Ευεργέτης και δήμιος της ΑΕΚ

Ευεργέτης και δήμιος της ΑΕΚ

bet365

Ο Κώστας Ασημακόπουλος σχολιάζει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει το τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ και τα πρώτα συμπεράσματα από το Λιγκ Καπ.

«Τα κάστρα πέφτουν από μέσα» και στην ΑΕΚ το βίωσαν και το εμπέδωσαν. Και δεν είναι μόνο η καταγγελία που έκανε ο Ίνοσλαβ Κριντς και ο μάνατζερ του προς την κροατική ομοσπονδία επειδή η ΑΕΚ δεν είχε πληρώσει μέχρι την Παρασκευή τα παράβολα στην παγκόσμια ομοσπονδία, είναι και η αδυναμία που υπάρχει για να στηριχτεί ο προϋπολογισμός του τμήματος.

Ο Μάνος Μακρής μάλλον ονειροβατεί περιμένοντας το «μάνα εξ ουρανού» που ισοδυναμεί με τη βοήθεια κάποιου ισχυρού παράγοντα. Και για να μην κρυβόμαστε όλοι ελπίζουν πλέον πως ένα πρωί θα ξυπνήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και θα ασχοληθεί με το βόλεϊ. Αλλος ούτε μπορεί, ούτε δύναται να στηρίξει το μπάτζετ της περιόδου που τρέχει αλλά και των χρεών που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και που αργά ή γρήγορα θα σταθούν και πάλι εμπόδιο.

Δεν σχολιάζουμε την κίνηση του Κρίντς. Κανείς επαγγελματίας δεν θέλει να εγκλωβιστεί και να ρισκάρει, ειδικά όταν οι μάνατζερ έχουν βάλει την ΑΕΚ στη «μαύρη λίστα» και με τη γυναικεία ομάδα όπου υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών ξένων παικτριών.

Με άλλα λόγια η κίνηση του Κρίντς ίσως και να έγινε για το καλό της ΑΕΚ προκειμένου να προσγειώσει στην πραγματικότητα όλους αυτούς που πιστεύουν πως η ομάδα της «Ένωσης» θα πάει μακριά με τα ψέμματα, τις υποσχέσεις και την τρέλα του Μακρή. Το σίγουρο είναι πως με τις παρούσες συνθήκες η ΑΕΚ δε μπορεί να προχωρήσει σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει καν αρχίσει και αναμένεται πολύ σκληρό και δύσκολο.

Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι πολύ κρίσιμη. Οι ξένοι θα κληθούν σε απολογία αντιμετωπίζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της τιμωρίας, ο Μακρής θα πρέπει να ανοίξει για τελευταία φορά το συρτάρι του ταμείου που είναι μείον και όλοι μαζί θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν κι αν μπορούν να το κάνουν. Πρέπει να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να απλώσουν τα πόδια τους μέχρι εκεί που φτάνουν. Αλλιώς πρώτα απ΄ όλα θα καταστραφούν οι ίδιοι και μετά όλοι όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα. Αυτό σκέφτηκε ο Κριντς και το ίδιο σκέφτηκαν προχθές ο Γιάννης Μαντέκας, ο Θάνος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Γεωργιάδης για αυτό και έφυγαν. Καλή η ΑΕΚ, μεγάλος και ιστορικός σύλλογος αλλά κανείς δεν θέλει να χάνει το χρόνο του, ειδικά όταν περιμένει το μεροκάματο για να ζήσει.

Η αλήθεια είναι πως τον Αύγουστο του 2013 η ΑΕΚ ξεκίνησε να φτιάχνει ομάδα με στόχο την παραμονή αλλά η κατάκτηση του Λιγκ Καπ απογείωσε τις προσδοκίες σε σημείο που να θεωρηθεί αποτυχία η 7η θέση.

Η ΑΕΚ με πρώτο τον Μακρή και τον Αλέξη Αλεξίου θα πρέπει να αναθεωρήσουν τους στόχους τους, να αφήσουν τα μεγαλεία και να κάνουν συντηρητικές κινήσεις με κάθε κόστος, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη, το χρέος μη διαχειρίσιμο και στο τέλος η ομάδα θα γυρίσει στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας.

Από τις δύο πρώτες ημέρες του Λιγκ Καπ βγήκαν και τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που λογικά δεν θα έχει αντίπαλο την εφετινή σεζόν κι αν τον κοντράρει κάποια ομάδα αυτή θα είναι ο ΠΑΟΚ και υπό προϋποθέσεις ο Παμβοχαϊκός, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Παναθηναϊκός ειδικά εάν βελτιώσει την επίθεση και το σερβίς του και αποκτήσει πιο πολλές λύσεις στην κακή μέρα της υποδοχής. Μέσα στο γκρουπ που θα μπορούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό είναι και η ΑΕΚ εφόσον λυθούν όλα τα προβλήματα και οι αθλητές επιτέλους αφοσιωθούν ψύχη και σώμα στις οδηγίες του Χόρε Ελγκέτα ο οποίος δείχνει αντοχές και χαρακτήρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την ομάδα του.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε και το πρωτάθλημα Α1 γυναικών με τον Ολυμπιακό να είναι κι εκεί το φαβορί. Νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Ανατόλια χωρίς Βέσοβιτς, Κοσμά, Γιώτα και την Κωνσταντίνου. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Παναθηναϊκός που πίεσε μέχρι «ασφυξίας» τον Πανναξιακό, ενώ η ΑΕΚ πήρε με «κλεφτοπόλεμο» και τη «φανέλα» το ντέρμπι με την νεοφώτιστη Σαντορίνη που πρέπει να γράψει πολλά δρομολόγια από το νησί για να μπορέσει να σταθεί σε αυτούς τους αγώνες. Από την πρεμιέρα απουσιάζει το Μαρκόπουλο που λόγω της αποχώρησης των Βριλησσίων έχει ρεπό ενώ την Κυριακή θα ριχτούν στην μάχη Ηλιούπολη, Μακεδόνες, Ρέθυμνο και Ηρακλής που θα δώσουν μάχη για την παραμονή.

Συμπέρασμα; Με την ΑΕΚ να παίζει χωρίς ξένες και τις νησιώτισσες να μη μπορούν να σηκώσουν τη ταμπέλα του φαβορί, τότε ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο για να κοντράρει τον Ολυμπιακό στους τελικούς αν και μέχρι τον Απρίλιο το εξάμηνο που μεσολαβεί για το γυναικείο βόλεϊ είναι μια ολόκληρη ζωή.

Πάμε στην Α2 ανδρών. Φανταζόμαστε πως εάν υπήρχε η pro League που συζητούσαν ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ θα ήταν ιδανική περίπτωση καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν καμιά δεκαριά δυνατές ομάδες που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ένα δυνατό πρωτάθλημα προθάλαμο της Λίγκας. Τα Χανιά, η Κύζικος η Νέας Περάμου, το Ρέθυμνο και η Δραπετσώνα με την Αργυρούπολη από τον Α΄όμιλο, η Παναχαϊκή, ο Πανερυθραϊκός, η Παλλήνη και η Καλαμάτα από τον Β΄όμιλο μαζί με τον Ηρακλή, τη Νίκη Αιγινίου ακόμα και τον Πιερικό με την Κομοτηνή από τον Γ΄όμιλο είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν και θα δώσουν σε πρώτη φάση τα μάχη για τα μπαράζ και από εκεί για τις δύο θέσεις στην Βόλεϊ Λιγκ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Ασημακόπουλος

Τον Νοέμβριο του 1989 και σε ηλικία 22 ετών πέρασα το κατώφλι της εφημερίδας «Φίλαθλος» με ρεπορτάζ ποδοσφαίρου και από το τέλος της χρονιάς ανέλαβα… τυχαία και το βόλεϊ. Από τότε «μπλέχτηκα» στο φιλέ με ένα ατελείωτο ρεπορτάζ που αισίως έκλεισε 20ετία. Δέκα χρόνια στον «Φίλαθλο», τρία στο «Βήμα» και από το 2002 στο «Goal News». Οι τηλεοπτικοί σταθμοί SΤΑR, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Alpha Digital και Channel 9 ήταν πάντα το… χόμπι, αλλά η αμεσότητα των ραδιοφωνικών εμπειριών σε Sprint Fm, Alpha Σπορ, Champions 89.2, Σούπερσπορ FM και τώρα στον Σέντρα FM 103,3 δεν συγκρίνονται με τίποτα.

Καλό σερβίς, λοιπόν για να πάει καλά η μέρα…