκέτα

Η ΑΕΚ ταξιδεύει με πούλμαν από το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή τους που σήμερα 21 Νοεμβρίου κλείνει τα 45 του χρόνια και περιμένει ένα δώρο από τους παίκτες του στην αυριανή αναμέτρηση.

O προπονητής της ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης: «Ξέρουμε ότι έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή σε μια πολύ δυνατή έδρα. Αλλά εμείς θέλουμε οπωσδήποτε βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να μη γυρίσουμε με άδεια χέρια. Σίγουρα θα παρουσιάσουμε πιο ανταγωνιστική ομάδα από εκείνη στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ, στο οποίο δεν αγωνίστηκαν οι τέσσερις ξένοι... Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε αυτή την εβδομάδα. Τα προβλήματά μας είναι γνωστά και στις προπονήσεις δεν φεύγουν από το μυαλό των παικτών, κάτι που είναι φυσιολογικό. Σφίγγουμε όμως τα δόντια και συνεχίζουμε. Εκτός από υπομονή κάνουμε και κουράγιο...».

Μόνο με Μουστακίδη η ΑΕΚ!

Για το πρωτάθλημα της Volleyleague ο Εθνικός και η ΑΕΚ έχουν αναμετρηθεί 10 φορές. Η ακριτική ομάδα προηγείται στις νίκες με 8-2. Μάλιστα για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει να νικήσει τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη από τις 7 Φεβρουαρίου του 1998 όταν με το παλιό σύστημα καταγραφής πόντων επικράτησε με 3-0 σετ. Το εντυπωσιακό είναι πως οι δύο νίκες της ΑΕΚ στην Αλεξανδρούπολη επί του Εθνικού για το πρωτάθλημα έχουν γίνει τις σεζόν 1996-97 και 1997-98 όταν πασαδόρος στην ΑΕΚ ήταν ο σημερινός προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης.

Τη σεζόν 2013-14 οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες 4 φορές και η ΑΕΚ σημείωσε 3 νίκες εκ των οποίων οι δύο στην Αλεξανδρούπολη αλλά για τον νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου και τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Volleyleague ΟΠΑΠ

Πρόγραμμα - Διαιτητές: 5η αγωνιστική

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena Πυλαία 17.00 (Novasports-4): ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Μαυρίδης, Στεργιόπουλος. Γραμματεία: Χρ. Παναγιωτίδου.

Γυμναστήριο ΜΕΝΤ 19.00: ΜΕΝΤ - Άρης Α.Σ.

Διαιτητές: Θεμελής, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Κύρκος, Κουκουμάκας. Γραμματεία: Λαδάς.

Γυμναστήριο Ορεστιάδας 19.00: Ορεστιάδα - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σταματόπουλος, Τονονίδης. Γραμματεία: Βενετίδης.

Γυμναστήριο Πανελληνίου 20.30: Παναθηναϊκός - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Διαιτητής: Ονόπας, Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Ρουσάκης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονόμου Μ. Γραμματεία: Παπανικολάου Α.

Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 20.00 (Novasports-4): Εθνικός - ΑΕΚ

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Σαρμίδης, Μουτζούρης. Γραμματεία: Παπαχρήστου.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Γυμναστήριο Ζηρίνειο 19.00: Α.Ο.Κηφισιάς - Γ.Σ. Λαμία

Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεροθόδωρος. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Διαμαντής, Χρηστίδης Αλ. Παρατηρητής: Μπενίση.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα