Ρούσης: «Στόχος η νίκη»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ρούσης: «Στόχος η νίκη»

bet365

Δύσκολο ματς για τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό επιφυλάσσει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών καθώς οι πράσινες δοκιμάζονται στην έδρα του ΑΟ Θήρας, ενώ από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει το τοπικό ντέρμπι Μακεδόνες – Ηρακλής που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη μάχη της παραμονής.

Ο αήττητος εντός έδρας ΑΟ Θήρας υποδέχεται τον αήττητο και πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με την Ελένη Μεμετζή να έχει τον πονοκέφαλο της Καβαθά. Η έμπειρη κεντρική έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή της θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν το πρώτο σερβίς ενώ όπως όλα δείχνουν το κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης θα είναι κατάμεστο.

«Σίγουρα όλοι στο νησί περιμένουν με ανυπομονησία το παιχνίδι και θα είναι μια ακόμη γιορτή», τόνισε η Ελένη Μεμετζή και συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής είναι η ομάδα που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της στο πρωτάθλημα και είναι και το φαβορί στο αυριανό ματς αφού είναι μια δεμένη ομάδα. Εμείς κάθε εβδομάδα βελτιωνόμαστε, σίγουρα θα παίξουμε όπως σε κάθε αγώνα μας για τη νίκη, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί λόγω εμπειρίας και ομοιογένειας».
Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Ρούσης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον τεχνικό των πράσινων να σημειώνει: «Το αυριανό ματς είναι απέναντι σε μια νεοφώτιστη ομάδα αλλά αρκετά φιλόδοξη, καθώς οι κινήσεις που έκανε δείχνουν ότι κοιτάει ψηλά. Η Σαντορίνη αν και δεν ξεκίνησε καλά τα τελευταία παιχνίδια δείχνει ότι βρίσκει μια σταθερότητα και ότι παίζει στην έδρα της καθιστά το έργο μας δύσκολο. Εμείς πρέπει να αφήσουμε πίσω τις νίκες στα ντέρμπι που κάναμε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Στόχος μας είναι η νίκη η οποία θα έρθει αν παίξουμε συγκεντρωμένα και δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΟΠΕΡ με τον Γιάννη Νικολάκη να παίρνει στην αποστολή την Γιοβάνα Βέσοβιτς.
Η Σέρβα ακραία ξεκίνησε προπονήσεις από την Πέμπτη και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για το αν θα την χρησιμοποιήσει η όχι.
«Το παιχνίδι θέλει προσοχή γιατί ο ΟΠΕΡ με την Ζούνιτς είναι πιο δυνατός ενώ γενικά έχει αρκετές έμπειρες αθλήτριες και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε. Είναι θέμα σοβαρότητας και συγκέντρωσης και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Ο ΟΠΕΡ θα αγωνιστεί χωρίς τις Καλογριδάκη, Κιλιζιράκη με τον Νίκο Ζιώγα να σημειώνει από την πλευρά του: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα διαφορετικού επιπέδου, ωστόσο εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος θέλοντας όμως να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε κι απ’ αυτό το ματς».


Στο κλειστό της Χαλάστρας οι Μακεδόνες υποδέχονται στο κρίσιμο τοπικό ντέρμπι τον Ηρακλή στον πάγκο του οποίου θα κάνει ντεμπούτο ο Γιάννης Ορφανός.
«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, αλλά κυρίως ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία καθώς το αποτέλεσμα του θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στη μάχη της παραμονής. Κι είναι ένα από τα παιχνίδια που θα κριθεί στην ψυχολογία, στο ποιος θέλει περισσότερο ενώ αγωνιστικά θα παίξει ρόλο το σέρβις και η υποδοχή», τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης που δεν θα έχει την Γκοβεδάρου (ενοχλήσεις στη μέση).
Από την πλευρά του ο Γιάννης Ορφανός δεν έχει καμία απουσία κι όπως σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να κερδίσουμε για να ανακτήσουμε τη χαμένη ψυχολογία από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα αλλά και για να μην απομακρυνθούμε από το στόχο της παραμονής. Υπάρχει πίεση, λογικό είναι αυτό μετά από τόσες ήττες, αλλά πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε με αυτές τις συνθήκες γιατί υπό πίεση θα είμαστε μέχρι τέλους»

Χωρίς προβλήματα η ΑΕΚ υποδέχεται το Μαρκόπουλο που θα αγωνιστεί και σ’ αυτό το ματς χωρίς τις Κάρπεντερ, Πράδο.
Η Ένωση μετά την ήττα που γνώρισε στην Κυψέλη από τον Παναθηναϊκό θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να σημειώνει: «Είναι ένα ακόμη δύσκολο ματς με μια ομάδα της οποίας η βαθμολογική θέση είναι πλασματική και σίγουρα θα θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε την τακτική μας και να έχουμε την ίδια μαχητικότητα κυνηγώντας κάθε μπάλα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Στο Μαρκόπουλο, που παραμένει χωρίς νίκη, η Κάρπεντερ έχει ξεκινήσει προπονήσεις αλλά είναι ακόμη αδύναμη μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε, ενώ η Πράδο ακόμη δεν είναι 100% μετά τη θλάση που την ταλαιπώρησε.
Αμφότερες θα είναι στην αποστολή γα ψυχολογικούς λόγους με τον Βέσκο Ιβάνοβιτς να υπολογίζει κανονικά την Ζαχαρούλα Γιαννέλου.
«Έχουμε τα γνωστά προβλήματα, προσπαθούμε αλλά δεν είμαστε στη θέση να σκεφτόμαστε μόνο το αποτέλεσμα. Δεν είναι το πιο εύκολό παιχνίδι για να πούμε ότι πάμε για την πρώτη νίκη, ωστόσο περιμένω από τα νεαρά κορίτσια μας να παίξουμε για τη νίκη, να δώσουν το 100% και να παλεύουν σε κάθε φάση… Ανεξαρτήτου ονόματος αντιπάλου εμείς έτσι πρέπει να παίζουμε».


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 22/11
Θήρας, 16.00 ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός (Μάλφας-Τοψιδέλης, Πέρρος)
Μ. Μερκούρη, 16.00, Ολυμπιακός - ΟΠ Ρεθύμνου (Μόσχος-Καπάνταης, Γεωργόπουλος)
Χαλάστρας, 18.00, Μακεδόνες – Ηρακλής (Παπαδόπουλος Αρ.-Κάλλης, Στεργιόπουλος)
Σχ. Ν. Φιλαδέλφειας, 19.00, ΑΕΚ - ΑΟ Μαρκοπούλου (Μαρκάτσας-Μεταξά, Πολίτης)
Κυριακή 23/11
Α’ Ηλιούπολης (ΝΕΡΙΤ), 13.30, ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟΝ Πανναξιακός (Κυριοπούλου-Πρέντζας, Ανδρονικίδης)

Η βαθμολογία: 1.Παναθηναϊκός 18, 2.Πανναξιακός 15, 3.Ολυμπιακός 12, 4.ΑΕΚ 12, 5.Ηλιούπολη 9, 6.ΑΟ Θήρας 9, 7.ΟΠΕΡ 8, 8.Ανατόλια 4, 9.Μακεδόνες 2, 10.Μαρκόπουλο 1, 11.Ηρακλής 0,
*Μαρκόπουλο, ΟΠΕΡ, Ηλιούπολη, AEK, Ολυμπιακός και ΑΟ Θήρας έχουν κάνει το ρεπό τους.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα