Εκτός ΟΠΑΠ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
Εκτός ΟΠΑΠ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ

bet365

Παραιτήσεις, διαξιφισμούς και αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τον συνεταιρισμό στην ΕΣΑΠ. Εκτός ΟΠΑΠ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ παρελθόν αποτελεί ο Λεονταρίτης που ζήτησε την παραίτηση του Ταρνατόρου.

Μόνο ήρεμη δεν μπορείς να πεις πως ήταν η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Μια συνεδρίαση που ενδεχομένως να κρίνει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και το μέλλον του συνεταιρισμού. Ένα μέλλον που στο οικονομικό τομέα μόνο ευοίωνο δεν είναι μετά την απόφαση του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να μην ακολουθήσουν την κοινή γραμμή αναφορικά με την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ και να προχωρήσουν σε δικές τους με ιδιωτικές εταιρίες στοιχήματος. Μια απόφαση που είναι ικανή να θέσει σε κίνδυνο την συνολική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, καθώς είναι απολύτως λογικό η χορηγία του Οργανισμού για το πρωτάθλημα, να είναι μικρότερη από την στιγμή που θα απέχουν δύο τόσο σημαντικές ομάδες, που ειδικά φέτος είναι και από τα φαβορί για τον τίτλο.

Μάλιστα εκτός από τους «ερυθρόλευκους» και «ασπρόμαυρους», και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκανε γνωστό πως βρήκε ιδιωτική εταιρία, ωστόσο επισήμανε πως αν η αποχώρησή του θα θέσει σε κίνδυνο την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, θα κάνει πίσω.

Κίνδυνος τιμωριών

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, πως αν τελικά οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αποχωρήσουν από την κοινή συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, κινδυνεύουν με τιμωρία πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και 25.000 ευρώ πρόστιμο, τα μισά δηλαδή από όσα ήταν να πάρουν αν έμεναν σε αυτή. Αυτή είναι η προβλεπόμενη ποινή, αλλά προϋποθέτει και προσφυγή άλλου σωματείου κατά των δύο ομάδων.

Παραίτηση Λεονταρίτη, ζήτησε την παραίτηση Ταρνατόρου

Η απόφαση κυρίως του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από τον ΟΠΑΠ, έφερε την έκρηξη του εκπροσώπου του Φοίνικα Σύρου και προέδρου της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γιώργου Λεονταρίτη. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των... πειρατών, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Λίγκας Παντελή Ταρνατόρο του είπε μεταξύ άλλων: «Ενώ θα έπρεπε να κοιτάξεις τα συμφέροντα της Λίγκας, κοίταξες της ομάδας σου. Σήμερα άνοιξες την κερκόπορτα για την διάλυση του Συνεταιρισμού». Στην συνέχεια και αφού παραιτήθηκε ο ίδιος λέγοντας «Δεν μπορώ να μείνω σε έναν Συνεταιρισμό που δεν με εκφράζει. Σήμερα... σκοτώσατε το βόλεϊ, βρείτε τώρα ημερομηνία και για το μνημόσυνο», ζήτησε και την παραίτηση του Παντελή Ταρνατόρου, ο οποίος από την πλευρά του την έθεσε ενώπιον των άλλων ομάδων, χωρίς κάποιος εκπρόσωπος να μιλήσει, δείχνοντας ξεκάθαρα διάθεση να πέσουν οι τόνοι.

Οι αποφάσεις της Λίγκας

Όσον αφορά τις αποφάσεις που έγιναν γνωστές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, έχουν ως εξής: «Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 110η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ. Συζητήθηκαν και αποσίστηκαν τα παρακάτω θέματα:

Το πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15 - μετά και τη σύμφωνη γνώμη της NOVA - θα ξεκινήσει οριστικά στις 25 Οκτωβρίου 2014 μετά την αναβολή που αποφασίστηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού αλλά και προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πλέον ιδανικό τρόπο διάφορες οργανωτικές εκκρεμότητες του νέου πρωταθλήματος.

Το League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου 2014. Εξαίρεση αποτελούν οι αγώνες του Β΄ ομίλου όπου αγωνίζονται η ΜΕΝΤ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης Α.Σ.

Έγινε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο για τις επαφές με τους εκπροσώπους των διαιτητών και για την πορεία των διαπραγματεύσεων που γίνονται επί των προτάσεων της ΕΣΑΠ σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους διαιτητές και οι προσπάθειες για την επίτευξη κεντρικής συμφωνίας ωστόσο το σύνολο των εκπροσώπων των ΤΑΑ διατύπωσαν τη δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει οι προτάσεις από τους διαιτητές με δεδομένο ότι οι αμοιβές της ΕΣΑΠ στους διαιτητές είναι από τις υψηλότερες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Έγινε ενημέρωση και επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ για το νέο δίκαιο που θα διέπει τις σχέσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Η ΕΣΑΠ αναμένει πλέον την σχετική υπουργική απόφαση για να κλείσει οριστικά και το θέμα της αύξησης των ξένων παικτών νωρίτερα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά και της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των ΤΑΑ και οι τελικοί όροι της νέας συνεργασίας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά και από νέα συνάντηση που θα υπάρξει με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου στην ΕΣΑΠ Γιώργος Λεονταρίτης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος και η αντικατάσταση του θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα