«Χρυσή» πρόκριση για τον Εθνικό!

Φώτης Καρακούσης
«Χρυσή» πρόκριση για τον Εθνικό!

bet365

Σε ένα ματς για γερά νεύρα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να προκριθεί στους «32» του Τσάλεντζ Καπ επικρατώντας στο... χρυσό σετ της Ελβετικής Σόνενβερτ.

Έχοντας χάσει μέσα στην Ελβετία με 3-1, ο Εθνικός ήθελε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη νίκη με 3-0 ή και 3-1, προκειμένου να διεκδικήσει κόντρα στην Σόνενβερτ την πρόκριση στους «32» του Τσάλεντζ Καπ στο... χρυσό σετ. Μια πρόκριση που τελικά ήρθε στο κατάμεστο κλειστό της πόλης, με τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη να καταφέρνουν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας με 3-0 (25-18, 26-24, 25-19) και παίρνοντας μετά και το χρυσό σετ με 17-15.

Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα στο δεύτερο, το οποίο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ντέρμπι υπήρξε στο χρυσό σετ, με τους Ελβετούς να βρίσκονται δύο φορές στο ματς μπολ και τους ακρίτες να ανατρέπουν τα πάντα και να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση, την οποία πανηγύρισαν με την ψυχή τους μαζί με τον κόσμο της ομάδας.

Τα σετ: 25-18, 26-24, 25-19, Χρυσό σετ: 17-15

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Κίσιτς 5 (2/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Μιχάλ 12 (5/8 επ., 6 μπλοκ), Κιόσης 8 (4/5 επ., 4 μπλοκ), Τσουκ 14 (13/25 επ., 1 άσο, 29% υπ. – 24% άριστες), Δαλακούρας Α. 11 (10/16 επ., 1 άσο, 56% υπ. – 40% άριστες), Άντριτς 17 (10/21 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Δαρίδης –λ (75% υπ - 50% άριστες) / Δαλακούρας Κ. 1 (1/2 επ.), Δημητριάδης, Κασαμπαλής

Σόνενβερντ (Μπούγιαρ): Χόφστεντε 2, Γκίγκερ 4 (3/3 επ., 1 μπλοκ), Σνάιντερ 9 (8/16 επ.), Ρίτσαρντς 20 (18/35 επ.), Γκέρμπερ 9 (7/13 επ., 2 μπλοκ), Χάεγκιν 4 (4/10 επ.), Χέιγκαρντερ –λ (68% υπ. – 59% άριστες) / Έιχορν 3, Λάιερ 2, Εγκενμπέργκερ 1, Φράμε 1, Ντέρβισαν

Μουστακίδης: «Ήταν πιο δύσκολο από ότι δείχνει το 3-0»

Ο τεχνικός του Εθνικού Σλακης Μουστακίδης ανέφερε για την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του: «Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται από το 3-0. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία καθώς προερχόμασταν από ένα μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είχαμε απέναντι μια ομάδα που δεν είχε τίποτα να χάσει αλλά χαίρομαι διπλά γιατί παρόλο που δεν παίξαμε στο μάξιμουμ πήραμε την πρόκριση και δεν μας κόστισαν τα λάθη. Μέσα από τέτοια ματς αποκτά την εμπειρία που ίσως λείπει από κάποια. Δείχνουμε ανταγωνιστικοί, αντιδρούμε σε δύσκολες συνθήκες, τα καταφέρνουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μπαίνουν σε κάθε ματς για τη νίκη».

Στην συνέχεια ο έμπειρος προπονητής στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση Ανέστη Δαλακούρα λέγοντας: «Δεν θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδιά, αλλά ο Ανέστης ήταν ο αρχηγός της ομάδας στα δύσκολα και τον συγχαίρω».

Από την πλευρά του ο νεαρός ακραίος τόνισε: ««Δείξαμε ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι και την πρόκριση, Είναι πολύ δύσκολο όταν πρέπει να φτάσεις στο χρυσό σετ, αλλά ο κόσμος μας βοήθησε εκεί που έπρεπε ενώ κι εμείς είχαμε καρδιά για να πάρουμε την πρόκριση».

Τον αγώνα στο κλειστό γυμναστήριο ‘Μιχάλης Παρασκευόπουλος’ της Αλεξανδρούπολης παρακολούθησαν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί κ.κ. Δρίκος, Φλώρος μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος ενθουσιασμένος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Χίλια μπράβο στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την εμφάνιση και την πρόκριση αλλά και δύο χιλιάδες μπράβο στον κόσμο της Αλεξανδρούπολης για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και την τρομερή συμπαράσταση που προσέφερε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEYBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα